Šta je novo?

Bulevar Oslobodjenja (ex JNA) od Autokomande do Slavije rekonstrukcija

Odeš malo dalje i vidiš kako treba da bude.
Isti je problem npr. u Ustaničkoj, skretanje kod tržnog centra. Treba levom stranom a ljudi drže desnu jer su nas pre 20 godina učili da se kroz ostrva vozi kao da je ulica dvosmerna.

TT
 
Ja nisam dovoljno pametan da rastumačim ZOBS, ali je potpuno neverovatno da postoje dva različita pravila za skretanje u levo. Kad je semafor tu onda nema ovih drugih u raskrsnici itd. Po meni ovako treba.
 
@Heinz po meni je taj prostor izmedju traka u bul. Oslobođenja dovoljno dugačak da se može smatrati zasebnom saobraćajnicom, te da se vozila tako i trebaju da zaobilaze. U prilog ovome ću ti dodati i činjenicu da je neizmerno bezbednije jer kada skrećeš iz "dalje" ili kako ti kažeš "desne" trake možeš pregledno da vidiš saobraćaj koji dolazi iz suprotnog smera, dok bi u suprotnom lako mogao da budeš zaklonjen vozilom koje se takođe nalazi u tom prolazu tada. (Još ako malo krivo uđete, ti ne vidiš od njega, on ne vidi od tebe, možete ceo dan da presedite tu). Skećem tako svaki dan i uvek idem "desnom" stranom.
Što se tiče poređenja sa ostalim raskrsnicama, ova knkretna koju si dao za primer je semaforizovana tako da se vozila nikad ne mimoilaze u raskrsnici. Ima naravno i primera gde se vozila mimoilaze sa kontra strane u odnosu na saobraćaj. ali to je uglavnom da dosta širim i preglednijim raskrsnicama. Polukružna okretanja u bul.Zorana đinđića su takođe kotnra, al tu postoji razdelno ostrvo, i ugao ukljucivanja u saobraćaj je ddrugačiji, bezbedniji...
 
Stoje policajci na svim raskrsnicama kod dusanovca. I kod husove. Tako da se ne stvaraju gužve


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Memphise, mislim da grešiš kao i ja što sam grešio dok nisam uzeo da se bavim time.
Ovi što prave polukružno po tebi isto treba da ga rade iz desne trake? Ili da se napravi kolona iza toga što skreće iz desne trake tako da ni onaj iz suprotnog smera ne može da krene? Kada se skreće levom stranom ne postoji mogućnost da se zablokira taj drugi, jer se mimoilaze sa desne strane, kako je uostalom i zakon predvideo.
I da jeste zasebna saobraćajnica kako ti kažeš, to ne menja situaciju da se u tom slučaju pri skretanju u levo vozila mimoilaze sa svoje desne strane.
 
Heinz":vvxnr907 je napisao(la):
Pa i treba levu da koriste. Zašto bi koristili desnu kad skreću u levo?

Inače, dobio sam odgovor iz drugog puta od Direkcije da je pitanje postalo zvaničan predmet i da će stručnjaci da vide šta može da se uradi.

Iz ZOBS-a možda nije najjasnije, ali imaš par stotina metara dalje ka Trošarini obeleženo kako se skreće, iscrtane su linije na raskrsnici koja ima semafor, iz ulice Veljka Lukića Kurjaka levo u Bulevar Oslobođenja.

Члан 46.

Возач возила који скреће улево дужан је да скретање изврши крећући се крајњом левом саобраћајном траком која се протеже уз разделну линију, односно саобраћајном траком која се протеже уз леву ивицу пута са једносмерним саобраћајем, ако саобраћајним знаком није друкчије одређено.

Члан 51.

Када на раскрсници возила долазе из супротних смерова и скрећу у лево, возач мимоилази возило из супротног смера тако што га пропушта са своје десне стране.

Zanimljivo. Ja sam bio ranije ubeđen da je tako i patrola saobraćajne policije je baš na toj deonici htela da me kazni zbog takvog polukružnog kretanja. Njihova interpretacija je bila da na razdelnom putu važi pravilo desne strane.
 
Šta je razdelni put? Gde to piše u ZOBS?
Raskrsnica je u pitanju, kao i svaka druga.
 
dsci7565.jpg
 
Sad sam video na 2-3 mesta potpuno blokiran prostor između ostrva zbog levih skretanja i polukružnih. Potpuni haos i niko ne reaguje.

TT
 
Sinoc sam video taksiste kako sa svoje stanice iz Ljutice Bogdana prolaze kroz park kolima i tako izlaze na Bulevar. Ono je novi nivo bahatosti!
 
Ne znam kome bi to moglo da se prijavi pa da postave neke pregrade?
 
ŠINE POSRED KRUŽNOG TOKA

KRUŽNI tok Autokomande postaće, kako tvrde radnici, prošlost. Tramvajske baštice koje se još ne naziru, zauzeće sredinu i u Stepi, ali i na ostrvu, tako da će šine seći Bulevar oslobođenja dijagonalno.

Na Autokomandi biće ostavljen prostor samo za kompozicije u kvaru, dok će vozila zadržati kružnu putanju preko šina, koje će biti u istom nivou asfalta. Nije isključeno ni da budu postavljeni semafori.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:542731-Dosla-ministarka-a-nigde-radnika

Da li neko zna kako ce izgledati na kraju kruzni tok na autokomandi posle rekonstrukcije?
 
Dobih odgovor za Lepeničku, ne znam kako će nam biti bolje.

u0VdFSx.jpg
 
Ovaj dokument ti je iz 2. aprila 2014 godine?
 
Запримљен = примљен, утужен = тужен :)

(правнички српски)
 
Panto budi dobar svasta se pise o vojvode stepe u novinama i stampa
 
Vrh