Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Obilaznica obilaznice..
Najssssss, bar će biti smooth ride. :kk:

Verovatno ću koristiti Vilsona često, jer je vožnja uz reku u tom delu sve više nepodnošljivija.

Je l' može sada da se iz Hercegovačke potpuno zaobiđe šetalište? Imam neki negativan osećaj da će na kraju da potpuno sklone bici stazu uz reku (na radost nekih)

Ja sam ovog leta jedno 20ak puta išao kroz Kneza Miloša pa pored Sajma pa onda preko (sada presečene) pruge i restorana Stenka samo da ne bih morao da čistim bajs od svinjarija kojima su ubrljali staru obilzaznu stazu.

Ja sam išao jednom tim putem i generalno mi nije problem, ali u odnosu na standardnu putanju do Ade sa NBG gde ideš opušteno i ne moraš da paziš na saobraćaj je vrlo stresna, a bogami i mnogo bučnija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564799#p564799:7slbfl8s je napisao(la):
astrodule » Uto Sep 04, 2018 1:28 pm[/url]":7slbfl8s]Je l' može sada da se iz Hercegovačke potpuno zaobiđe šetalište? Imam neki negativan osećaj da će na kraju da potpuno sklone bici stazu uz reku (na radost nekih)

Može, išao sam još pre 20-ak dana tuda, i uključio se na obilaznicu kod one "raskrsnice" iza Rezidensa.

Znam za taj put, ali kada se skrene na "staru" obilaznicu (posle terena za odbojku na pesku) ima još jedno ili dva odvajanja za koje nisam siguran da su spojeni sa novim Bulevarom.

Nsam ni prolazio pored odbojke na pesku, rezidens mi je sve vreme sa desne strane, i udaram pravo na obilaznicu, negde kod ex casa Timotijević..
Znači, od Geo zavoda se ide sve vreme paralelno sa stazom uz reku.

Udarili su nakon ove rekonstrukcije biciklističku stazu u Takovskoj pored Botaničke, srećom ovde ima dovoljno prostora i za pešake i bicikliste, tj. parking su zamenili stazom. Išao sam danas iz Dalmatinske niz Takovsku pa nisam video da li su isto uradili i gore ka 27. marta.

Pretpostavljam da je ovo u Takovskoj? Slika je sa Fejsa

Da li su ivičnjaci menjani? Ovo je redak primer da na novoj stazi postoje ivičnjaci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564994#p564994:1966kui8 je napisao(la):
Piccolo » 05 Sep 2018 01:40 am[/url]":1966kui8]... parking su zamenili stazom. ...

Čekaj, to se stvarno dogodilo?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565050#p565050:mpwmslzb je napisao(la):
relja » Wed Sep 05, 2018 1:14 pm[/url]":mpwmslzb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564994#p564994:mpwmslzb je napisao(la):
Piccolo » 05 Sep 2018 01:40 am[/url]":mpwmslzb]... parking su zamenili stazom. ...

Čekaj, to se stvarno dogodilo?

Prolazio sam sledeci dan nakon sto su otvorili, mozda sam i prevideo s obzirom da mi je staza privukla paznju, ali nije bilo parkiranih sa ove strane, u svakom slucaju tamo gde je bici staza ranije su uvek bili automobili (a vecina bahatih i veoma blizu ograde, dovoljno videti guglov street view) tako da jedino ako su sad parking mesta rotirali da idu paralelno sa ulicom cime se smanjuje parking prostor i br. parking mesta.

AAAAA?
Pa da li je ovo moguće?
U stvari, šta se ja čudim? Zapravo je potpuno logično i očekivano.

Projektanti - majstori - rekorderi - alhemičari!!!

Mislim da je moje prethodno pitanje, postavljeno u čudu, bilo sasvim na mestu :roll:

Hvala, Piccolo.

Pošto je vertikalna signalizacija starija od horizontalne, potpuno je jasno da se ovde radi o trotoaru koji je predviđen za parkiranje vozila i to je horizontalno obeleženo moderno, urbano, onako malo alternativno, i konceptualno, tako da podražava izgled biciklističke staze. Sasvim logično i u "street art" fazonu.

Pa kad se zakoni pišu i tretiraju kao petparačka literatura, zašto onda i saobraćajna signalizacija ne bi bila poštovana kao i bilo koji običan crtež...?

Zbog 8 parking mesta usraše celu stvar.

Uzgred, javna garaža sa 244 parking mesta na 200 metara odavde
javna-garaza-botanicka-basta-parking-beograd-palilula5.jpg

Stvarno, j***** ih tih 8 parking mesta!!! :bash: Nisu mogli da ostave lep prostran i čist trotoar nego su morali i ovo da useru da bi mesečno zaradili par hiljada dinara više. Imbecili alavi.

Danas kad sam prolazio iznad ka Džordža V. bici staza završava na pola puta haha, ne ide do raskrsnice. Ovakve staze se obeležavaju čisto da bi mogli da ih upišu u neki program, brošuru a koga briga da li su funkcionalne i to je već postalo pravilo u Bg, a malo treba da budu ok.

Skontali mediji ali obrnutom logikom, njih brine širina parking mesta, ne staza za bicikliste koja će vremenom polako nestati jer će se svi parkirati popreko. Ne pominju da postoji garaža u blizini i da je debilno da uopšte ovde budu isrctana parking mesta jer mesta za sve na trotoaru nema.

Btw, zašto su parkinzi u liniji sa trotoarom, zar sa tim nismo raskrstili?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=a6MjXbUBPBc[/youtube]

Koliko ja znam, parking mesta u zoni su uvek numerisana, da kontrolor može da evitentira u sistemu tablice vozila na određenom mestu u određeno vreme?
A ova mesta u Takovskoj nisu numerisana?

Vrh