Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

Javite predsedniku opstine da po GUP-u lokacija autobuske stanice je tacno tamo gde su zviznuli ovaj tematski park.Ako zbog ovog tematskog parka izmeste autobusku stanicu juzno od zeleznicke stanice Novi Beograd neko ce morati da odgovara za to!

Pa zar nismo josh na pocetku ovog topika ustanovili da je autobuska stanica sa druge strane, dakle juzne, zeleznicke stanice Novi Beograd?

Ala novinari lupetaju

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:374399-Novi-Beograd-Kao-na-Terazijama-1930-godine

Novi Beograd: Kao na Terazijama 1930. godine...

i provozaju tramvajem koji vuku konji

http://gsp.rs/pocetak1.htm
Током 1904. године електрични трамваји потиснули су трамваје са коњском запрегом са линија Калемегдан - Славија и Жагубица - Електрична централа, а 1905. године и с последње линије Теразије - Ново гробље.

Ukoliko i žitelji Starog grada požele da pojedu sladoled okruženi damama u elegantnim haljinama i gospodom sa halfcilindrima - moraće da pređu Savu!

:) 1920 tih su "fedore" već uveliko bile u modi... a po Beogradskim ulicama se nisu muvala samo ulickana gospoda i balske debitantkinje (kako je to uostalom i jako lepo prikazano u Montevideu 1).

Hoće li da angažuju i kostimiraju glumce, iznajme odtajmere?

* 6.800 kvadrata originalne kaldrme

Znači - drvena kocka? :D

A pre par godina kada je rekonstruisana pruga oko Kalemegdana glavni ralog što oko šina nije vraćena kaldrma već je izliven asfalt je bio "što nisu mogli da nađu majstora-kaldrmara".

Mada, ako je sprečavanje naturalne restitucije jedini smislen razlog da se ovo radi, onda ni jedna "investicija" iz budžeta koji mi punimo nije prevelika (smajli koji povraća)

mradulovic":3m3ffs3n je napisao(la):
Pa zar nismo josh na pocetku ovog topika ustanovili da je autobuska stanica sa druge strane, dakle juzne, zeleznicke stanice Novi Beograd?

Jesmo, ali lokacija na ovom placu je neuporedivo povoljnija zbog jednostavnijeg pristupa autoputu.

Ovo postaje nenormalno.
Autokomanda je najprirodnija lokacija za novu autobusku stanicu (plus što nema problema sa obeležavanjem memorijala Topovske šupe), ali je to dato Miškoviću.
Druga prirodna lokacija je data za "Tematski park", protivno svakoj logici.

Frajeri se ludo zezaju.

Da li je još neko obratio pažnju na to da je ova njihova kopija "Moskve" bar za 1/3 manja u odnosu na originalnu zgradu Moskve? Toliko o realnoj "replici" Terazija... :rolleyes:

Uporedite radnike koji stoje pored onih velikih vertikalnih prozora u prizemlju na prvoj slici, i prolaznike i prozore na drugoj i trecoj slici...

view_photo.php

ResizeofHotelMoskva30tihgodinaXXvek.jpg

HotelMoskva_MIR_39-80708-1-2_420x0.jpg

Felix55":2xyx65yx je napisao(la):
Da li je još neko obratio pažnju na to da je ova njihova kopija "Moskve" bar za 1/3 manja u odnosu na originalnu zgradu Moskve? Toliko o realnoj "replici" Terazija... :rolleyes:

Uporedite radnike koji stoje pored onih velikih vertikalnih prozora u prizemlju na prvoj slici, i prolaznike i prozore na drugoj i trecoj slici...

view_photo.php

ResizeofHotelMoskva30tihgodinaXXvek.jpg

HotelMoskva_MIR_39-80708-1-2_420x0.jpg

Cini ti se jer fali krovna konstrukcija, razmera je 1/1.

Da li ce stajati natpis Hotel Moskva ili ce ga i ovde skinuti zbog skupe firmarine? :D

@spatiotecte
Mislim da sam ipak u pravu, uporedi samo ove 2 fotke. U skladu sa ljudima koji se vide, original i kopiju Moskve sam doveo u približno istu srazmeru, i razlika je više nego očigledna.
moskva.jpg

Nedavno sam pričala sa ljudima iz Hotela Moskva i baš sam ih pitala da li znaju da se radi Tematski park.

Rekoše da znaju i da su im nudili da u sklopu te kulise koja je Hotel Moskva imaju svoj ugostiteljski objekat, kao dobro je za marketing, ali po nekoj basnoslovnoj cifri tako da nisu pristali.

vucko":1fvwma5k je napisao(la):
Javite predsedniku opstine da po GUP-u lokacija autobuske stanice je tacno tamo gde su zviznuli ovaj tematski park.Ako zbog ovog tematskog parka izmeste autobusku stanicu juzno od zeleznicke stanice Novi Beograd neko ce morati da odgovara za to!

