Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.245
Steta sto u praksi nije kako si ti to zamislio u teoriji.
Isto.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867873#p867873:1acru2k9 je napisao(la):operic » Sre Jul 28, 2021 6:01 pm[/url]":1acru2k9]Sve što sam napisao je iz (lične) prakse
Uf ... bajk boks u sredini saob. traka .... :shock:Operic wrote :
.... pričam o slučaju kada krene iz bajk boksa sa sredine trake....
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867858#p867858:184218qp je napisao(la):Bender Rodriguez » Sre Jul 28, 2021 5:25 pm[/url]":184218qp]Bajsevi startuju jako brzo samo kad nalegneš na pedalu kao sivonja i šaltaš brzine ko da igraš rat palčeva. Znam iz iskustva, jer vozim bajs već 25 godina.
Nije mi jasna ta patološka potreba nekih bici udruženja i pojedinaca da se uvek isture iznad i ispred svih ostalih, i bukvalno i figurativno. Ja kad vozim bajs kolovozom, i naiđem na kolonu koja čeka, stajem IZA POSLEDNJEG AUTOMOBILA. Ne probijam se na čelo kolone, ne provlačim se između, ne krećem pre svih. Nego čekam svoj red i krećem kad krene onaj ispred mene. A nekad čak i propustim kola iza mene, tako da ja budem poslednje "vozilo" u koloni. I tad se osecam najsigurnije, kad su sva vozila ISPRED mene, i kad ih lepo i jasno vidim. A ne da mi se ''motaju'' odmah iza.
Nikad nisam razumeo tu patološku potrebu, kako biciklista tako i motorista, da se provlače i guze na čelo svake kolone. Jednog dana kad budem imao motor, voziću ga isto tako - stajem iza kola, kao da sam još jedan automobil. I krecem kad i prvi ispred mene. I tako se zapravo pravilno i vozi. Jer zakon tehnički ne dozvoljva da se neko provlači između vozila i traka da bi izbijao na čelo kolone, i onda još stajao na zaustavnoj traci ili preko pešačkog prelaza.
.... Ради се о људима који су жељни неког доказивања и истицања....
A ti inače voziš taj bajs brzinama od 50 km/h i kad krećeš iz mesta, toliko si brz i startan da za 2 sekunde razvijaš punu brzinu (50 km/h) tako da ti je od presudnog značaja da uvek budeš na čelu kolone i da te nijedan auto nikad ni na sekundu ne uspori?boca-ica":1r2dl21k je napisao(la):.... Ради се о људима који су жељни неког доказивања и истицања....
Pa nije baš tako :evil:
Ja svakodnevno idem na posao bajsem
osim kad je veci sneg ili ulice okovane ledom
Tačno znam koliko mi treba vremena do posla.
Šta sad
kad zbog auto škole kolona vozila se ktece usporeno ?
Jesam li bahat ili željan dokazivanja ako vozim uobičajenim tempom uz slobodnu desnu ivicu kolovoza preticuci usporena vozila koja ne mogu da preteknu auto školu , zbog pune linije ? :shock:
Ili treba da po tvojem vidjenju stvari, da ostanem na začelju kolone i tako zakasnim na posao i ako nikog pa ni sebe ne ugrožavam?
Ponekad vidim biciklistu koj stvarno nabija brzinu ali samo po nekad , uglavnom većina vozi normalno nikog ne ugrožavajuci
Stoga bi vredelo da preispitaš svoj stav kad se biciklom pretice usporena kolona vozila