Danasnji roditelji su oni koji su znali kada pocinje Opstanak, Branko Kockica i kojima je pustana rock i pop muzika. Ako su oni danas toliko losi roditelji onda ni to nekadasnje vaspitanje nije nesto uspesno.
Kapitalistički način života ih pritiska više danas, manje je vremena da sw bave decom kao nekad, a brojni su izazovi, sadržaji i atrakcije koje odvlače pažnju, nije im lako ni da prate korak sa svim tim...
Nema to veze sa njihovim nekadašnjim vaspitanjem...
Recimo ja sam cuo za taj Crni cerak, jednu pesmu, neku obradu i dopalo mi se...
Ali ja sam bu**** za koga je već kasno po mnogim osnovama i rizika da ću stvarno ući u ozbiljan kriminal, nasilje, drogu i da mi je to poželjan način života, nema...
Ali ne mogu ja da namećem svoj mozak i moje iskustvo i to što ja dobro podnosim takvu klinčadiju kao nešto što treba svako i da je to ta prava vrednost koju treba negovati...
Treva odvojiti da to što meni ne smeta i što mi je sprdnja nije sadržaj koji treba da se preporučuje i deli u meri da postane popularno i poželjno kod klinaca...
E sad kako naći mehanizme da se to sprovede, to je za ozbiljnu društvenu analizu i dijalog...
Baka Prase i slični, se pojavljuju u manje od 1 % klipova, jedno vreme su dominirali Dr Miroljub, zatim strikan iz Pazove, raznorazni eksperti sa slušalicama na ušima (po meni najopasniji jer deluju pametno) zatim klipovi iz domaćih serija, J Vetar, Klan, Ubice m.o., Gorki plodovi .... onda raznianonimusi sa bizarnim trendovima ....
Preporučuje se u zavisnosti na šta klikćeš više... Gledaju klinci i YT i razne neke profile na raznim mrežama... spomenuo sam Baku Praseta kao primer, sve je to u istom paketu, i sve je to jer je profit kompanije svetinja a ne društvene vrednosti...
Da zabrane tog Crnog Ceraka bolelo mi uvo za njegova prava... ali neću da lažem da mi se jedna obrada nije svidela jer je tolika sprdačina, meni oni dođu kao neke male nabeđene mudonje koje zapravo ismejavaju to i takvo krimi društvo nego što su njegov deo... sećam se neki stih - policija ga juri, kao da je to jedini organ reda za koji znaju
meni to sve smešno i primitivno... al dobro, nekom klincu verovatno deluje drugačije, verovatno to nekako bukvalno čuje i kod njega proizvodi drugačiji efekat...
Zato nisam da se samo odmahne rukom i kao tako je, kako je, ne možemo mi tu ništa...