@nensav
Ja volim kuce u nizu, kakve su na bezanijskoj kosi, kakvih ima u visnjici, kakvo je nekada bilo i naselje petlovo brdo...
Moj izbor (ako mogu da biram) nikada ne bi bio zivot u soliteru.
Ali isto tako ne mogu da zamislim da u centru grada (a ovaj deo N.Beograda to svakako jeste nista manje nego Slavija ili deo oko Vukovog spomenika...) bilo ko gradi kuce u nizu,
a pogotovu montazne kuce. ( o njima tek nemam visoko misljenje
)
To o cemu ti pricas je lepo i pozeljno za obod grada. Tu se namece pitanje, zasto to nemamo?
Pa najvise zato sto nadlezni organi ne prepoznaju potrebu za time.
zato smo umesto uredjenih naselja sa porodicnim kucama i manjim zgradama, dobili altine, kaludjerice...
Kad smo vec u ofu da dodam i sledece.
Na sledecoj slici imamo primer upravo onoga sto sam pisao u prethodnim recenicama.
da stvar bude gora, ove dve lokacije su udaljene jedna od druge celih par minuta laganog hoda.
Prva slika je stihijska gradnja.
Druga slika je na mestu gde je grad prethodno odradio parcelizaciju i preduslove za urbanizaciju.
Gde bi ste pre ziveli?
Dal neko zaista misli da su ljudi toliko glupi pa ne znaju sta je bolje?
Ili jednostavno nemaju izbora?
I jos jedna stvar. Ove lokacije su na manje od 10 minuta hoda od z. stanice Zemun,
trebalo bi da znaci brza i pouzdana visokokapacitetna veza sa centrom kao i drugim delovima grada.
Po meni pravo mesto za jedno lepo periferno naselje, sa porodicnim kucama i kucama u nizu.