Ono kad pomisliš da nema veće budale od tebe ovde pa se iznenadiš
Ja brate moram malo da upristojim ovaj razgovor... Spustio si ga baš nisko, a ja se trudim da ljudima poput @Igora za koje verujem da ima nade da nešto razumeju objasnim situaciju...
Tako da bih se vratio na temu uznemiravanje/zlostavljanje...
Nešto razmišljam juče...
Objasnite irskim dečacima, tj. sada muškarcima koji imaju 50+ godina da je odnos 10:1 u korist (ili bolje reći na štetu) devojčica...
Neki ljudi ovde bandoglavo ne žele da promisle kad je tema seksualnog zlostavljanja u pitanju, ali zato vrlo odvažno imaju stav...
Zatim, uzmimo za primer
muške kolektive, vojska, religija, kojekakvi samostani, semeništa i slične pizdarije, vaspitno-popravni domovi ili recimo sport, treninzi i pripreme...
Nasuprot njima su ženski kolektivi kojima upravljaju i vaspitavaju i disciplinu vode prevashodno žene koje su po prirodi stvari daleko manje sklone seksualnom nasilju. Dok muške kolektive vode gotovo isključivo muskarci i po prirodi stvari je veća učestalost seksualno motivisanih delikata upravo u takvim kolektivima u kojima borave dečaci...
Zato su, između ostalog, podjednako ranjivi i podjednako mete i dečaci kao i adolescenti... Jer su muškarci skloniji seksualnom nasilju pa je frekvencija nasilja veća nego u raznoraznim kolektivima u kojima borave žene... Dovoljno je da vidimo šta se sve događalo u okviru crkve i to ne samo katoličke, gde je postojao sistem zlostavljanja nad dečacima, a ne kao sporadični slučaj...
Dobar deo pedofila i ne bira između dečaka i devojčica, privlači ga infantilno telo i nadmoć koju ostvaruje nad njima, šok i strah koju žrtva trpi...
Imao sam prilike da ih upoznam dvojicu.
To je ogromna tema i gledaću da je maksimalno suzim i iznesem svoje viđenje...
Ono gde sankcije ne treba da bude je nudizam/naturizam. Postavlja se pitanje da li samo na za to predviđenom prostoru ili je generalno dozvoljeno da ljudi, dakle bilo gde budu kao od majke rođeni ako time ne ugrožavaju slobodu i uverenja drugih...
Naturizam + namera da se nekome prikažeš mimo volje tog nekog ili ne moraš biti sasvim go, nego neki eksplicitni deo tela prikažeš nekom drugom mimo volje tog nekog =
egzibicionizam.
Zdrava doza egzibicionizma postoji u svakom naturizmu, a nezdrava je ona kad se ekplicitno nameće... Pa se postavlja pitanje granice, koje ćemo to pokazivanje kao društvo sankcionisati..
Pre uvođenja krivičnog dela polnog uznemiravanja egzibicionizam nije bio kažnjiv po krivičnom zakoniku RS, ali je bilo moguće pokretanje prekršajnog postupka...
Danas je kažnjiv po KZ ali postupak pokreće isključivo oštećeni... Koji najčešće nije motivisan da reaguje...
Dakle još uvek nismo prešli na teren kontakta, dodira, nego smo nivo ispod, egzibicionizam, nedolično pokazivanje...
Pored toga što se neko nedolično pokazao, recimo u javnom prevozu, potrebno je da je to izazvalo neku vrstu uzmnemirenja, odvratnosti, gađenja kod osobe koja gleda recimo putnika (to je neophodan uslov za postojanje dela) Zatim taj koji je oštećeni, mora da reaguje tako što će prijaviti događaj, jer se polno uznemiravanje kao što rekoh goni po privatnoj tužbi... Bilo bi dobro da zna protiv koga pokreće krivični postupak i da ima neki dokaz, svedoke ili video snimak...
Sve to je neophodno ako želiš da uspeš u postupku protiv egzibicioniste, bez toga ne vredi pokušavati...
Ljudi imaju malo motiva da se ovim bave i zato ne prijavljuju, mnogi se i na osećaju naročito prepadnuto ili zgađeno pa i taj neophodni subjektivni element izostaje...
Neprikladni dodiri pak mogu spadati kako u krivično delo polno uznemiravanje tako i u nedozvoljene polne radnje ako dodiri postanu suviše eksplicitni i nametljivi, kao početak seksualnog čina i posebno su krivično delo... a tu lako možemo skliznuti i na teren pokušaja silovanja...
Sve u svemu ruke uz sebe
koliko si nam ti Express ovde bahanalija prosuo, izbrojao sam barem 3 svršena dela polnog uznemiravanja i jedno nedozvoljenih polnih radnji
Eto to je ukratko da ne dužim...
Naturizam - da, po meni svuda (a ne samo na obeleženom prostoru) ako nema namere za intruziju tuđeg moralnog integriteta... I po meni bi trebalo ceniti objektivne okolnosti svakog konkretnog slučaja za dokazivanje namere a ne samo kako se izloženi (oštećeni) subjektivno osećao...
Egzibicionizam je granica od koje kreću seksualno deliktne radnje i po meni podrazumeva nameru da se nedolično prikažeš mimo volje druge osobe, dakle da toj konkretnoj osobi kojoj se pokazuješ takvo pokazivanje vređa lična moralna shvatanja ali i da se to može zaključiti iz ostalih konkretnih okolnosti slučaja...
Onda idu teža dela o kojima možemo nekom drugom prilikom...
Hehehehehehe... da, molim te objasni strejt tipu zašto je u problemu...
Treba da otvoriš novu temu, erotske priče... Vidi se da si talentovan na tom polju
Moglo bi u Relax da ide...
Uf sa tako glatkim, nakvarcovanim i jakim nožurinama, još ošišan kao Sigurni Viver u Alienu 3, ja ne bih znao u šta bih pre gledao... Vidi se da si jako poželjan muškom rodu i da uopšte ne moraš da potenciraš na tome, to jednostavno svi primećuju jer je prirodno tako, a ponajmanje ti jer uopšte nisi svestan svoje privlačnosti...
Baš si mi popravio raspoloženje ovim tvojim postom, digo si ga maksimalno... Pogtovo taj crnpurasto - turkoliki momak sa slike a jak u nogama u kratkom sorcu a bez i jedne dlacice... takvi me baš privlače, pun pogodak...
Ja sa tim nemam problem... Ako me ponovo vrate na posao ići ću u bermudama i polo majici. Neću baš u kratkom šorcu jer mi nije cilj provokacija, nego ravnopravnost... Ako mogu one u kratkoj suknji zašto ja da se kuvam na 30+ stepeni u dugim pantalonama...