dreamer » 08 Feb 2021 12:50 pm[/url]":3t5pjj6v]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=821321#p821321:3t5pjj6v je napisao(la):
Leslie Knope » Pon Feb 08, 2021 12:06 pm[/url]":3t5pjj6v]
dreamer":3t5pjj6v je napisao(la):
Hvala na odgovoru.
Da li mislite da će trebati sve te izmene u odnosu na planirani projekat utičnica/rasvete?
Javite ako budete dobili neku povratnu informaciju
To je sada stvar lične preferencije. Da li biste radije da prilagodite instalacije svojim potrebama ili svoje potrebe instalacijama.
Sholim":3t5pjj6v je napisao(la):
Pozdrav potencijalne buduce komsije, naime ovo i mene interesuje. U predugovoru u clanu 7. pise da dajemo prodavcu neopozivu saglasnost da moze da koristi i upravlja zajednickim prostorijama koje se nalaze u dvorisnim, podrumskim, suterenskom, krovnom prostoru.
Da mogu menjati njihovu namenu i rekonstruisati ih, a narocito krovni deo i spoljasnje zidove zgrade radi postavljanja reklamnog, rasvetnog materijala koji ce se napajati preko zajednickog brojila skupstine stanara.
Da li neko ima slicno iskustvo, ili je cuo negde za nesto slucno? Meni je takodje ovo vrlo nelogicno.
Da im mi stanari placamo reklame itd? I zasto bi oni zadrzavali vlasnistvo nad ovim zajednickim prostorima kada prodaju sve stanove? Zar ne bi trebala skupstina stanara/sama zgrada da zaradjuje ukoliko bude nekih postavljenih reklama na samoj zgradi?
Takodje i ovaj deo oko promene namena zajednickih prostorija..
Ja sam ovaj predugovor poredila sa par predugovora za neke druge aktuelne novogradnje u Beogradu, i ovaj član je prisutan svuda. Odnosno, deo člana koji se tiče korišćenja i prilagođavanja zajedničkih prostorija. Nisam nigde videla ovaj deo za napajanje reklamnog materijala preko zajedničkog brojila skupštine stanara. Taj deo bi mi bio okej pod uslovom da novac od reklamiranja ide u budžet zgrade, a to nije definisano u predugovoru i nekako mi se čini da to nije plan.
I ja sam se raspitivala - u poslednje vreme u novogradnjama bude prisutan član koji se tiče ovoga za zajedničke prostorije.
Ali nisam naišla na slučaj ili da je nekom poznato da se ovako reguliše ustupanje reklamnog prostora. Verovatno što nema ni mnogo zgrada koje bi imale ovako zgodnu čitavu jednu stranu zgrade za reklame. Investitor nije prihvatio korekecije tog člana, pa je "uzmi ili ostavi".
Da, stanari će u okviru zajedničke struje plaćati i napajanje reklama, ali bi trebalo (nadam se da će biti tako) da investitor plaća određenu nadoknadu za korišćenje reklamnog prostora, koja će ići u fond za održavanje zgrade, eventualne popravke i sl.
A kako će to u praksi zaista izgledati i kako će ići dogovor o visini te nadoknade, ostaje da vidimo.