Šta je novo?

Blok 39 - Centar Za Promociju Nauke i Nanocentar

Мекбејн,
Наравно да блок 38 изгледа ФЕНОМЕНАЛНО, и то још увек, иако је "стар" скоро 45 година. Становао сам у том блоку од почетка 1968. до скоро краја 1992. године, у овој дугачкој четвороспратници ("Глиста") испред зграда "Мерцедес".

И дан данас се сећам насипања песком блока 39, великим цевоводима, а то је рађено пре изградње аутопута, односно насипано је и док су рађени земљани радови аутопута. Баш смо сви у крају жалили што су то радили, јер смо на том делу аеродромске писте пикали фудбал, а била је и једна овећа удубљена зелена површина, одмах дуж Омладинских бригада.
На слици коју је Реља поставио види се насипање песком баш тог удубљења са мањим воденим трагом у песку. Наравно део писте је још увек ту.

Ах, била су то лепа времена. :D

+1 za nostalgiju :)
Ja sam radio tu preko puta u krmačicama :) pa mi je poznat kraj, ali ovako na ovim starim slikama izgleda baš predobro ;)

ja sam ziveo u ovoj prvoj trokrraki fin je taj kraj mada jos nerazvijen :)
voleo bi kad bi se tu prosirio tramvaj i kad bi se to malo sredilo :)
Jeste da se gradi sad i west i ovi centi al ima jos mnogo da se tu radi :)

Грузија

3858d0fea08a.jpg

43179cd4a5f2.jpg

Наши инжињери запослени на пројекту цпн-а више намају право на кукњаву.

наши грађевински инжењери су људи са потпуно промашеном професијом. ваљда их тако затуцане уче још на факсу. значи они би да што мање раде што мање да се активирају и прилагођавају...забога они махом цртају у аутокеду у све размери!! дакле како би цртали на папиру!!! еееј?!?!

едит: када се праве нпр вијадукти они цео вијадукт деле на 25м распона јер за то имају готов прорачун, и само деле на двадесетпетометарац (кад год може) а све преко представљају као "немогуће" (не буквално али веома близу)

Макета квалитет исте показује вјероватноћу реализације скоро
dsc03986.jpg

dsc03987.jpg

dsc03988.jpg

dsc03989.jpg

Hvala :) Nisam ih primetio na Sajmu, ali kad već koriste svaku priliku da reklamiraju novu zgradu, onda se nadam da će je i izgraditi na kraju.

I ja se nadam da je kvalitet makete jednak verovatnoci gradnje. Inace ovo u Gruziji mi se dosta vise svidja od ovoga "naseg" (pod navodnicima jer moje sigurno nije).

PS Gruzija je jedna od retkih evropskih (mada nikada nisam siguran koliko je evropska a koliko azijska) koja je siromasnija od nas. Izgleda sto veca beda to veca verovatnoca da ces da radis ovakve pizdarije u nadi da ce ti one kao nesto pomoci (pretpostavljam da su i Gruzijci radili ovo od drzavnih/drustvenih para, da je privatna investicija ne bih imao nista protiv).

Razumem da ti se projekat ne dopada, ali okarakterisati ga kao pizdariju je najblaže rečeno neprimereno.

100 milki za "promociju nauke"? Hahahahahah... Kriminal!

Vidim ja da će Centar za promociju nauke postati novi Most na Adi! Odakle sad suma od 100 miliona evra!? Za izgradnju CPN-a je namenjeno 34 miliona evra iz kredita Evropske investicione banke.

Spominala se na ovoj temi cifra od 120 miliona evra...

Mozda je 120 miliona cifra ako saberemo sve planirano u ovom bloku sto nije mala stvar zajedno sa fakultetima koji su planirani...

Bivis":908ea08m je napisao(la):
Razumem da ti se projekat ne dopada, ali okarakterisati ga kao pizdariju je najblaže rečeno neprimereno.

Suprotno, projekt mi nije los i ne bih imao nista protiv da se gradi iz privatnih izvora. Ili da je donacija EU. Ovaj u Gruziji mi je doduse lepsi ali to ne menja cinjenicu da je zgrada interesantna.

Pizdarija je da ova prezaduzena drzava pravi jednu ovako ekstravagantnu investiciju, koja ce biti neprofitna, nece nam nesto dobro doneti (mislim da je efekat vise negativan nego pozitivan: ugradi se u politiku, zaj*** nauku, a i dodatan razlog ostatku Srbije da mrzi Beograd), a sve folirajuci se da kao popularise nauku. I to da ce se tu ugraditi razni politicari i partijasi dobiti posao da nesto kao promovisu, a nauka obrazovanje i nam u ***. Zesce bacanje peska u oci u ovom narodu.

Pa razni ljudi su se već zaposlili. Ima ih bar pedesetak (piu + cpn).
Međutim, kredit je pre više od dve godine rešen, potpisan i gotovo.
Za prosutim mlekom se ne plače.

Inače ceo kredit od 200 milki se troši prilično problematično pa ovih tridesetak nije nešto strašno.
Mislim, ako se izgradi kako treba ondanije strašno.

Inače što bi posebno i još više mrzeli beograd kad pogledaj šta je Svilajnac dobio. Biće i u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu.

brdjanin":bvygkx4a je napisao(la):
Pa razni ljudi su se već zaposlili. Ima ih bar pedesetak (piu + cpn).
Međutim, kredit je pre više od dve godine rešen, potpisan i gotovo.
Za prosutim mlekom se ne plače.

Inače ceo kredit od 200 milki se troši prilično problematično pa ovih tridesetak nije nešto strašno.
Mislim, ako se izgradi kako treba ondanije strašno.

Inače što bi posebno i još više mrzeli beograd kad pogledaj šta je Svilajnac dobio. Biće i u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu.

Nista nije prosuto dok se te pare ne spucaju. Dok god nesto stoji na nekom racunu i nije povuceno moze se vratiti. Jednostavna elektronska transakcija. Ali da spucamo to sve na nesto sto nece donositi pare onda na tom racunu nemamo nista a svejedno moramo da vracamo koliko vec miliona su naumili da spucaju .

Слике од пре три дана, оборена ограда градилишта Нано центра и ЦПН уз тротоар улаzне рампе према аутопуту :?: :!:

Vetar oborio (zbog cerada sa reklamom izvođača radova koje su okačene na žičanu ogradu). Nije prvi put :D

Једног дана ће ова ограда да повреди некога или ...... Сад ионако иде период јаких ветрова, мислим да би овде требала да "ради" инспекција :rant:

Помахнитали капитализам на делу. Дај да накачимо рекламу где год, а да ли је то опасно по нечији живот је небитно, док год нама капље кинта....

2.jpg

Veljko Janjić, direktor "Bexel consultinga", kompanije koja je deo PSP Farman grupe, u intervjuu za nedeljnik "Vreme", govorio je i o izgradnji Centra za promociju nauke:

Bexel je uključen i na projektu Centar za promociju nauke, koji je takođe u fazi projektovanja. Objekat treba da bude izgrađen u Bloku 39 i izgledaće izuzetno atraktivno. Upravo ovih dana se bavimo optimizacijom budžeta, kako bismo do maksimuma smanjili nepotrebne izdatke.

Izvor: Vreme

Vrh