Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

LOPOVI HARAJU PO VOZILIMA GSP

Držala sam dete, a oni su me tukli!

Ana Leštarić (29) pretučena i opljačkana dok je sa svojim dvogodišnjim sinom ulazila u autobus na liniji 31 u Ustaničkoj ulici

ana-lestaric-lopovi-gradski-prevoz-autobus-pljackasi-1341518183-182101.jpg

BEOGRAD - Sramno!
- Tukli su me sve dok nisu uspeli da mi izvuku novčanik iz torbe. Udarali su me pesnicama u leđa tako jako da sam jedva uspela da zadržim dete u naručju. Pala sam na sedište, a oni su mi istrgli torbu i zgrabili novčanik s 50 evra, 5.000 dinara i ličnim dokumentima, a onda pobegli!

Ovako počinje priču za Kurir Ana Leštarić (29) iz Malog Mokrog Luga, koja je u petak pretučena i opljačkana u autobusu na liniji broj 31.

Ana je sa dvogodišnjim sinom krenula na kontrolu kod lekara. Dok je ulazila u autobus u Ustaničkoj ulici, dva mladića su joj prišla i napala je. Autobus je bio pun putnika, ali se bahati lopovi nisu obazirali na to.

- Hteli su samo moj novčanik! Nije ih bilo briga za to što sam mogla da ispustim dete! Ma, ne smem ni da zamislim šta je sve moglo da se desi - ogorčena je Ana.

Odmah je pozvala policiju, koja je, kako kaže, stigla tek posle jednog sata.
- Kad sam podnosila prijavu, rekli su mi da time ništa neću postići i da bi trebalo da budem srećna ako uopšte nađem svoj novčanik s dokumentima. Nemam reči kojim bih opisala koliko sam ogorčena - kaže Ana.

Dan posle pljačke komšija je našao njen novčanik u parku pored stanice. Bez novca, naravno.

- Srećom, ne moram da se bakćem i vadim nova dokumenta - priča Ana.
Kurir je kontaktirao MUP za više informacija o ovom slučaju, ali nam je rečeno sa ne možemo da dobijemo tražene informacije.

ana-lestaric-lopovi-gradski-prevoz-autobus-pljackasi-1341518192-182103.jpg

Slučaj 2: Studentkinja: Meni su ukrali novčanik

Pošto su opljačkali Anu Leštarić, razbojnici su nastavili da terorišu ljude na istom mestu. Nešto kasnije, u autobusu broj 50 studentkinji Milijani Dinčić (19) ukrali su novčanik.

- Osetila sam da mi neko vršlja po torbi. Dok sam se okrenula, oni su pobegli s mojim novčanikom - priča Milijana.

Slučaj 3: Direktorka: Otkinuo mi je lančić s vrata

Nevena Gligorijević (40), direktorka agencije za marketing „Ivent tim“, našla se na meti razbojnika dva dana pre Ane i Milijane, dok se vozila autobusom broj 31.

- Bilo je strašno! Dečko me je uhvatio za vrat i grebao me sve dok nije uspeo da otkine zlatni lanac, a onda je pobegao. Još sam u šoku!

Курир

Stvarno me plaše ovakve situacije. Kako čovek da se zaštiti u ovakvim slučajevima a da ne nosi neko oružje? Ti narkomani su verovatno imali neki nož ili nešto slično i samo od nivoa pomućenosti njihovih mozgova zavisi da li će da ga upotrebe ili ne. Ne znam ni dal' bi aikido ili neka slična veština tu bili od pomoći, kad je neko takav mentol da je spreman da te ubije za siću.

Sta je radio vozac a sta putnici trebali su da se deru a vozaci posto znaju da udaraju Filipa nek krenu onda da se biju sa lopovima Filip je dobar momak a lopovi zli to vozaci nikako da svate :o

BLIC

Autobus GSP-a uleteo u baštu kafića, dvoje putnika lakše povređeno
M. Stojanović | 02. 11. 2012. - 08:25h izmena vesti 10:08h

Dve osobe su lakše povređene jutros oko sedam sati kada su se sudarila dva autobusa u Ulici Koste Glavinića, kod okretnice autobusa 44, a potom jedan od njih obrorio banderu i uleteo u dvorište kafića "Mak".
- Povređena su dva putnika, jedan ima 60 godina i zadobio je tupu povredu glave, dok je drugi putnik (58) osim povrede glave zadobio posekotine po rukama od srče - kaže portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.
Ona je dodala da su povređeni putnici prevezeni u Urgentni centar u svesnom stanju.

Prema priči očevidaca, jedan autobus se isparkiravao kako bi napravio mesto za drugi koji je dobio naglo ubrzanje.
Vozač drugog autobusa nije mogao da ukoči i udario je u autobus ispred sebe, čiji je vozač naglo smotao, udario u banderu i oborio je, a potom proleteo kroz ogradu i zaustavio se u bašti kafića.

