Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Stepen ku***bolje nekih vozaca JGPa prevazilazi sve mere u zadnje vreme.

Prvi slucaj:
Linija 39, sreda popodne. Stize 39 na stajaliste u Kumodraskoj iznad stajalista Singi. Otvaraju se 1. i 3. vrata Liaza, 2. ispred mene ostaju zatvorena. Krenem ka 1. vratima, a meni u susret zena u autobusu koja zuri da izadje. Propustim je, udjem unutra.

Unutra vidim jednog vozaca na ulazu/vratima u kabinu kako prica sa drugim. Kazem im "majstore, 2. vrata vam se nisu otvorila". Nista oni, pricaju njih dvojica, ne gledaju nista oko sebe. Pukne mi film kad ih vidim tako nonsalantne i viknem opet "MAJSTORE!!! Nisu vam se otvorila 2. vrata" Trgnu se obojica, penzioner za volanom otvara i 2. vrata.

Tokom izlazenja iz vozila na Kumodrazu vidim da penzos za volanom u jednoj ruci dri cigaretu a u drugom mobilni telefon. Bole njega...

Slucaj drugi:
Danas se vozim GSPovim 23kom gb #3166, prekriven reklamama (znaci ne vidi se NISTA iznutra) niz Takovsku. Baja se zaleteo posle Rudarskog i na raskrsnici sa Jase Prodanovica uz jak i bucan tup udarac zakaci nesto ili nekoga desnim bokom. Dok autobus juri dalje, svi putnici, se osvrcu i pokusavaju da kroz kretensku reklamu vide sta je to ostalo iza udareno ali nema sanse. Odem do vozaca, neki celavi od oko 35 godina. Dok sam dosao do njega, vec je bio stigo do Cvijiceve. Kazem mu da je mozda udario nesto ili nekoga bokom. On me gleda ko tele i samo malo klimne glavom i ne kaze nista.

Posle se mislim "ala se tebi brate j' za sve..." :roll: :bash:
 
Са твитера,
запалио се аутобус у Главној у Земуну
Screenshot_20211206-134216.jpg

Screenshot_20211206-134229.jpg

Screenshot_20211206-134242.jpg
 
ФАПу П40717 отказале кочнице јутрос на 47, и закуцао се у Мерцедес на 402. Брат је био у Мерцедесу и каже да се прво чуо велики прасак, а да је секунд касније возач отварио врата и сви су побегли напоље. После се возач ФАПа извињавао путницима, био је видно потресен и објашњавао да је свом снагом кочио али да је аутобус ишао даље. Дошла је и хитна помоћ јер је некој жени позлило.
 

Prilozi

  • A3168EE6-5858-4739-94C3-0A3B4E1CCE85.jpeg
    A3168EE6-5858-4739-94C3-0A3B4E1CCE85.jpeg
    182 KB · Pregleda: 1.627
  • 3CF06DB9-8C2A-4E28-834A-9C99511E92B6.jpeg
    3CF06DB9-8C2A-4E28-834A-9C99511E92B6.jpeg
    85,6 KB · Pregleda: 1.595
Čekaj, to u Bulevaru Oslobođenja kod Autokomande?

Ja ne mogu da verujem! :shock: Identična stvar se desila i meni pre 7 godina na istom tom mestu, kad sam se vraćao s faksa i bio u 47 ili 48 i kad je autobus pristajao u stajalište, otopozadi se zaleteo isti takav FAP i odvalio naš. Pored zgužvanog zadnjeg dela, probijeno je zadnje staklo ali mislim da srećom niko nije bio povređen.


Do skora sam mislio da su ti falični ćopavci svi povučeni iz upotrebe ali pre neki dan videh jednog (možda baš i tog) i reko bogte to se još uvek kotrlja.
 
Dobro, hvala bogu samo manji udes, bez ozbiljnijih posledica

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
Има још приватних ФАПова, ал мислим да их следеће године мењају због година.
 
