Da se nadovežem na prethodno što sam napisao.
Ukoliko se potvrdi moja pretpostavka da mali ubica ima psihosocijalni poremećaj (psihopata, sociopata) možda je i bolje što krivično ne može da odgovara.
Navedeni poremećaj je trajno stanje koje ne može da se leči. S obzirom da je ubica dokazao da je opasan za okolinu kroz višestruko ubistvo, jedini ishod može i mora da bude trajna hospitalizacija u pshihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Dakle trajna, doživotna izolacija u bolnici kao neizlečivog bolesnika opasnog za druge.
Ova hospitalizacija podrazumeva mnogo lošije uslove boravka od zatvora. Kada počne sa foliranjima, manipulacijama, besom dugačka bela košulja sa rukavima na leđima pa divljaj koliko ti je volja. Kako je neizlečivo stanje izlaska i ranijeg otpusta nema!
U Beogradu ima jedno takvo dečije zatvoreno psihijatrijsko odeljenje. Kada napuni 18 god. selidba u bolnicu za odrasle.
Kada bi mu se sudilo za ubistvo i uz presudu uz olakšavajuće okolnosti (uzrast koji bi se morao uzeti u obzir) bio bi na slobodi već u svojim tridesetim godinama.
Tako da ako je mali bio toliko proračunat da je prilikom planiranja ubistva imao u vidu činjenicu da ne može krivično da odgovara, nadam se da će ga žestoko prestraviti činjenica da može biti trajno psihijatrijski zatvoren.
Sada samo treba izbeći da se oko njega previše motaju psiholozi, on je bolestan i trebaju mu psihijatri!
Psihijatri su doktori, specijalisti psihijatrije koji rade sa bolesnicima, sprovode lečenje i zatvaraju. Psiholozi nisu doktori, služe za zdrave, kao podrška za prolazne krize, da objasne psihološke pojave i ne bave se lečenjem bolesnih (ako isključimo tzv. psihoterpiju). Skloni su relativizaciji stanja, objašnjavanju pojava traženjem uzroka za ponašanje i objašnjavanju pojava. Kao posledica relativizacije bi moglo doći objašnjenje kako je on ustvari žrtva sredine, porodice, žrtva vršnjačkog nasilja i sl. Šta više očekujem najezdu psihologa u medijima u narednim danima i svakojakim analizama.
Ne volim psihologe, između ostog skoro svi koje znam imaju ,,izmenjenu" decu ili su i sami ,,izmenjeni". Takođe, u detinjstvu sam poznavao ,,izmenjenu" decu čiji su roditelji bili psiholozi. Izvinjavam se psiholozima ali to je moje mišljenje.