Šta je novo?

Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

1block26sn7.jpg

Ovo lepo parče bloka 26, ofarbano u crveno, je od 'Atlas Group'

Znaci, dva solitera 40+ i ova jedna niza zgrada... Ali kako ce strpati 460.000 kvm tu? :)

Steva":3h70suq5 je napisao(la):
^^ da, 5 nadzemnih i 40 podzemnih kako bi spakovali 450k kvm :D
Evo, Steva ima neke ideje kako to može da se 'spakuje'. :)

Jedno je šta piše, a sasvim drugo to izgraditi ......papir trpi svašta.
.........................................

Na sajtu 'Atlas Group' je sasvim realna površina : http://www.atlas.co.yu/Blok_26.php

Nenad":51nwol2j je napisao(la):
Znaci, dva solitera 40+ i ova jedna niza zgrada... Ali kako ce strpati 460.000 kvm tu? :)
ihaaajj... ma lako ćemo :D

Ja mislim da su se udružili sa atlasom a sa njima će da dokupe i ostatak zemljišta, ovu kartu što je dragan prikazao zaista deluje za podelu 66-33 CEE-Atlas

Nenad":u9wz6wz7 je napisao(la):
Vojvode Misica
http://www.atlas.co.yu/images/vmisica/vmisica_page.jpg
The subject property is situated across the street from the Belgrade fair, the largest fair, convention and exposition organizer in Serbia, on one of the busiest traffic ways in Belgrade that connects the city center with Ada Ciganlija, Belgrade’s most popular leisure spot.
This bulevard further leads to densely populated suburbs such as Banovo Brdo, Cukarica and Zarkovo. The traffic in this part of the city will be significantly improved with a construction of the future Belgrade ring road.

CONCEPT
This modern business hotel will feature a media center and all necessary contents making this property a true place to do business and relax. The close proximity to the Belgrade fair gives it a head start among the competing hotels that are situated in the city center or New Belgrade. The spacious underground garage will ensure easy access and security for all guests and visitors.

Land lot size

4.797 m2

Function

Hotel
Meni ovo lici na lokaciju BIGZ-a...
:D
Ja bih pre rekao da je neka od sledećih lokacija
sajamsnapshotqx5.jpg

Dakle imamo (s leva na desno):
Ljubičasto: Nije najsrećniji izbor boje, ali, to je nešto ogromno što se gradi, ali ako prođem, prođem kolima, pa ne merem slikati. Izgleda WOW, ne znam što će biti..
Crveno: Plac od cca 3500 m2, skladišta, mislim da je malo.
Plavo: Plac od cca 9000m2, fabrika Metalca, može, ali na pola placa.
Drečavo zeleno: Moj favorit, tu je fabrika Beogume, koja mislim da je izmeštena, malo gore je klub Kristal. Prizemne zgrade sa dosta prostora između, salon tepiha, banka i neki poslovni prostor (skoro je renovirano). Površina cca 4800 m2, savršeno.

Bul. će za par godina biti skroz cool, kad se izgradi most, pa se malo rastereti (Da li se neko seća kako je bilo tragično pre nego što je urađen podzemni prolaz?!), Stari mlin, onda prekoputa BIGZA, ima isto ogromna Tranšpedova zgrada, mislim.. Biće lepa ulica međ dva velika mosta i dve velike petlje.. :)

Koliko mogu da primetim iz ovog tvog "putopisa" :) ovde ce izgleda biti dosta rusenja i nove gradnje u narednom periodu. Nisam puno puta prolazio peske tuda i zagledao te kuce ali bilo bi stvarno lepo da se tu nesto smisljeno i atraktivnije gradi. Lokacija postaje sve zanimljivija i trulo je da stoje neki saloni tepiha i fabrika guma. Ajde probaj please ako uspes da iscekiras tablu za to ljubicasto sto se gradi da znamo sta je... a mozda neko ovde vec zna!?

Hvala Ambassadore, super reportaza. Ko sto rece Milance, lepo stani na sred ulice sa sva cetiri, k'o pravi Srbin, pa slikaj covece :D

A Bulevar je stvarno jako atraktivna ulica - jedino steta zbog saobracaja, ali ce u blizoj buducnosti izgledati potpuno izmenjeno. S obzirom da se tu nalazi i sajam, koji je spoj Beograda sa svetom (slicno kao i aerodrom NT), celom bulevaru treba posvetiti posebnu paznju u vizuelnom smislu.

O da, biće, skoro sam provalio da je kod Filmskih novosti (zgrada desno od zelenog) tv Avala. Inače, lepo je to što su skoro sve zgrade na Bulevaru uvučene kao velika zgrada između plavog i zelenog, tako da bi bilo lepo da štagod se novo gradi da se isto toliko uvuče, i onda bi se imala lepa i široka ulica.. I u principu sve zgrade (osim tih straćara u zelenom i fabrike, koja je jedna hala, i par kućica-fastfooda-prodavnica ispod mosta, kod pijace) su orgomne monumentalne zgrade, jasnih ivica i izgledaju teško i jako (Bigz, Udbina, Uljarice - Prva petoletka, Geokarta, neka poslovna zgrada, stambeni soliter, i ova zgrada između zelenogi plavog za koju uvek zaboravim šta je, ali ima mnogo dobre skulpture radnika, a i tako mi izgleda ovo novo što se gradi)

