Kakav spin, svaka čast.Ja sam primetio da ovi dostavljači na bicikli niti staju na semafor kada je crveno svetlo (jedino ako baš baš moraju), niti prilikom skretanja pokazuju pravac kretanja rukom. Voze trotoarom, što je zabranjeno i nisam čuo da je neko zbog svega ovoga kažnjen (izuzev onog što je pre nekoliko meseci vozio po auto-putu). Imajući u vidu sve ovo, meni miriše da je vozač bisckla kriv.
Čekaj, jel ova fotografija nastala (slučajno) u trenutku samog sudara, ili nakon? Tj jel se ovde auto kreće ili stoji?Fotka godine.
Ukratko - vozač pobegao, ali mu otpala tablica. Biciklista svestan.
Šta će Smart na šinama - pitanje za milion $
Naravno, verovatno ni biciklista nije potpuno nevin (ako je vozio tramvajskom bašticom), mada mi se čini da se kretao po pešačkom (na kome je vrv bilo crveno).
Recimo da se ispostavi da je i biciklista bio u prekršaju - ja bih kaznio i njega, bez obzira što je završio u bolnici.
Pogledajte prilog 129300
Nije svako ko pobegne sa mesta indicenta automatski neki psihopata ili sebičnjak. Neki ljudi pobegnu jer ih obuzmu emocije. Trebalo bi da do sad šira javnost razume da je to fenomen koji se dešava, i dešavaće se uvek.Svaka dalja analiza je suvišna kada se zna da je vozač POBEGAO sa mesta udesa, bez ikakve želje da pomogne povređenom. Tačka.
Ili se možda naš narod više loži na željka Mitrovića i njegovog sina?
Oni senzori/induktivne petlje dok su se koristili za brojanje saobraćaja detektuju bicikl. Bilo je priče o tome pre nekoliko godina na putu BG-PA gde su pričali koliko biciklista prolazi tim putem. Da li i ovi noviji za semafore detektuju i da li su tako konfigurisani (sa manjom osetljivošću), ne znam, ali da senzor može da detektuje bicikl, može.Ako skrećeš desno onda napravi prekršaj, a ako ideš levo ili pravo, pređi na pešački osim ako baš nema saobraćaja.
Mislim da teoretski senzor (indukciona petlja) detektuje bicikl, ali ako si sam, meni je greota da zaustavljam saobraćaj u glavnoj ulici samo zbog mene.