Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Fasada se ne sme dirati? Možda u Nemačkoj, kod nas možeš da je izrešetaš kako hoćeš i nikom ništa.
 
U ugovoru pise da ne smes, i veruj mi da nece smeti da se dira. Sada je i ovde kao u Nemackoj, imas upravnika koji ce te ganjati, makar prve dve godine koliko smo u obavezi da placamo odrzavanje i upravnika koje investitor odabere. Pored toga u narednim gadinama ce se zidati jos 7 zgrada u kompleksu, tako da nece dozvoliti da srbi urade ono sto najbolje znaju, upropaste sve sto je iole pristojno.
 
Fasada se ne sme dirati? Možda u Nemačkoj, kod nas možeš da je izrešetaš kako hoćeš i nikom ništa.
Ako bih ti rekao da u nekim zgradama u Beogradu ne možeš da staviš pločicu za vrata koja nije po planu, komarnici u boji koja je odobrena verovatno mi ne bi verovao.
Mislim da su po tom pitanju svima ruke vezane, fasada se ne sme dirati. Multisplit sistem je jedino resenje (jedna spoljasnja i vise unutrasnjih jedinica), ostaje samo da se nekako sprovede unutrasnja istalacija sto je u penthausu nekako i najlakse izvodljivo.
Da to sam i ja razmišljao. Multisplit jeste rešenje ali to podrazumeva zamenu i stavljanje jače spoljne jedinice, koje su svakako nešto većih gabarita od postojeće.
Em na terasi baš i nema puno mesta, em mora da se lupa unutra manje više ceo stan.
Baš je glupo da za te stanove nisu predvideli toplotne pumpe i da su ih povezali sa fancoilovima u svakoj sobi, sa varijantom prebacivanja na centralno grejanje po potrebi.
To sada em nije moguće, em je baš komplikovano da se dosta kopa po novom stanu.
 
Nisam neko vreme pratio temu. Jel se zna na kraju zasto im je dugo trebalo da puste stanove u prodaju? Te one misteriozne liste cekanja, da li je neko kupio stan, a da nije bio na listi?
 
Nisam neko vreme pratio temu. Jel se zna na kraju zasto im je dugo trebalo da puste stanove u prodaju? Te one misteriozne liste cekanja, da li je neko kupio stan, a da nije bio na listi?
Ja sam uspeo da kupim sa liste tako što sam se interesovao redovno i na kraju su ostali četvorosobni stanovi koji su bili u ponudi nekoliko meseci.
Bukvalno nigde oglas nije bio ni za jedan stan, a kada smo ih pozvali ispostavilo se da ima slobodnih. Mislim da to nije bio slučaj za manje stanove.
Ja sam se prijavio za veliki i nisu me zvali bez obzira i ako su na kraju imali slobodne.... Prijava je bila na početku godine, a zvao sam svakih 2 meseca da vidim ima li nešto novo.
 
U toku je javni uvid u fazu 2 plana generalne regulacije šinskih sistema koji se bavi drugom faze prve linije metroa od Pančevačkog mosta do Mirijeva. Metro stanica je planirana sa severne strane Višnjičke prekoputa Dekatlona sa pešačkim prolazima sa obe strane Višnjičke ulice.
 
Na to pitanje samo @Igor moze da ti odgovori, posto jedini moze da udje na gradiliste 🤪. Prva zgrada privodi izolaciju kraju, kao i druga, treca malo kaska. Mislim da su keramika i gletovanje gotovi u svim stanovima. Poceli su su i sa izlivanjem betona za parkic između prve dve zgrade. Krov je gotov na svim zgradama, tako da sve tece po planu za sad.. 😂
 
big-residences-221221-01.jpg

big-residences-221221-02.jpg

big-residences-221221-03.jpg

big-residences-221221-04.jpg

big-residences-221221-05.jpg

big-residences-221221-06.jpg

big-residences-221221-07.jpg

big-residences-221221-08.jpg

big-residences-221221-09.jpg

big-residences-221221-10.jpg

big-residences-221221-11.jpg

big-residences-221221-12.jpg

big-residences-221221-13.jpg

big-residences-221221-14.jpg

big-residences-221221-15.jpg

big-residences-221221-16.jpg
big-residences-221221-17.jpg
 
@Igor da li rade nesto u hodnicima? Sta kazu na gradilistu, kada se ocekuje kraj, posto je ovo vec dosta odmaklo?
 
I mene zanima isto 2 faza , ali mozda se razmisljaju? Sto je problem obavestiti o datumu pocetka radova.
 
Datum se verovatno zna, samo niko nece javno da ga iznese, a mozda se i čeka jos neka dozvoli ili sta god ... Ono sto sam cuo je da u sledećoj fazi treba da se zidaju 4 zgrade i da ce cena biti od 2400€, naravno sve ovo uzmite sa rezervom.
 
Preko vikenda su rastavili preostala dva krana, nadam se da krecu sa pripremom terena za sledecu fazu.
 
Sada smo na 70%, a pored 80% izgradnje potreban je i elaborat geodetskih radova sa izmerenim površinama.

Nema zvanicnih informaciju o početku II faze.
 
Ima li neko informaciju kada ce krenuti u izgradnju ostalih zgrada?i da li neko prodaje stan sada?
 
Vrh