Stanica je planirana u onom cosku gde je sada buvljak.

Prosao sam danas pored ovog cuda pa reko da slikam.

Replike su u pravoj velicini (ili pribliznoj) i to se lepo vidi na par slika. Prozori su veci do radnika, a vidi se da su sledeci prozori bar 2-3 metara iznad nizih

I video snimak koji prati slike

[video]http://www.youtube.com/watch?v=cJ-xp6ohTdQ&hd=1[/video]

Na metalnu konstrukciju kacili daske pa gipsane ploce?

Hoce li ovi objekti imati sve cetri strane ili samo prednju?

Inace se nekako trudim da imam sto pozitivniji stav prema vecini stvari i projekata koji se izvode u gradu da im negde nadjem opravdanje i svrhu ali ovo sto imamo prilike da vidimo je potpuno besmisleno i totalni javasluk i trosenje para uludo.

Nadam se samo da nece biti ozbiljnijih vremenskih neprilika pracenih jakim vetrom jel meni ovo ne uliva nikakvo poverenje po pitanju stabilnosti. :notok:

nova":1h7v1oqz je napisao(la):
Nedavno sam pričala sa ljudima iz Hotela Moskva i baš sam ih pitala da li znaju da se radi Tematski park.

Rekoše da znaju i da su im nudili da u sklopu te kulise koja je Hotel Moskva imaju svoj ugostiteljski objekat, kao dobro je za marketing, ali po nekoj basnoslovnoj cifri tako da nisu pristali.

Reketaska posla. A kao dobro za marketing? Sigurno ce u hotel Moskvu da dodje vise gostiju ako budu imali istureni bircuz u jednoj baraci na Novom Beogradu. Ovo sto nam se desava je prestrasno.

tek mi sada nije jasno kako oni planiraju da tu profuraju prichu sa kaficHima, interesantnim mestom za izlazak kada niti jedan od ovih objekata ( ruku na stranu samo je jedna strana ( ka prugi) u punom pogledu ) nema uradjenu podnu plochu a vec su uradili fasade sto je besmisleno.

Ja sam se to isto pitao jos pre dve nedelje. Nisam stručnjak za ovakvu vrstu privremenih objekata, ali ovo deluje smešno. Za film će raditi posao, ali kao tematski park? :blah:

Mozda je izmenjen plan pa ce biti samo jedan kafic ali ce zakupac morati da ga plati ekstremno skupo.

Ta ponuda moskvi da napravi birtiju u kopiji moskve u ovom "tematskom parku" mi zvuci kao nesto iz top liste nadrealista.

Dakle, ovo je replika Terazija na Uskrs 1934te, recimo, kada je skoro sve bilo zatvoreno zbog praznika?
Prosto genijalno :D

Ма на крају ће се у овај ТПТ преселити сви остали Цигани из Цигојнервила, а такође ће преселити и ону циганску биртију што је сад поред/испод надвожњака близу хотела Холидеј Ин :D :p :cool:

mradulovic":1l5u1wt4 je napisao(la):
tek mi sada nije jasno kako oni planiraju da tu profuraju prichu sa kaficHima, interesantnim mestom za izlazak kada niti jedan od ovih objekata ( ruku na stranu samo je jedna strana ( ka prugi) u punom pogledu ) nema uradjenu podnu plochu a vec su uradili fasade sto je besmisleno.

Pa ljudi, gde vam je mašta? :p

Unutar kulisa može da se postavi npr kontejner ili kiosk, ili nešto slično zimskoj bašti ušuškanoj u najlon. Pa, zar to nije trend u Beogradu?

mradulovic":21e96kxz je napisao(la):
Dakle, ovo je replika Terazija na Uskrs 1934te, recimo, kada je skoro sve bilo zatvoreno zbog praznika?
Prosto genijalno :D

I na Bozic. Po principu da i pokvaren sat pokazuje tacno vreme 2 puta na dan :/

retko se oglasavam na forumu, odnosno retko pisem na temama koje me se direktno ne ticu, ali ovo moram prokomentarisem. uvek sam za to da se nesto desava u gradu i zemlji, podrzavam skoro sve sto se gradi i renovira, ali protiv ovog bih glasao 100 pita da mogu. ovo je lakrdija, potpuno besmisleno i beskorisno. kome ovo treba i koja je svrha ovoga i zasto bas na ovom mestu? suvisno je govoriti o trajnosti ove skalamerije. mozda je to jedina pozitivna stvar. nece preziveti ni prvu letnju oluju.

kako, zasto? izbori, korupcija, nestruchnost, sebichnnost ...zelja za vlascu,odnosno zelja za parama

Vrh