Aj ako stignem, nije mi daleko, ali nemam vremena ni za kucanje ovih postova.. :(

Sudevci po ovoj slici sa atlasovog sajta cini mi se da je u pitanju "plava" lokacija.... i kao sto Ambassador rece ne cela (kao sto cete videti Atlasov je samo onaj deo uz Bulevar Vojvode Misica)

Ljubicasto je koliko znam kombinacija poslovnog i stambenog prostora (ka Bulevaru je poslovni prostor, a ono gore su stanovi)

O da, to je definitivno ta (gore je VIktora Igoa).. Wow, nisam znao da ovako možeš ući u njihove fotke :D Cool.. :)
Inače, nadam se da su dovoljno uvukli zgradu, vidim neko drveće, to je lepo.. :)

CEE pravi zgradu od 400 mil. €?
Beograd -- Mađarska kompanija CEE najavila je da će u Beogradu graditi poslovno-stambeni kompleks vredan od 350 do 400 miliona evra.

Kompanija „Central Juropien Estejts“ (Central European Estates), čiji je vlasnik izraelac Juli Ofer, planira da sa lokalnim partnerom u drugoj polovini 2008. godine u Beogradu počne izgradnju kompleksa od 460.000 kvadratnih metara, piše izraelski sajt Globes online.

Kako se navodi, kompanija je potpisala Memorandum o razumevanju sa lokalnom firmom koja poseduje 40 hiljada kvadratnih metara zemljišta na lokaciji u centru Beograda, a dve kompanije će formirati zajedničku kompaniju u kojoj će CEE imati udeo od 68 odsto.

Prema dogovoru, partneri će profit do milijardu evra deliti u skladu sa udelom u zajedničkoj kompaniji, dok će sva dobit ostvarena preko toga biti deljena po pola.

Nezvanično se saznaje da se radi o izgradnji u novobeogradskom bloku 26, za koji je pre nekoliko meseci na konkursu izabran rad koji predviđa gradnju objekata slične površine koju je CEE najavio.

Juli Ofer je inače jedan od najbogatijih Izraelaca i na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u toj zemlji zauzima 27. mesto sa procenjenom imovinom od pola milijarde dolara, dok bogatstvo njegove porodice dostiže i četiri milijarde dolara.

Kompanija CEE je već gradila u Beogradu i to „Europe business centar", poznatiji kao „Atrijum" u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, koji je prošlog novembra prodat Ljubljanskoj banci.

Najavili su i izgradnju „Megacentra", velikog tržnog centra na kilometar i po od autoputa Beograd - Novi Sad.
Izvor: B92
Link: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=11&dd=07&nav_id=271166

Pocelo na sva zvona...

Nezvanično se saznaje da se radi o izgradnji u novobeogradskom bloku 26, za koji je pre nekoliko meseci na konkursu izabran rad koji predviđa gradnju objekata slične površine koju je CEE najavio.
Pitam se odakle im ovo "nezvanicno" :)

od beobuilda :) , i list 24 casa je objavio istu vest i pozvao se na globus.co. i beobuild.net

Sto se tice izgradnje u Beogradu Beobuild je 2 dana ispred novinskih listova u Srbiji

Ditrih":2kyooej4 je napisao(la):
Sto se tice izgradnje u Beogradu Beobuild je 2 dana ispred novinskih listova u Srbiji
Mogao je da bude i nedelju dana u slučaju izgradnje keja u Zemunu, jer
već 10 dana Steva montira klipove, pa su mediji pokupili info sa foruma i objavili u 1.danu.
Kej je dugačak 350met., a da je visok 350met. odmah bi bio na Prvoj strani. :)

mcou9.jpg

Ovo nije 'Nezvanično' , već Zvanično sa njihovog sajta....još jedan Megamarket kao na gornjoj slici.

Pitanje za Dragana: zašto se u Blicu http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=18970 nigde ne pominje Atlas kao vlasnik jednog dela 26tog bloka, već samo Energoprojekt i Napred.?

Ukratko:
Najatraktivnija građevinska lokacija u Beogradu, osam hektara u Bloku 26, između "Arene" i SIV-a, još stoji neizgrađena, mada se investitori veoma interesuju za nju. Suvlasnici zemljišta, domaće firme "Napred" i "Energoprojekt" pregovaraju sa mnogima od njih i očekuju investiciju od oko 400.000 evra i dobitak koji će im doneti od čak milijardu evra.

Nisam hteo ceo tekst da kopiram.

LJudi nisam bio duze vreme ovde i silom prilika nemam brz net, pa bih vam bio zahvalan ako biste mi rekli da li je ono sa VErano kulom ozbiljno? Jel se bas ona posinje graditi?

^^Na toj lokaciji su rascistili teren i izgleda kao da se spremaju za gradnju. Prema ranijim informacijama, kula je bila otkazana, pa bi se gradio neki nizi objekat, slican onome koji je predvidjen za preko puta Arene.

Ljudi, ja sam ovde nov (relativno), stoga bih zammovio nekog od vas da mi kaze sta se desava i dokle se stiglo sa gradnjom Sava City-ja?Bio bi vam zahvalan ako neko postavi neku sliku sa tog gradilista.Unapred hvala.

Vrh