Šta je novo?

Bilbordi i reklame na fasadama zgrada

xBOLg.jpg

Postoje i saobraćajni znakovi drugog reda, ispred njih se mogu staviti city lightovi.

TPXR5.jpg

Strasno, do sada su unistavali vizure i estetiku a sada su poceli da ugrozavaju bezbednost aktivnim zaklanjanjem znakova. Ja stvarno ne vidim gde je tu kraj i sta ce sledece da se desi. Iako je neki znak "drugog reda" mnogi vozaci koji traze pravi put za negde ostaju zbunjeni ili nesto kasno primete pa povecavaju rizik sudara i nesreca, ili da se zablenu pa nalete na nekoga...

Jesi li siguran da i gradonačelnik misli da je strašno?

Lep primer iz Belville (prento sa teme Belville)

photo hosting

Гага wrote:
,, . . . општини Нови Београд . . . . да у свим блоковима у Новом Београду се поставе овакве табле . . . ,,

Gaga , okaci samo E-mail adresu i tvoj predolog nece ostati usamljen . . .
sigurno i ja šaljem :)

To ce jos malo da bude prezentovano kad razradimo prvo na forumu da prodje kritiku pa onda dotjerano opstini novi beograd mapa i obiljeavanje blokova od strane naravno imamo plan detalji uskoro

Боцо, нека си окачио. Надам се да предлог неће остати усамљен.

Директоре, без обзира што ће "имамо план" да представи прво на форуму па онда општини Нови Београд, ја ћу послати сарпанђи Шапићу предлог, као појединац и становник ове општине. Предлог сам написао у облику концепта и послаћу га сад у понедељак/уторак, нисам могао раније због обавеза.
Наравно подржавам идеју "имамо план" и са нестрпљењем очекујем предложено решење.

Gago , predlažem malu akciju :idea:
E-mail okaci i na temi ,,imamo plan,,
svi čl. BB koj žele mogu ga lako iskopirati i sa svog E-maila da ga proslede na datu adresu SO Novi Beograd :D

Gago slobodno to ce ih samo razmrdati kad im ponudimo rijesenje da ga brze realizuju .Svi znamo da su takve table postojale ali su unistene negdje postoje tragovi uskoro cu postaviti slike tih ostataka

Па ево драги пријатељи послао сам данас предлог сарпанђи Александру Шапићу за постављање "обавештајних табли", бар сам их ја тако назвао, у свим блоковима у Новом Београду. Послао сам електронску пошту директно на сарпанђија и ево текста мог дописа:

----------------------------------------------------------------
Поштовани господине Шапићу,

Вероватно Вам је познато, као становнику општине Нови Београд, да је понекад и нама који станујемо и живимо у Новом Београду, тешко да се снађемо око неких бројева зграда у Новобеоградским блоковима, а камоли некоме из другог дела града или странцима. Да би се колико-толико помогло око сналажења људи да пронађу жељени број неке зграде или неки објекат у неком од блокова, предложио бих Вам да Општина буде носилац пројекта израде и постављања обавештајних табли за сваки блок у Новом Београду.

На овим таблама би биле исцртане контуре сваке зграде у неком блоку, где би свака зграда била означена бројевима од 1 до ... у зависности колико зграда има у неком блоку. Такође на свакој уцртаној контури зграде били би исписани и бројеви улаза и којој улици припадају зграде.

Поред контура зграда на овим таблама би требало обавезно уцртати и сваки јавни објекат који је у неком од блокова, вртиће, школе, факултете, комуналне објекте; здравствене установе; културно-уметничке објекте, музеје, позоришта, биоскопе; веће тржно-пословне објекте; хотеле, амбасаде и слично. Табле би требало да имају и неки вид заштите, односно да имају настрешницу са осветљењем.

