Нема проблема, али не мислим да је то дефетизам, одн. никако није идеја сервирана са стране, већ моје мишљење, стечено свакодневним увидом у опште стање.
Друго, не знам колико се могу поредити друга културна друштва са нашим друштвима - ствар менталитета и сл. Тај почетак који спомињеш, током ког би били потребни велики напори и људство, то би вероватно могло да се спроведе пре '90-тих, када су проблеми о којима дискутујемо тек били у темељу и мало изашли из земље. Ал' шта знам, само износим своје мишљење. Мож' бити и да нисам изнео поенту до краја - да због опште корупције само људи нису више довољни за почетак решавања проблема, него је неопходна аутоматизација. Колико ми имамо Николина у ГСП-у/систему јавног превоза? Само једну, или оптимистички гледано - можда још две-три. С друге стране, камеру и оно што је иза ње не можеш да подмитиш, уплашиш је, кукаш како нећеш више никада а морао си јер имаш троје болесне деце и још пар захтева за алиментацију/утврђивање очинства...Извини ако сам мало конфузан, ал' почео шеф да ми облеће око главе, три дана му треба да направи круг...