Šta je novo?

Brza saobraćajnica Požarevac-Golubac

Nije pitanje da li može nego da li sme
Ali takođe nijedan aktivista da ode tamo i snimi ili sazna nešto.

Mnogo mi smrdi ova informacija, ni činjenica je da nema obećanog otvaranja te deonice.

Nekako mi je logičnije da se ništa nije desilo osim što nisu stigli da završe na vreme.

Opet, sve je moguće...

Ako se ne varam, taj nadvožnjak nije u delu za koji je bilo planirano otvaranje u ovoj fazi?

Nije, taj deo je jedan od zahtevnijih koji su verovatno planirali pri kraju da srede

Da je stvarno bilo urušavanje to bi se snimilo do sad,verovatno je reč o nekom manjem incidentu na gradilištu čim pominju prelom prstiju na stopalu možda je nešto palo otkačilo sa dizalice...

U pitanju je most na devijaciji na stacionazi 41+366 u mestu Djurakovo. Potonula je skela prilikom betoniranja ploce zbog, povredjeno je par ljudi.
Screenshot_20241231_205739_YouTube.jpg

Ноћас сам први пут ишао до Пожаревца новом деоницом мотопута. Не могу да опишем колико ми се кружни токови гаде, убијају комфор вожње страшно. Не могу ни да замислим како ће ми бити до Лознице. Све су то требале да буду петље.

Најстрашније је то да су на раздвајању на северну и јужну обилазницу Пожаревца где је деценијама била петља на обичном магистралном путу сада направили кружни ток.

Poslednja izmena:
Ноћас сам први пут ишао до Пожаревца новом деоницом мотопута. Не могу да опишем колико ми се кружни токови гаде, убијају комфор вожње страшно. Не могу ни да замислим како ће ми бити до Лознице. Све су то требале да буду петље.
Na Dunavskom ih u odnosu na Loznica Šabac ima 4 puta više i često su jedina veza njiva ,separacije peska i naselja izmedju što dodatno pogoršava bezbednost nečega što zovemo brza saobraćajnica.

Ti kt nemaju sta da traže na investicijama ovog nivoa. Pravdanja uštedom su turbo cinična, imajući u vidu netransparentnost ugovaranja i uslovljenu politiku angažovanja selektiranih podizvodjaca.

Bukvalno, uzima se od naše sigurnosti, pa ako hoćete i komfora, za svoj džep.

Sramotno.

Ovo će da bude najgluplji put u državi
16 kruznih tokova je teška debilana. Bolje da je napravljen normalan motoput, bez kt, od A1 do Požarevca - jedina deonica koja se koristi dovoljno da donekle opravda motoput - a dalje do Golupca da se ne dira dok se ne utvrdi da je opravdano (teško da će to ikad da bude)

Poslednja izmena:
Ti kt nemaju sta da traže na investicijama ovog nivoa. Pravdanja uštedom su turbo cinična, imajući u vidu netransparentnost ugovaranja i uslovljenu politiku angažovanja selektiranih podizvodjaca.

Bukvalno, uzima se od naše sigurnosti, pa ako hoćete i komfora, za svoj džep.

Sramotno.
Kada sam pisao o zagađenju i trošenju goriva pa i vozila, a u vezi tih kružnih tokova na temi M3 Šabac - Loznica, rekoše mi da sam zalutao na forum i da idem starom magistralom. Bezbednost nisam hteo da komentarišem, jer su mnogi pisali o tome pre mog komentara. 24 sata nakon otvaranja imali smo 3 saobraćajne nezgode u zoni kružnih tokova. Na kraju smo saznali da je to sve koštalo oko 700 miliona evra... Zaključak izvucite sami...

Vrh