С обзиром да су блокови различитих површина и облика, али углавном квадратно-правоугаоног, потребно би било за сваки блок поставити онолики број табли у зависности од величине и облика блока, а углавном четири табле, на сваком ћошку по једна. Ако је блок троугластог облика, онда би било довољно и три обавештајне табле.

Још давне 1969. године слична табла је била у блоку 38, у коме сам некада живео. Та табла је била једина табла у блоку и била је постављена у „улаз“ блока из улице Омладинских бригада, и све зграде су биле означене бројевима од 1 до 9 (има девет зграда у блоку) и на свакој контури зграде је био број улаза. Биле су уцртане и улице са именима (а аутопут се још градио !) које су окруживале блок 38. Ову таблу је поставило грађевинско предузеће „Ратко Митровић“, које је и градило овај блок, али на жалост негде 1971. године, ова табла је украдена од стране „сакупљача секундарних сировина“(!). Овакве сличне табле постоје у насељу Белвил, а слику једне од њих Вам достављам у прилогу.

Ова два наведена прилога су ме навела да Вам горње предложим, и надам се да ће овај предлог наићи на Ваше лично одобравање и Вашег тима. Са овим би ми становници Новог Београда, наши гости и остали становници других општина Београда, добили корисна и драгоцена обавештења, не би се лутало у тражењу неког броја или објекта.

Пошто Нови Београд има и доста гостију из иностранства, највише пословних, ове обавештајне табле би поред обавештења на српском, наравно на ћирилици, требало да буду и на енглеском језику, слично као што је и на туристичким путоказима у самом граду.

Надајући се горњем, односно прихватању предлога и реализацији истог, срдачно Вас поздрављам и желим Вам пуно успеха у даљем раду.

С поштовањем,

(моје име, презиме, адреса, телефон, е-адреса)
----------------------------------------------------------------------------------------

После непуних два минута добио сам потврду односно аутоматски одговор од општинског сервисног центра:

Добродошли!
У најкраћем року добићете одговор.
Хвала што сте нас контактирали.

Ваш Сервисни центар

Искрено се надам да ће одреаговати, а за сад остаје да се мало стрпимо и видимо реакцију.

e usput, a kakav je to servisni centar. Je li to ono gradjanin inspektor ili pitajte predsednika

Наравно, чекамо одговор сарпанђија.

Сервисни центар је за сва питања и предлоге које грађани општине Нови Београд упућују општини, па и самом председнику, а после тај сервисни центар распоређује-доставља те е-поште надлежним општинским службама на даљу обраду. Та електронсак адреса је: pitanja@novibeograd.rs

Председник има своју јавну електронску адресу: predsednik@novibeograd.rs , а сва та е-пошта упућена и на ову адресу, опет стиже у тај сервисни центар. Без обзира на коју од ове две е-адресе пошаљете е-пошту стићи ће вам потврда од општинског сервисног центра.

"Грађанин инспектор" има посебну адресу и она је: gradjanininspektor@novibeograd.rs , а такође и општински архитекта има своју е-адресу: arhitekta@novibeograd.rs

Gaga, dobili odgovor od Sarpandje ili od Servis centra vezano za tvoj predlog oko postavljanja informativnih tabli. Prodje 72 časa, a uskoro i 72 dana. A sad vidim imaju i telefon za razna pitanja, predloge i sugestije 785 0 785.

Нисам још ништа добио од Сарпанђија. Мислио сам доста на та 72 часа, али .........Ма све је то лепо само на папиру да се види да брину о општини и њеним грађанима, а овако....
Гледаћу следеће недеље да их подсетим.

Imaš sad i KUL pardon KOL servis centar.
Ima jedna tabla isped opštine Novi Beograd na kojoj , koliko mi se čini, piše Opština je onakva kakvi su njeni građani.

То између редова значи да су грађани лоши, па је ето и општина лоша ! Ваљда је то логика и оправдање саме општине.

Negde stižu računi, ko će da prati da li se i plaćaju. :)

Vrh