Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Ne bih rekao da ide ka auto-putu, kopaju na onom parčetu zelene površine, ekipa iz BVK.

Screenshot_2022-02-15-09-01-48-485_com.instagram.android.jpg

Danas prepodne su ekipe Srem puta posule reciklirani asfalt i utabale improvizovani parking na jednoj strani livade iza Ristića gde su se ljudi i ranije parkirali ali he bilo blato, isto su uradili i sa onim divljim parkingom na ćošku pored, verovatno sve u toku priprema za izbore u Aprilu. Postaviću i neku sliku kasnije.

Da li neko poznaje zakon, rekao bih o komunalnom redu, da mi kaže da li se kažnjava ili može da se spreči parkiranje vozila od strane ljudi koji ne žive na adresi a ostavljaju automobile na nekoliko dana, nedelja pa čak i meseci ispred tuđih ulaza?? Ovo u bloku je postalo nepodnošljivo, mora da se reši, ili zakonski ili blokovski.

Не можеш да забраниш паркирање возила људи који не станују на тој адреси. Паркинг је јавна површина. Једино може да се пријави ако је возило напуштено тј. нема таблице, или ако је истекла регистрација, а да је прошло више од 60 дана. Провери регистрационе налепнице на ветробранском стаклу.

Једино може да се пријави ако је возило напуштено тј. нема таблице, или ако је истекла регистрација, а да је прошло више од 60 дана.
Gde se ovo prijavljuje? Kod mene u ulici 3 ovakva slučaja bez tablica, parking mesto oko njih polako zarasta...

Još jedno pitanje na istu temu. Kakva je mogućnost i procedura za zoniranje parkinga, jel ima neko iskustvo sa tim? Ja samo znam da u 21. bloku, stanari, mesečno plaćaju 457 dinara za treću zonu, može naravno plaćanje i na godišnjem nivou.

Morate se obratiti Gradu. Ipak, u BLoku 34 mora mnogo toga da se uradi da bi se uvelo zoniranje. Veoma malo je vozila u bloku koja nisu od stanara, zato se prvo mora izmisliti dovoljno novih mesta da svi mogu da stanu.

To bi značilo pravljenje novih parkinga, a pošto izbori upravo prolaze, možda bude nešto tek za 4 godine.

Једноставно би требало направити вишеспратну подземну гаражу на ливади иза зграде где је "Ристић",а изнад ње направити нови парк.Реконструисати неке унутарблоковске паркинге, саобраћајнице и тротоаре,срушити ону напуштену гаражу,изградити неки пословни центар (са подземном гаражом за возила запослених) на плацу поред ауто-пута и овај блок би био супер.

Bio bi.

Sve je realno osim višespratne podzemne garaže. To je najpotrebnija stvar i mnogi blokovi bi prodisali kada bi imali takve prostore. Skoro svaki blok na NBG ima neku veliku livadu ili kompleks sportskih terena ispod kojih bi mogle da niknu takve garaže.

Međutim, imajući u vidu kada je poslednja podzemna garaža napravljena u Beogradu, vidimo da je to potpuno neisplativo za gradske vlasti koje gledaju kako da što više novca stave u džepove tokom svog mandata.

Da, i ako je negde jednostavno rešiti blokovsko parkiranje (parkiranje za stanare), to je NB, zbog velikih slobodnih povrśina.

Postoje i veliki parkinzi na otvorenom, koji bi mogli da dobiju jedan ili dva podzemna nivoa. To može da bude i isplativo.

Vrh