^ E sad probaj da ga imaš kao jedini put kojim je moguće vratiti se kući/otići negde. Putinov most ni ne računam, jer je u 3 lepe daleko za biciklizam.
Ali da, generalno, sam trotoar preko mosta je relativno "ok". Ok u smislu da je moguće voziti preko njega do nekih 20km/h (posle toga mnogo se trucka bajs, ide gore-dole, obilazi staklo, ponekad ono što liči na paukovu mrežu, itd). Srču koja svakih 2-3 meseca se nekim čudom pojavi po jedno 20-30m skroz prosuta po trotoaru, ne bih ni da računam (muka mi je jednog te istog problema koji se ponavlja već evo 7. godinu zaredom). Pristupni putevi (do konstrukcije mosta i trotoara) su haos. Sa specijalkama je neretko nemoguće doći, jer malo-malo pa vidim da neko pao-proklizao-skliznuo. Ovo klizanje je izraženo na novo-nasutom delu kad se pređe most u pravcu ka gradu. Nekada vidim lično, nekada samo tragove pada. Pragovi tj. spojnice trotoara su krš neviđeni, 3x gori nego na drumu i iskren da budem, draže mi je kad ne čiste most, jer onda se pragovi napune prašine, pa i ne trucka toliko preko istih. Pre nekog vremena sam vodio drugara prvi put bajsem preko mosta i preselo mu je.
Dobro nije pao na par mesta, iako sam mu ih pokazao i naglasio da nailazi na prepreku. Drumom ne sme ili nije hteo (makar povratak kući). Ne znam zašto, jer ga je autom prešao ko zna koliko puta. Još jedna nova stvar jeste vožnja motornih vozila po trotoaru pristupnog puta u kontra smeru! Zbog ovih radova na železnici, kao što se zna, zatvoren je prolaz ispod most kod PKB-a, s toga se ide na obilaznicu kroz Krnjaču. Koga mrzi da čeka tamo, dođe skroz do mosta i popne se na trotoar koji vodi u pravcu ka Krnjači (odmah čim se pređe konstrukcija mosta). Elem, voze u kontra smeru trotoarom (ka mostu), pa se uključe gde počinje sam trotoar kod konstrukcije mosta, spuste se ka Krnjači i na prvom semaforu naprave polukružno i krenu ka gradu.
Most i nije možda toliki bauk kad se ne ide redovno, ali ko ide iole svakodnevno, prelazak preko istog je generalno najgori deo celokupne trase planirane za taj dan. S toga ja praktikujem da kad idem ka gradu, idem "trotoarom", pa polako... Jeste krš, ali sam krenuo, pa imam valjda više strpljenja. Povratak je spust iz pravca Bogoslovije, pa držim 30km/h+ i gledam što pre da ga pređem.