Potvrđujem poslednju rečenicu koju ste napisali i slažem se sa svime što ste naveli. Prošle godine, zbog korone, nisam otišao nigde na odmor pa sam iskristio to što sam ostao u gradu za jednu akciju. Obišao sam, biciklom, bukvalno svaki NBG blok, nije me mrzelo. U svakom bloku je do maksimuma iskorišćen prostor,što za parking što za parkić ili igralište za decu, klupice ili slično, jednostavno svaki je uređen shodno mogućnostima. Jedino ovaj naš niko da uredi a imamo prostora onoliko.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=868589#p868589:2ol9i6fq je napisao(la):astrodule » Ned Avg 01, 2021 10:43 am[/url]":2ol9i6fq]I sam sam pisao više puta, već sam zaboravio kakve sam odgovore dobijao sve.
Ali ovaj blok je primer kako se lako mogu rešiti problemi, samo da se hoće.
Ceo Blok nema normalan parkić za decu, pa čak i taj jedan, betonski, sa sve klackalice i jednom ljuljaškom i toboganom sa peskom (iza nove zgrade) neće da ga održavaju, nego mame zovu Zelenilo i prosto ih mole da zamene pesak, počupaju travu, pokupe lišće. Neće ni klupe sa naslonom da im stave. U međuvremenu su napravili id***** fitnes park koji niko ne koristi, a u hladu su postavili klupe sa naslonima i sto u hladu pored tog terena koji koriste pijanci.
Livada iz Ristića je idealna da se napravi kompleks - park, parking i sve to ukomponuje sa postojećim drvećem, ali mislim da je jedan od retkih odgovora bio da je taj plac predviđen upravo za nešto javne namene.
Onda imamo onaj prašnjavi parking pored (naravno, blato i bara posle svake kiše), a imamo i pored, već spomenute teretane livadu gde već uz ulicu parkiraju.
Plus što može da se proširi i uličica ka Studenjaku, a o probijanju ulice od auto-puta ka Studentskoj da ne pričam.
Ponavljam da je ovaj blok možda i jedini na celom NBG koji nema parkić za decu sa gumenom podlogom.
Зеленилу фале људи. Рекао бих, чак, да су набавили нешто савремене опреме скоро и да нпр. уредније косе траву, али, кад треба да се испразне канте, е ту падају, јер нема ко. Ту се штеди. Морали бисмо за то да се организујемо.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=868609#p868609:nnf4hwim je napisao(la):astrodule » 01 Aug 2021 11:53 am[/url]":nnf4hwim]Samo bih dodao da u Paviljonima ima dovoljno mesta za barem još jedan moderan dečiji parkić kao što je onaj izgrađen pre par godina na ćošku Džona Kenedija i Luja Adamiča.
Na žalost, znam koliko su građani želeli taj parkić u Paviljonima i koliko su pisali i tražili, ali urađeno je tek kada se aktivirao neki SNS-ovac (i pored toga što je mesni odbor preko puta).
Zelenilo koje je zaduženo za parkiće mnogo loše radi u poslednje vreme i to je zaista šteta jer oni (tj. njihovi podizvođači) uglavnom rade kvalitetno.
Meni ovo deluje jako opasno. Uključivanje na ispust sa autoputa gde svi voze 80kmh pod uglom od 90°. Isto tako, auto ulazi u blok i koči sa 80kmh na 20 da bi mogao da skrene dovoljno oštro a vozilo iza njega to ne shvati na vreme... Ovde će biti gadnih saobraćajnih nesreća.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=906175#p906175:1yauvssc je napisao(la):Гага » Tue Dec 07, 2021 9:37 pm[/url]":1yauvssc]Данас-07.12.2021. је објављена јавна набавка за извођење радова на изградњи саобраћајнице у Блоку 34.
Пројектом је предвиђено, проширен је, да се поред изградње нове саобраћајнице која ће се уклопити у постојећу саобраћајницу, уради и реконструкција постојеће саобраћајнице тј. постојећег дела Студентске улице. Нови део саобраћајнице ће бити изграђен од излазне рампе са ауто-пута до уклапања у постојећу Студентску улицу. Дужина новопројектованог дела до уклапања у постојећи коловоз Студентске улица је 181 метар, а постојећег дела је 240 метара. Нови део Студентске улице ће бити ширине 7 метара, са тротоарима од 2 метра са леве стране и 3 метра са десне стране.
Цртеж и ортофото снимак са катастарским парцелама (865/21, 887/2, 865/30, 903/10) и веза да се погледа јавна набавка са текстом, објашњењима и свим цртежима https://nabavke.beoland.com/trazi.html? ... phrase=all
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1