Брат је био у земунској Мечки и лично доживео залетање прибојског друмоорача у њену задњицу. Каже било је језиво а некој жени је и позлило. Опет поред свих недаћа које је ФАП преживео у метежу од БГ саобраћаја незахвално је сада сву кривицу сваљивати на њега. Ваљало би пре ове из Лекона претрести уздуж и попреко и сазнати ко то дозвољава да се неисправно возило гура на једну од оптерећенијих градских линија.
 
То није Мечка него ИК 112 ЛЕ.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
У суштини Мечка каросирана у Икарбусу :D
 
Икарбус на МБ шасији = земунски Мерцедес.
 
Nikako da otpustimo onoga što im je zvezde lepio. Ispao je baksuz pa ne samo posao, već i fabrika pa za njom i cela država propadoše.
 
Сећамо се сви како је обећавао радницима да ће се ИК112ЛЕ куповати како овде тако и широм Југоисточне Европе. Све је то пред изборе било, а после избора је испало раднике и оставио их малтене на улици.
 
Posle izbora je video da mu mnogo bolje ide prodaja stanova od autobusa. Biće tu neki Ikarbus na vodi.
 
A znaš li kako se autobus ukopa, ako se naglo zakoči i sa tih dvadeset. Ko se, alabo drži, ne ostaje na mestu i leti po busu.
Pri manjoj brzini se vidi sva snaga kočnica. Uopšte ne mora da znači da je ušao brzo. Još ako su točkovi bili namotani...
 
Znam, u pravu si, još ako je bio poluprazan, onda se sigurno ukopao.
U Nišu sam video kako majstori vitlaju po kružnim tokovima (kojih tamo ima baš dosta, mnogo više nego u BG i NS)

...a da prokomentarišem i novinare. Nigde ne piše koja je linija i ne piše koji je prevoznik (i u Nišu ih ima više u sistemu javnog gradskog saobraćaja)
 
Sudar autobusa i automobila na Novom Beogradu, putnici ugruvani

Oko 18.30 sati došlo je do saobraćajne nesreće na uglu bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, sudarili su putnički automobil i autobus. Tramvajski saobraćaj je bio obustavljen, a sada je ponovo uspostavljen. Kako Nova.rs saznaje, povređenih nema, samo je nekoliko putnika ugruvano.

izvor: Nova S
 
"Ja sam bio u busu, bus je išao normalno svojom trakom, automobil izleće džipom iz sporedne trake i prelazi preko pune linije. Jedna žena je stajala na prednjim vratima i odletela je uvis, tako je visila sve dok je vatrogasci nisu izbavili i ima ozbiljne povrede nogu", ispričao je Nikola, putnik autobusa na liniji 59, koji je učestvovao u udesu.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/38412 ... vici-video
 
Pre mesec dana sam me u 39ci vozio penzos od vozaca koji je u jednoj ruci drzao upaljenu cigaretu a u drugoj mobilni telefon. Pisao sam o tome bas na ovoj temi.

Malopre se provozah 37icom u kojoj zena vozac na Trgu Republike sa jos putnika unutra mrtva ladna pali cigaretu.


Sve se srozalo do dna.
 
Na početnoj kod pančevačkog mosta je to u 33/37/48 redovna pojava koja je počela pre jedno 2 godine otprilike. Dok stoje i čekaju polazak, zatvore sve i upale cigaru/dve/tri u kabini. Kad uđeš posle u bus sunce ti tvoje...
 
Nije da ih branim niti da umanjujem i taj prestup ali ajd kad pale dok stoje, nego ovo dvoje sto videh pale u toku voznje.

Ja to nisam doziveo tipa od 2000., kad su ih doveli u red i malkice sredili JGP u odnosu na rasulo 90ih.
 
Зар нема камера у аутобусу која снима возача?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=915043#p915043:1b3tbwao je napisao(la):
Bender Rodriguez » pre 7 minuta[/url]":1b3tbwao]Nije da ih branim niti da umanjujem i taj prestup ali ajd kad pale dok stoje, nego ovo dvoje sto videh pale u toku voznje.

Ja to nisam doziveo tipa od 2000., kad su ih doveli u red i malkice sredili JGP u odnosu na rasulo 90ih.

Nema opravdanja. Zatvoren prostor, plus zakonom regulisano...

Teško izaći napolje na 2-3 min da se odradi šta ima.
 
Vrh