Bosko":5or34vec je napisao(la):
JohnyBgood
Т
о што користиш назив "квази-Грачаница" је срамота за тебе јер не поштујеш веру...не знам ја да ли си православац,католик,муслиман или шта већ то ме не занима...један од највећих Српских споменика-Грачаницу има да поштујеш!а не да користиш не примерене називе за зу грађевину која је саграђена и пре него што је Америка откривена....а ви тежите да копирате америлку у свему! класични сте глобалисти који заборављају одакле су потекли и заборављате своју традицију. одлика Београђана који теже да копирају остале западњачке градове из света!
Русија је једна од најјачих земаља у свету(економски,војно,политички...)..одакле ти информација да је русија заостала..немам појма
Commandant Carlos
Рекао сам једно од најјачих а не најаче царство...прочитај пажљивије.
Беже сви из европе...само наши режимски медији пласирају слику такву да испада да је Европа рај....Одавно сви знамо да Немачка манипулише са већином чланица ЕУ....Еу се распада пред вашим очима али ви то не желите да видите!
СПЦ...иде у правом смеру и нека наставе градњу ове цркве...
"Почетак толерисања туђе вере је губљење своје вере"-Владика Николај Жички.
Мајко мила! Коришњење израза "квази-Грачаница" није никакво вређање Грачанице него констатација да се по Србији нажалост гради доста ружних цркава које имитирају стил Грачанице на јако лош начин. Узгред, не знам никог нормалног, поготово не на овом форуму, ко не мисли да је Грачаница изузетан домет нашег грађевинарства и ко би по њој пљувао, тако да нема никакве потребе да је ти овде браниш. Никоме ни не пада на памет да је напада, манимо се борби са ветрењачама.
А ово "ви би да копирате Америку у свему", "ви Београђани би оно" једноставно није достојно овог форума. Ако имаш нешто против нечега што је неко рекао, изволи га цитирај па то побијај аргументима. Пљување типа "е такви као ти би ово или оно" (одалке ти знаш шта би ко хтео?) те једноставно дисквалификује из озбиљне дискусије.
А кад смо код аргумената, један он најјачих је егзактан податак. Русија је свакако војна велесила са огромним нуклеарним арсеналом и геополитички џин због величине, природних богатстава и положаја али је такође и чињеница да јој је бруто друштвени производ по глави становника на нивоу турског, а рецимо иза хрватског или мађарског, а они су опет више него дупло нижи од немачког, француског, или америчког. Па ваљда и то нешто говори и има неки значај.
А наш БДП по глави је мањи од половине хрватског, над чиме би могли да се замислимо. И да се управо можда више угледамо на Русе који све више схватају да морају да се модернизују да би били озбиљан такмац на дужи рок. А то значи развој, трговину, чланство у светској трговинској организацији, итд. Уосталом, и Кина је постала велесила кад се отворила према свету.
И волео бих да чујем случај земље која је просперирала "враћајући се коренима". Ја који год успешан случај да анализирам, видим усвајања најмодернијег и давања му неког свог печата или примену тога светског у локалним/националним условима. То је ТО, буди део света и храбро прихватај најновије, најнапредније, најбоље и дај му свој печат. Тако се развија идентитет и култура и тако се просперира. Изолација и одбијање туђих утицаја је облик националног аутизма који води одумирању.