Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

ili su gluposti, kojima su skloni, i bahatost na koju su naucili direktno proporcionalni njihovoj malogradjanstini i kompleksima nize vrednosti
mradulovic":rtm4o96q je napisao(la):
kako, zasto? izbori, korupcija, nestruchnost, sebichnnost ...zelja za vlascu,odnosno zelja za parama

Katastrofalna greska u ovom projektu, ceo kompleks je zarotiran za 180 stepeni, hotel Moskva se nalazi na pogresnoj strani trotoara!

spatiotecte":mp5bubqe je napisao(la):
Katastrofalna greska u ovom projektu, ceo kompleks je zarotiran za 180 stepeni, hotel Moskva se nalazi na pogresnoj strani trotoara!

mislim da je to najmanja greška u svemu ovome..

Sedite tako ispred Moskve, pijete kaficu meračite "šnit" da što duže traje, okolo gradska vreva, žubori fontana, izmešani posetioci i kostimirani statisti.... i onda vas preseče škripeći zvuk sa razglasa i nazalni ženski glas:
"BEOVOZ NA LINIJI BEOGRAD CENTAR, RAKOVICA, KNEŽEVAC, KIJEVO, RESNIK, RIPANJ KOLONONIJU I RIPANJ, KASNI 45 MINUTA"
a savakih 15 minuta se čuje kočenje i polazak BG Voza :laugh:

relja":j0nh57sd je napisao(la):
Sedite tako ispred Moskve, pijete kaficu meračite "šnit" da što duže traje, okolo gradska vreva, žubori fontana, izmešani posetioci i kostimirani statisti.... i onda vas preseče škripeći zvuk sa razglasa i nazalni ženski glas:
"BEOVOZ NA LINIJI BEOGRAD CENTAR, RAKOVICA, KNEŽEVAC, KIJEVO, RESNIK, RIPANJ KOLONONIJU I RIPANJ, KASNI 45 MINUTA"
a savakih 15 minuta se čuje kočenje i polazak BG Voza :laugh:

I dok pijete kafu ispred moskve i slusate najave Beovoza, dolaze vam cigani za sto da vam pevaju ovu pesmu:

Kume, daj neki dinar kume! Za srecu kume!!!! :p

Ова тема је све боља, а сваки пост све убитачнији. :kk:

Ова тема представља целокупан систем функционисања мозгова у владајућој структури на карикатуралан уметнички начин .... браво!

Ja se bojim da one skalamerije ne padnu posle otvaranja i ne ubiju nekoga... Svi smo svedoci da su se i jace konstrukcije rusile na ljude... :(

kad vidimo ko je vladajuca struktura mozemo da shvatimo da tu nema mnogo pameti, a ni alternativa njima nije bolja. ovaj projekat je slag na torti idotizma koju prave godinama. inace, kad se ova tema pojavila ovde mislio sam da sam greskom otvorio njuz.net
stf":3farqc4g je napisao(la):

Ова тема представља целокупан систем функционисања мозгова у владајућој структури на карикатуралан уметнички начин .... браво!

Verujem da njuz nece moci ni da napravi clanak kada budu otvarali ovu vest,samo ce prekopirati vest sa sajta Studia B ili sajta grada a ljudi ce se odusevljati o komentarima nesvesni da se radi o realnosti a ne surovoj satiri.

edit:slika originala iz aviona,pretpostavljam da je oko 1930tih,relja ce znati bolje

sap14.jpg

sve bih dao da gljivica dacic bude na otvaranju uz prigodan govor...
za sve novobeogradjane ono tamo preko puta je hotel moskva, moskva kao grad u rusiji...
vredi sve pare ovaj tema park..

stf":2opbwyyz je napisao(la):

Ja vristim vec danima od smeha :lol: Odlicni komentari :kk:

