Šta je novo?

Blokovi 25 i 26

Mислим да није забрањено, али моје неко искуство са како новоградњом тако и старијим четвороспратницама је да немају лифтове.

Старије зграде до четири спрата, грађене до пред крај седамдесетих година, немају лифтове. После тог периода имају лифтове. Једине зграде, за оне што ја знам, које су са четири спрата, а саграђене почетком седамдесетих година, такозване "генералице" у блоку 33 поред Генекса, имају лифтове.

Lift je najmanji problem u svemu tome.
Zgrada u kojoj zivi moj tast u Becu je sagradjena 1932. godine, a lift je dobila 1996.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372082#p372082:24xyujxk je napisao(la):
Igor » 18 Feb 2016 03:11 am[/url]":24xyujxk]Zeks da li bi mogao da izvuces planirane gabarite i da ih ubacis u ge da vidimo kako izgleda iz slicnih uglova.

blok26f.jpg

Visine, osnove 4 kule 31.5x31.5m visina 120m
blok26planb.jpg

Uradih...meni se licno ne dopada bas nesto...kao 4 unofirmisana stuba...

Hvala Zeks ajd kad stignes ubaci im i osnove dve od po 32m :) to je bitno da se sagleda proporcija. U sustini prekopiraj taj prednji deo blize bul Zorana Djindjica sa dve osnove i 4 visoka objekta. Ne mora ova Madridska varijanta arhitekture ako stignes samo im nalepi neko staklo

Toliko bezidejno da je i ovo što sam napisao u ovoj poruci previše pažnje.

Sramota za domaću "struku".

Bravo zeks cestitam jos samo da premostis sajmiste njemacki paviljon 13/13 kolko idu casove za 3d modelovanje da krenem

Definisacemo to jedino mi nezgodno avionom za transport smislicemo nesto

Да ли би ишта било љепше ако би куле биле ближе једна другој?

Mislim da ne posto bi se onda izgubila kakva takva proporcionalnost i vitkost objekata koja je vec dovedena u pitanje smanjenjem visine i osnovom iz koje izlaze a cija je visina 32m tj nekih 11 spratova kancelarijskog prostora.

А одакле вама претпоставка да ће све 4 куле бити исте висине? У пдр-у су дате само максималне дозвољене висине кула.

Tesko da nam bilo koji plan bilo sta moze garantovati ali je navedeno i sledece

"Sa druge strane, duž Bulevara Zorana Đinđića, gde se u budućnosti planira stanica metroa, formira se jaka koncentarcija trgovinskih sadržaja u „bazisu“ takođe visine 32m i četiri vitke kule, visine 120m, kao reperi obe ose su „ravnoprane“ i iste visine."

Igore, razumem da ti se ovo dopada...ali meni je i dalje ovo totoalno dosadna kompozicija...i mogu da se kladim da bi ove 4 kule nazvali - 4 idiota kao i one na Banjici...

Tu bi dobro legle jedno 3 kule sa razlicitim rasporedom i visinama...prosto nema ravnoteze u samoj kompoziciji bloka, a pritom Arena ce biti potpuno "pojedena" sa druge strane...

Zeks Gde sam ja rekao da mi se dopada :) Pa toliko mana ima cela postavka, ima naravno i po koja dobra stvar.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373882#p373882:60yskqrd je napisao(la):
arsa.arsa » 29 Феб 2016 06:41 pm[/url]":60yskqrd]Totalno neadekvatno za taj prostor. Ali dobro, ionako ce da zavrsi u kanti kad ovi odlete za par godina...
Какве урбанистичко решење блока има везе са "овима"? Или онима? Или штагод. Урбанистички план је донет на основу конкурса који је био организован за време "оних" ...

Мислим људи ... мало мање параноје не би шкодило ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373874#p373874:2kj6lj79 je napisao(la):
Igor » 29 Feb 2016 06:14 pm[/url]":2kj6lj79]Tesko da nam bilo koji plan bilo sta moze garantovati ali je navedeno i sledece

"Sa druge strane, duž Bulevara Zorana Đinđića, gde se u budućnosti planira stanica metroa, formira se jaka koncentarcija trgovinskih sadržaja u „bazisu“ takođe visine 32m i četiri vitke kule, visine 120m, kao reperi obe ose su „ravnoprane“ i iste visine."
У том случају ПДР је имбецилнији него што сам мислио. Ок, има неког упоришта у традицији НБГ блокова да куле буду исте висине али мислим да то више не треба на тако реигидан и баналан начин да се поштује и поготово не у овако лоше осмишљеном блоку.

Vrh