I u kolima se greješ na radijator i toplu vodu preko kojeg prolazi vazduh koji ventilator uduvava u kabinu. Ispod instrument table imaš mali hladnjak koji greje kabinu.Ma kakvi novi. Deset godina još malo. Grejanje u autobusima nema sistemski veze sa onim u kolima. U kolima se zagrevamo toplim vazduhom, a kod autobusa to čini tečnost u ne tako malom sistemu, a ista se zagreva radom motora naravno.
BEOGRADSKA policija uhapsila je danas Milosava K. (64), vozača autobusa na liniji 406, jer je na alko-testu imao 1,80 promila alkohola u organizmu.
Može bez problema. To ti je 8-9 piva bez pauze. Nema ni gubitka sećanja.Mene zanima kako je čovek uopšte vozio sa 1.8 promila, to je stanje teške alkoholisanosti.
Ponovo Banbus.Pa se posle žale što se slabo plaća prevoz:
MRTAV PIJAN VOZIO AUTOBUS: Građani prijavili slučaj policiji
BEOGRADSKA policija uhapsila je danas Milosava K. (64), vozača autobusa na liniji 406, jer je na alko-testu imao 1,80 promila alkohola u organizmu.www.novosti.rs
Tako sam ja davno pre jedno 4 godine, ušao u 26 a vozač vidno pijan jedva vozi 20 na sat i ide levo desno. Ja krenuo da pričam ljudima oko sebe kako je pijan i njemu pričao da je bolje da se zaustavi jer će napraviti haos. Svi me belo gledali kao tipe, e jel si normalan mora da čekamo onda drugi...Prva pomisao po čitanju teksta mi je bila - šta li je on to radio i kako li je vozio kada su se putnici mobilisali da tu na licu mesta zovu policiju?
Pošto je ovo danas vreme zombija i tutubana, koji su u stanju svašta da istrpe ili da zavedu pod ''nije moj problem''. I to ne samo u Srbiji nego globalno govorim. Pisao sam na istoj ovoj temi kako su ljudi u stanju da stoje pored otvorenih vrata vozila u pokretu i da reč ne progovore. Zato me baš zanima šta li je ovaj baja radio kada su tako ''munjevito'' odreagovali.
Sećam se, kad se onomad nabavljalo polovno i staro iz Dojčlanda, pre 20 godina, da je pisalo: Bitte, nicht mit dem Wagenführer sprächen.Jesu li stranci počeli da voze samostalno?
Nekad je iznad vozača stajala pločica sa natpisom: "Zabranjen razgovor sa vozačem".
Sad bi moglo da stoji: "Nemoguć razgovor sa vozačem".