Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Ја први возим улицом и немам страх. 16 пута боље него бици стазом али јесте ризичније.
Svaki dan od kuće (Konjarnik) do posla u centru. Nemam nikakvih problema. Ipak je "radni staž" učinio svoje. Rizik? Ne razmišljam o tome. Gledam da poštujem pravila saobraćaja i predviđam situaciju.

Ja nemam strah kad sam u konkretnoj situaciji, da vozim ulicom, nema straha, samo je pojačan adrenalin prisutan jer si već u vožnji ulicom... al imam muku pri zamisli da treba da vozim bicikl po starom delu grada svuda sem uz reku ili noću. Tako da nije strah na ulici dok vozim, nego muka od zamisli pre nego što bih seo na bajs

Da dopunim sve isto kao Noki ali muka mi je pri zamisli za samo neke deonice 😀

Predlažem vam da jednostavno napravite dovoljan staž. Navići ćete se vremenom, videćete čega da se čuvate, a šta je bezbedno, i onda nećete ni pomišljati da se lomite i gubite vreme na stazama.
Moj staž je nekih 15 godina, pola na običnom, a pola na električnom.

Staza nema. Tamo gde ih kao izuzetak ima, npr. od 25. maja do Ade nema potrebe da vozim ulicom. Staž pravim u NS i ne vidim ljude da namerno idu ulicom pored staze, sem ako je u izuzetno lošem stanju, što su kratke deonice. Staza u svemu olakšava svakodnevni život i završavanje obaveza ljudi. Možeš i kesu da nosiš u rukama i umerenom brzinom se vraćaš iz prodavnice bez problema. I sa dve kese ako treba.

Otprilike objašnjena zvuče. Ja bih stepenicama do trećeg sprata. Ma ne probaj zidom, samo se vežeš zvuda gde treba zabiješ klin i ocas posla.

Ne treba mi ekstremna vožnja nego da odem do pekare, prodavnice itd. I ne samo ja nego i žena od 55 godina i dete od 9.

Centralne gradske opštine nisu za vožnju bajsom po kolovozu za neiskusne.

Desne ivice kolovoza su očajne, trebaju ti debele gume da ne pogineš ako nemaš mnogo staža.

Tu smo da nađemo optimalne putanje ako treba - mi iskusniji znamo gde je OK, gde može trotoarom, koje ulice koristiti kao alternativu...

Vrh