NedeljkovicOliver
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.085
Inace do pre 15 dana su trotinete vozila i deca od 10 godina, sad po novom ne mogu ni deca od 17 godina sem po biciklistickoj stazi.
Da, ne smeju da ih voze nigde, sem u svom dvoristu. Takodje su u potpunosti zabranjeni trotineti koji idu preko 25km/h.Ovde kaže da mlađi od 14 godina ne smeju da voze trotinete, i to električne trotinete.
Električne trotinete neće smeti da voze mlađi od 14 godina
Električne trotinete neće smeti da voze mlađi od 14 godina, uvode se svetloodbojni prsluci, a biće dozvoljeno da vozi samo jedna osobavojvodinauzivo.rs
Sta je tacno za pohvalu?То је за похвалу.
0-14 ne smeju uopste da voze nigde.Pa ti reče iznad da samo od 17 godina mogu na električne trotinete.
I drugo, jel deca bilo kog uzrasta i dalje smeju na obične trotinete bez motora?
Што неће клинци од 10-12 година да се играју са ел. тротинетима на улици.Sta je tacno za pohvalu?
Nekad su momci od 17 godina upravljali vojnim avionima lovcima ili tenkovima od 50 tona, sad ne smeju da voze trotinet koji ide 20km/h.
Tamo ionako ne možeš da voziš trotoarom od silnih parkiranih vozila.Da tek sam sam video. Ispade da eletricni trotinet po Vracaru (sem na biciklistickoj stazi u Bulevaru oslobodjenja) ne mogu da voze lica od 14 do 18 godina, a stariji od 18 godina mogu da voze po kolovozu.
Ne razumem sta si hteo reci, trotoarom je zabranjeno voziti u celoj Srbiji bilo koje vozilo?Tamo ionako ne možeš da voziš trotoarom od silnih parkiranih vozila.
Ovakvih trotoneta je mnogo, svaki dan pored mene projuri neko sa trotinetom brzinom vecom od 25kmh, pre neki dan u kneza milosa citava grupa sa snaznim trotinetima, po mojoj proceni vozili 40 do 50 kmh. Sta ce biti sa tim trotinetima?Takodje su u potpunosti zabranjeni trotineti koji idu preko 25km/h.
Ne znam kako su takvi trotineti kategorizovani, a verovatno i nisu, i ne znam kakve su kazne za voznju nekategorizovanih vozila po javnim putevima.Ovakvih trotoneta je mnogo, svaki dan pored mene projuri neko sa trotinetom brzinom vecom od 25kmh, pre neki dan u kneza milosa citava grupa sa snaznim trotinetima, po mojoj proceni vozili 40 do 50 kmh. Sta ce biti sa tim trotinetima?
Kako se tretira ovako nesto, trotinek koji razvija brzinu 110kmh?
Може да се прочита овоNe znam kako su takvi trotineti kategorizovani, a verovatno i nisu, i ne znam kakve su kazne za voznju nekategorizovanih vozila po javnim putevima.
Али акако ово тумачити, на какву се регистрацију мисли, какве тренутно важеће законе, вероватно се не узима о убзир ова новe измене закона.MAKSIMALNA BRZINA 110 KM/H
Svi naši električni trotineti su limitirani na 25 km/h i po trenutno važećim zakonima nisu predviđeni za registraciju i učestvovanje u saobraćaju. Ne ohrabrujemo uklanjanje limita za ograničavanje brzine i preporučujemo opreznu vožnju uz obaveznu upotrebu zaštitne opreme.
Oko kruznog toka na Slaviji postoji biciklisticka staza, tako da je zabranjeno voziti bicikle i trotinete po kruznom toku.Nikada trotinet ne može da bude ravnopravan učesnik u saobraćaju, a onaj ko ih je zakonom vezao za kolovoz i izjednačio sa vozilima treba da se baci sa Beograđanke.
Tek će biti raznih tuča a i povreda, pogotovu na mestima kao što je Slavija, gde će kolovozi i šine u očajnom stanju redovno zaglavljivati točkove, a onda će sve to da "poklopi" neki pametni koji se zaleteo od pozadi ili prosto neki normalan vozač koji vozi ok ali zbog nekog vozila ispred ili pored, neće videti palog trotinetaša sve dok mu ne bude ispred haube.
Strašno je kakve gluperde ovde kroje zakone i forsiraju besmislena pravila i ograničenja, a sve u cilju stalnog mazanja očiju, samozavaravanja i pelješenja ljudi na glupostima (kacige, nalepnice, kursevi, licence i ko zna šta će još izmisliti). Da ne bude zabune, ne mislim na ograničenje snage nego na zakonsko teranje trorinetaša na kolovoze. Pritom će masovno usporavati i ometati saobraćaj iza i oko sebe, a najviše javni prevoz i taksije koji uglavnom voze uz ivičnjake odnosno žutim trakama.