Terazijska fontana nije samo nekadasnji simbol Terazija, nego i danasnji. Vecina Beogradjana nosi u svesti njen izgled i sada kada je nema, sem na fotografijama. I ne samo izgled te fontane neko i tog resenja sa ostrvom, njegovim ogradicama, pa i tramvajima. Taj izgled Terazija nam je nekako urezan u secanje bez obzira sto jedva da ima jos Beogradjana koji su ga gledali u stvarnosti.
Neverovatno da je toliko toga promenjeno protekle decenije, ponesto cak i obnovljeno, a da se te stare Terazije pojavljuju sada u nekoj dekorativnoj replici. I to je sjajna stvar, ako se shvati kao najava povratka starog izgleda PRAVIH Terazija, bar u ravni ulice.
A kao sto rece ovaj clan foruma iznad, na trgu Sv. Marka treba postaviti vodoskok, ali ne terazijski u svakom slucaju.
I zasto te obnovljene Terazije ne bi postale ulica bez automobila ? Postoje i drugi pravci koje stanovnici u okolini mogu da koriste, a ostali...moraju li bas preko Terazija i moraju li bas automobilom ?

Ovde je sve receno :kk:

Izgleda da će da poteraju i stare ruske trole preko replike Terazija ;)

vucko":110ix37m je napisao(la):
Verujem da njuz nece moci ni da napravi clanak kada budu otvarali ovu vest,samo ce prekopirati vest sa sajta Studia B ili sajta grada a ljudi ce se odusevljati o komentarima nesvesni da se radi o realnosti a ne surovoj satiri.

edit:slika originala iz aviona,pretpostavljam da je oko 1930tih,relja ce znati bolje

Pre će biti 1922-1926.
Kasina je izgrađena kao višespratnica 1922, a pijaca na Zelenom Vencu je otvorena 1926.
Evidentna je i razlika između rendera koje je predstavio arhitekta-scenograf, i onog ašto se sada gradi...pardon "gradi".
A ako se ne varam, na "originalnim" Terazijama je do 1947 bila postavljena drvena kaldrma, a ne od kamena?

Ово даје гомилу могућности мангупима за спрдњу. Већ видим како ће неког наивног мученика да пошаљу на НБГ у хотел Москву. :lol:

A okupljanje BB u ,,Kasini,, :laugh: :lool: :laugh:

Barkley":2z04lcmr je napisao(la):
Ово даје гомилу могућности мангупима за спрдњу. Већ видим како ће неког наивног мученика да пошаљу на НБГ у хотел Москву. :lol:

konačno će taksisti moći da regularno naplate 10 evra od železničke do Moskve..

Gledaćemo ove kulise na Novom Bg-u izgleda jako dugo (ako ih prethodno ne oduva košava)...

"Predmet javne nabavke je: nabavka radova na izgradnji Tematskog parka "Replika Terazija iz 1930-tih godina". Objekti su privremenog karaktera sa očekivanim trajanjem od 10 godina".

prikupljanje-ponuda-za-izvodenje-radova-na-izgradnji-tematskog-parka-replika-terazija-iz-1930-tih-godina.html

Mogao bih jednom recju opisati svoj sentiment o ovom projektu: obeshrabrujuce

Jedan pozitivan detalj uz ovu priču: u pogonu Remont u GSP-u u toku je farbanje dva predratna tramvaja tipa SKODA za postavku u tematskom parku!

O, Isuse! Svaki put kad vidim koliko se tu radi i poplocava pomislim na to sta KORISNO je u ovom gradu moglo da se uradi za te pare.

A neto vrednost ovog projekta je negativna, ukljucujuci i opravdan cinizam i demoralizaciju svih koji u ovom drustvu jos nisu skroz odlepili. I da imam bilo kakve veze sa ovim filmom osecao bih se jezivo prljavim zbog toga sto se film koristi kao izgovor za jedno ovakvo drustveno sr***.

Gledao sam prvi deo i bio mi je simpatican ali drugi deo mi sada ne pada na pamet da vidim. I neka ide i Bjelogrlic i cela ta ekipa zajedno sa svima ovima u ... Penatrirala ih sve replika Terazija.

Mozda bi Novi Beograd lepse izgledao da je ceo izgradjen od ovih predratnih zgrada umesto onih soc-realistickih solitera.

Vrh