Ja bih od tebe očekivao više od ''ko bi ga znao, valjda može''. Ovo ne kažem sa agresijom ili namernom da provociram. Samo kažem da me čudi da nisi malo više razradio tu ideju, jer obično jesi temeljan i realan u takvim stvarima i predlozima. Očekivao sam veću i detaljniju razradu. Iako kapiram tvoju želju da se saobraćaj makne iz Brankove. *
Geološki je pakao obrni okreni. Ceo Beograd je geološki pakao. Gde nemaš klizište, imaš podzemne vode. Gde nisu podzemne vode, tu su lagumi. Ako nisu lagumi, onda su pećine i uvale (Tašmajdan). Ako nisu pećine, onda su temelji zgrada. Obrni okreni, sve ovde košta i zadaje glavobolje, kada grad tj. desna obala Save, nije na vreme širena i menjana posle WW2 nego se sve kalemilo na infrastrukturu i planove iz 19. veka i jedna grupa slepaca menjala drugom.
I naravno da je i finansijski pakao. Košta, kao i sve ostalo danas. Ali koštalo bi i ovo prepravljanje. Nisam iz građevinske struke niti mislim da znam dovoljno, ali više puta sam baš ovde na ovom forumu čitao kako ljudi iz te struke odgovaraju na razna pitanja. I obično je odgovor bio ''možeš tehnički sve, samo zavisi koliko si spreman i para, i vremena i živaca da žrtvuješ''. Drugim rečima, često računaj da ti se ne isplati to, nego da je bolje zidati novo.
To što nije autoputski tunel i dalje ne rešava problem kako od kolovoza raskrsnice Banija spustiti saobraćaj tako ''brzo'' odnosno tako naglo da, ne samo da zaobiđe temelje zgrade, nego kako izgraditi tunel TIK ispod tih temelja a da se sve ne uruši i ne poremeti. I isto tako, za koji putuju ka DS, kako ih iz prostora 2 metra ispod temelja zgrada, naglo ''popeti'' rampom do površine odnosno do kolovoza raskrsnice. I kako bi izgledao režim i raspored na toj raskrsnici.
* Samo, ne zaboravi da Brankova može da postane mnogo humanija i lepša ulica, i moooožda čak i da se reši podzemnih prolaza, upravo ako se izgradi tunel EF - DS. Zato što onda Brankova može da postane 2+2 i da se prošire trotoari i dodaju drvoredi čak i u onom kanjonu između Pop Lukine i Beobanke. A tek na Zelenom vencu bi svašta moglo ako bi Brankova postala 2+2 nakon što se saobraćaj preusmeri na tunel EF-DS. I samim tim bi i sama Brankova postala manje opterćena i ne bi sve bilo uslovljeno i presečeno njenom rekom automobila nego bismo mogli mnogo toga da unapredimo i ulepšamo. Otom potom ću da napravim foto montažu toga, sa sve drvoredima u 2+2 Brankovoj, čisto da dam čelnicima Grada koji prate forum ideju pa ko zna, možda se nekada i realizuje.