astrodule":2be52o4h je napisao(la):
Sad stvarno braniš neodbranjivo. Pa i sam si rekao da su staze u Londonu deo jedne celine, a imaš moju sliku gore staza u centru koje vode on nigde ka nigde.
I ne postoji nikakav plan da se te staze u centru povežu. NE POSTOJI!
Ova staza je Vesićeva improvizacija smišljena na putu od predsedništva do Trga koju ni pas sa maslom ne bi pojeo.
Pričaš o bici stazi na trotoaru kroz Kralja Milana kao da nikada tamo nisi prošao. Pa nismo ti mi SNS gledalište sa Pinka i Happy-ja pa da nam prodaješ te priče.
Slobodno tu možeš i da ubaciš i Prvu i Studio B. Jeste da nisu 24/7 reality , ali ne zaostaju puno.
Od kako se počelo sa iscrtavanjem bici staza , sve van NBG je "žali bože utošene farbe". Da je kao u Londonu , pa ni po jada , nego sve nešto na preskok , od ćoška do ćoška tu i tamo. Jeste da ih ima i na dužim pravcima , ali opet bez nekog reda i preteranog smisla. Koji će mi onaj patrljak u Takovskoj i sad ovo u Vasinoj i Uzun Mirkovoj. O stazi koje malo ima , a više nema , zbog neadekvatne farbe , koja je pritom sva u prekidima , u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića , i stazi koja fizički više ne postoji na Slaviji , da i ne govorim. Zamisao sa pravcem Mostar - Trošarina - Bul. Oslobođenja - Autokomanda , je OK , ali nedovršena i loše realizovana , jer je dosta u sukobu sa gradskim prevozom (lično video nekoliko puta gde je autobus imao problem prilikom izlaska iz stanice a biciklista mu prilazi sa leđa ili zaobilaženje bicikliste koji je ispred autobusa). Produženje poslednje pomenute staze / trake , je trebalo odraditi da bude bezbednije , jer prostora za tako nešto svakako ima , i nadograditi je.
Jedino smisleno je urađeno na NBG , jer te staza zaista vodi od nekle do nekle i mnogo su bezbednije nego ove u starom delu grada. A uz to i postoji čitava mala mreža (mikro celina) , gledano u odnosu na čitav grad.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=662703#p662703:2be52o4h je napisao(la):
Vračarac » Ned Sep 22, 2019 12:39 am[/url]":2be52o4h]A jel to staze padaju sa neba pa za jedan dan imas mrezu bici staza u gradu? Londonu to palo sa marsa, ne nego su pravili godinama. Ne znam sta je tvoj problem? Sutra mogu da naprave isto ovako u Pariskoj i povezu Trg sa Savom i eto imas stazu mozes da stignes do Ade ciganlije sa Trga.
Ad hok iscrtavanje bici staza / traka , koje će se kroz XY godina spojiti u jednu funkcionalnu celinu , ne vodi ničemu.