sizif":eypeva0l je napisao(la):
Џони,
Твој начин размишљања се задивљујуће поклапа са оним који поседују истраживачи космоса. Чим стигне одговор на једно питање, брже-боље прелазиш преко њега и постављаш нова. Када се показало да је за Нано центар предвиђена озбиљна опрема, за тебе је од њеног избора и квалитета постало важније ко је саставио списак. Ако се испостави да је реч о озбиљним људима из света науке, не сумњам да ћеш ти измислити нова питања.
Опет, ЦЗПН ти је смешан због свог авангардног изгледа, а Нано центар ти је исувише конвенционалан. Толико си заљубљен у своје почетне (екстремно негативне) ставове, да не примећујеш колико улећеш у контрадикторност. Мислим, само је теби све јасно, код тебе нема дилема, ако се чињенице не поклопе са твојим ставом - тим горе по чињенице...
Hvala ti na pogledu u tvoju carobnu kristalnu kuglu, o Sizife! Pa hajde da vidimo KO je odlucio sta ce da se nabavlja pa mi onda nesto reci. Kao sto ti, totalno nepozvan, mozes da predvidjas sta cu ja da mislim, tako i ja mogu da predvidjam da ce to tebi biti super, dok god ti u "radnoj grupi" budu imali valjda srednju skolu.
I hvala ti na strucnom misljenju sta je ozbiljna oprema za nanocentar a sta nije, nisam znao da si i za to ekspert
. TI si utvrdio da je spisak dobar i da je to, ni manje ni vise, CINJENICA. Bravo. Ja lepo kazem da nisam ekspert, ali se puno toga moze zakljuciti na osnovu toga koga su stavili u tu radnu grupu. Uzgred, mislim da je duboko naivan, da ne kazem nesto teze, svako ko misli da u celoj zemlji ima vise od 50ak ljudi koji su merodavni da o ovoj opremi uopste sude. Ko razume kako kod nas, a cesto i drugde, stvari funkcionisu - shvatice. Simptomaticno je da nekakav spisak opreme moze da izadje a da ko su tu igraci izlazi na videlo puno teze. Hmmm... ? Moguce da i tu neki ortoped vodi gradjevinu, psiholog vojsku i telekomunikacije, pa tako dalje.
A i nanocentar sa svojom osrednoscu i zgrada na stulama kao pokrice (eto uzimamo "najbolje" iz sveta pa onda uz to prosvercujemo i svoje rezimske ljude, od arhitekture, preko "nauke", do izvodjaca) je po meni vrlo konistentno. Pokusano i na slucaju beton hale i cuvena dva pobednicka rada (jedan kao "zvaka za ludaka" a drugi kao pokrice ca se angazuju "svoji ljudi"). Ako ti tu vidis neke moje nekonsistentnosti, sto bi rekli Bosanci, BUJRUM, svako ima pravo da misli sta hoce.
PS I na drugim temama sam pisao da mi je muka od toga u sta se Novi Beograd pretvara. Krmacice + parkinzi + drvo tu i tamo cisto za ukras. Nisam ja kriv sto ovaj projekat nanocentra apsoltno sledi tu matricu. I sad ja treba da se uzdrzavam da to kazem zato sto imam gomilu drugih zamerki na ceo koncept toga sto su namerili za blok 3.7E+01?! Da bi cheerlideri kao ti bili zadovoljni? Ili sto cete da me "uhvatite" u nekoj nekonsistentnosti, ma idi bezi...
PPS A ovo "CZPN ti je smesan zbog izgleda... " je ili klasicna manipulacija (prvo imputiraj nekome nesto sto nije rekao pa onda to iskoristi kao argument) , ili nista nisi shvatio iz mojih gornjih postova. Ako mi nadjes neki post gde sam protiv CZPN
zbog smesnog ili nekonvencionalnog izgleda svaka ti cast, u stvari iz mojih komentara se pre moze zakljuciti da bi zbog ove pizdarije od projekta pre plakao ili udarao glavom u zid od muke nego se smejao, jer mi za to em nemamo para em u ovoj politickoj situaciji moze samo da nasteti zemlji. No dobro, da si ti to hteo da shvatis - shvatio bi.