- Čuo sam samo veliku buku pa sam pomislio da radnici nešto istovaraju u prodavnici. Međutim, video sam da se dogodila nezgoda, ali srećom nije bilo nikoga u kafiću, nije bio ni otvoren - kaže Slobodan Trninić, koji se zatekao u blizini.

Autobus koji se "nasukao" u baštu kafića pripada Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP).

Sjedne strane zbog katastrofalnog stanja ne odrzavanja vozila i sdruge strane zbog ,,stanja,, samih zaposlenih
stvarno smo dovedeni u ozbiljno rizicnu opasnu sumracnu zonu gde nas okruzuju prave tempirane bombe :grand:
Pod zabrinjavajucim stanjem zaposlenih navescu dogadjaj kome sam prisustvovao:

Dana 01.11.2012.god. u 07:40 h na pocetnoj stanici autobusa 73 u Batajnici ,vozac autobusa na liniji 73 int. broja 430 reg. oznake
BG 279 AO koj je primao tek pristigle putnike koj su po kisi izlazili iz BGvoza , vozac izvesni Zeljko sa idetifikac. karticom br 15152
iz cistog mira uzviknuo ,,eda ste brzi u autobusu bi bili,, i grupi zena koje su se spremale da zakorace u autobus
zatvorio vrata a one ostale zabezeknute na kisi . . . :bash:
Potom je krenuo ,a nakon 10-15 metara morao da stane i stoji 3-5 min. zbog formirane kolone dr. vozila koja su cekala otvaranje cuvene batajnicke rampe.
Jedna od putnica koja je predhodno uspela da udje glasno je negodovala zbog takvog ponasanja vozaca . Navedeni Zeljko se nije obazirao vec je nastavio da prica sa svoim poznanikom tokom voznje a koj je stajao na prednjim vratima, o tome kako mora da odnese pilice u Novu Pazovu. :p

Na jednoj od narednih stanica drugi putnik izlazeci na prednja vrata uputio je vozcu sarkasticne reci ,,bas si frajer ispao,, na sta je vozac veoma glasno uzvikivao vise puta ,, sta hoces pick@%# materina a,a,a,,, na ocigled svih putnika

Iskreno doslo mi da ga onako impulsivno. . . . i ako sam bio samo neprimetan svedok (pa da posle pise opet ne opravdan napad na vozaca :lool: )
Al setih se da nisu svi vozaci takvi , i da ne retko im kazem hvala , kad god pokazu ljudsku paznju prema putniku
samo sto se u ovom slucaju ljudskost negde se izgubila. . . :oops:

Takav vozac i vozila koja se ne odrzavaju , su zapravo tempirane bombe koje neprestano eksplodiraju po BGDu :rant:

A-71

Odvaja mu se šasija sa karoserije, svaki zid se ljulja za sebe, a podne površina iznad zadnjih točkova se odvajaju gore-dole po 3-4 cm.

Verovatno i on ispunjava "Sve evropske standarde"....

I zaposliće se kod drugog privatnika, kao što se i onaj magarac što je tukao Filipa zaposlio kod privatnika i vozi 37 (ne znam koji je to privatnik).

Pa sto ne prijavis Studiju B ili Blicu, mislim da bi jedva docekali to da objave.

Inace osnovane prijave uopste nisu beznacajne i tako se moze uticati na sistem prevoza
Evo sta i sam Filip Vuksa kaze povodom tog slucaja:

Budući da je Filip od samog početka incidenta na vezi imao dispečerku GSP, ona je odmah pozvala policiju. Policija je podnela zahtev sudiji za prekršaje.

- U bolnici su mi konstatovali obilno krvarenje iz nosa i lakše povrede glave. Vozač GSP nije imao nikakve veze na autobusom koji sam slikao, ali sam načuo da je zbog mojih ranijih prijava trpeo sankcije - kaže Vukša.

U GSP-u kažu da se sve prijave koje građani podnesu istražuju i da je tako i u ovom slučaju.

- Pretukao ga je vozač GSP, a ne naš. Mi nemamo ništa s tim - kažu u „Lui travelu".

Vozač belog Mercedesa je id*** i ne vidim ovde krivicu vozača autobusa (osim ako je vozio prebrzo, što nije nemoguće)

Сигурно је возио пребрзо, види како је приколица искривљена :?

Сигурно је возио пребрзо, види како је приколица искривљена :?

Vozio on prebrzo ili ne, lik sa Mercedesom je hteo nedozvoljeno da skrene preko 4 pune linije. Momentalno oduzimanje dozvole doživotno.

Evo i fotke slupane 44.
14e0wag.jpg

Obicno nema dvoumljenja na pounoj liniji
a koliko se vidi tu je ne dupla, nego iscrtano ostrvo koje je mercedes krenuo da sece

nikola011":3dmd0kfe je napisao(la):
MilisaV":3dmd0kfe je napisao(la):
žena je u pitanju.
Nepotpun komentar.
Држављанка Мекедоније која је возила Мерцедес, је извршила недозвољено полукружно окретање, непосредно испред аутобуса. Добро је и остала жива.

Vrh