Jos jedan post na ovu temu i necu vise.
Somi303":371zrmd5 je napisao(la):
Те камере са великим зумом и великим квалитетом снимака су са разлогом постављене баш ту. Арена је велики објекат и својим дешавањима може да привуче људе опасних намере (терористи, бомбаши..) Нису могли на скровитије место да раде радњу..
Please...Poznata vec ustaljena mantra rodjena u ameri
ki i izvezena sirom sveta. Ludi bradati arapi sa bombama su svuda oko nas i hoce da nas pobiju jer mrze "our way of life", zato prigrlite velikog brata i njegove nacine da zastiti vas i vasu porodicu ne pitajuci za cenu, jer je alternativa tome da odletite u vazduh. Vec sam govorio o stvaranju paranoicnog preoptercenog stanovnista opsednutog licnom bezbednoscu.
bazinga":371zrmd5 je napisao(la):
Toliko je stvari pogresno oko bus plusa, nacina vodjenja gsp-a i direkcije za javni prevoz, i kad se doticni usnuli ljudi koji su i zaboravili koji im je zapravo posao za koji dobijaju nas novac konacno dosete da urade neku stvar koja bar ima potencijal da bude dobra i korisna i da za promenu da neki rezultat vi to po automatizmu pocnete da kritikujete.
Nasa kritika nije prema gsp-u vec obuhvata jedan siri kontekst, barem ja to tako shvatam. Ja kritikujem nacin razmisljanja prema kome se svi ponasaju prema onome vidla zaba da se konj potkiva, ili "to je tako uradjeno u "srdjenim" i "naprednijim" drustvima pa zato mora da je mnogo dobro, ajmo i mi. Danas po tom sistemu kamere, sutra nesto drugo, prekosutra nesto trece...
Eto vidis koliko otpora prema necijem protivljenju pokrivanjem kamerama svake tacke u gradu. Znaci to je vec postalo nesto podrazumevano bez cega se ne moze, bez cega je glupo zamisljati svoje postojanje u civilizovanoj sredini. "Vidi ovog smetaju mu kamere svuda, pa neka ide u sumu." Mozda i hocu jednog dana, ali i sume su nacickali kamerama:
http://www.naslovi.net/2012-06-12/muski ... mi/3550481
Cekaj ako ti smetaju kamere, kako ulazis u banku, uzimas pare sa bankomata, kako kupujes u prodavnici pored silnih kamera
Ulazim i obavljam sve te stvari sa osecanjem slicnom onom koje izaziva cir na nezgodnom mestu. Samo jedna u nizu iritirajucih stvari novoga vremena koju moras da istrpis i koja podize temperaturu kao sto rece Feanor.
Ti malo zaboravljas da su se vremena drasticno promenila, i ovo ne govorim kao raspalu frazu kojom pokusavam nesto da opravdam. Pogledaj samo danasnje klince 13-20 godina, puse po autobusima, kada su u grupi ponasaju se kao divljaci, tako ranije nije bilo, tj bilo je pojedinacnih slucaja, a sad su normalna i vaspitana deca nazalost pojedinacni slucajevi. Naravno da njih nece vaspitati kamere ali jedno efektivno kaznjavanje zbog huliganstva u vozilu zabelezenog kamerom bi protreslo doticne i nateralo ih dva puta da razmisle pre nego sto naprave neku stetu na vozilu.
Pitanje shvatanja uzroka i posledica. Ti to vidis kao ljudi su mahom postali divljaci, treba ih nadzirati kamerama da ne naprave neki problem. A ja to vidim tako da oni koji stoje iza uvodjenja kamera kumuju stvaranju sistema opsteg divljastva. Zasto su mladi, klinci nekada bili drugaciji a danas su takvi? Sta se to promenilo? Pitanja za razmisljanje...