Navešću Prag i Budimpeštu, čije gužve su za čitav red veličine veće od BG. Neki drugi primeri su teže uporedivi, a opet neke nisam lično iskusio, ali nigde nisam susreo manje gužve od BG - to je sigurno!!zhaba":yhikh0sa je napisao(la):Koji su to drugi uporedni gradovi???
Administrativna Barselona ima milion i po stanovnika ali su guzve manje. Nikad nemas zastoj kao na primer na Brankovom mostu, Gazeli itd... Guzve u Beogradu su ogromne mada ja mislim da je najveci problem prljavstina.
Prag odlično znam. Tamo sam svake godine bar jednom i nisam baš siguran da su njegove gužve veće od Beogradskih, čak mislim da su gužve veoma retke a kolapsi samo u izvanrednim okolnostima. Najveći čep bi znao da se stvori iza Hradčanske prema Strahovskom tunelu koji opet vodi na južnu obilaznicu. Ona je odlično rešena i prilično rastereti saobraćaj. U centru grada automobila nema. Metro šljaka fantastično. Prag ima 1,2 miliona ljudi na skoro 500 km2 dok Beograd ima 1,7 miliona na 360 km2. Prag je prošpartan autoputevima na sve strane posebno na jugu i na zapadu.GOJE":3mdouis9 je napisao(la):Navešću Prag i Budimpeštu, čije gužve su za čitav red veličine veće od BG. Neki drugi primeri su teže uporedivi, a opet neke nisam lično iskusio, ali nigde nisam susreo manje gužve od BG - to je sigurno!!zhaba":3mdouis9 je napisao(la):Koji su to drugi uporedni gradovi???
Administrativna Barselona ima milion i po stanovnika ali su guzve manje. Nikad nemas zastoj kao na primer na Brankovom mostu, Gazeli itd... Guzve u Beogradu su ogromne mada ja mislim da je najveci problem prljavstina.
vucko":1jqr4p10 je napisao(la):http://www.novosti.rs/code/navigate...kword_add=direkcija za zemljiste, most na adi
SKUPŠTINA grada usvojila je plan detaljne regulacije za privrednu zonu "Autoput" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu. Na prostoru od 1.00 hektara moći će da se grade industrijski pogoni. :
Na sajtu zavoda za zastitu spomenika kulture grada beograda nadjoh ove slikeshmeksi":2boqotdq je napisao(la):Nešto mi je tu čudno oko te vesti, tj. sumnjam da je dobro preneta.