Šta je novo?

Beton hala

Znaci naj bitniji su kafići tako sam i mislio a da nace se već neka supa za muzej ko da je bitno
Bitno da imamo bahate ugostitelje
 
Prvo piše se najbitniji a ne naj bitniji.

Drugo i muzej je bitan te shodno tome naći će se dovoljno reprezentativno mesto i za njega
 
Битније је да Марић има кабаре где може да изађе са својим водитељкама са Хепија и трипује се како је човек Француских манира, коме треба музеј спорта?
 
Prosao sam pre neki dan Savskim kejom. Razlika u odrzavanju sa strane BnVa koji je pre Karadjordjeve rekonstrusian je nebo i zemlja. Izlomljene i neoprane ploce svuda, ispod Brankovog mosta otvorena rupa i ostavljena tako vec dugo vremena, onaj beli kamen razbacan svuda i siv. Dalje, smece, pikavci, trava raste izmedju ploca. Odrzavanje zelenila je uzasno, korov svuda, mnogo biljaka se osusilo, smece. Povraca mi se.

Da li je moguce da je ovakva situacija?! I da li je moguce da nisu napravili plan odrzavanja? Takodje zasto prave prekomplikovane parkove sa mnogo biljaka koje potom ne odrzavaju. Ako znaju da su limitirani sa resursima i inteligencijom bolje da su naravili samo travnjak sa drvecem koje je tu vec bilo, ako nista bar bi bilo urednije... :mad: :mad:
 
Kako zasto? sustina je da se u datom trenutku zadivi masa bezmozgovica a posle sta ce i kako da bude ko ga j..e. bitno je da sijaju kladionice na sve strane. Pa pogledaj na sta lice ploce u Knezu i okolini, plato kod filozofskog itd. Partokratskoj bagri je bitno samo jedno - da se sto duze odrzi na vlasti a manipulacije poput lose sminke itd su sredstvo za to.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
I da li je moguce da nisu napravili plan odrzavanja? Takodje zasto prave prekomplikovane parkove sa mnogo biljaka koje potom ne odrzavaju. Ako znaju da su limitirani sa resursima i inteligencijom bolje da su naravili samo travnjak sa drvecem koje je tu vec bilo, ako nista bar bi bilo urednije... :mad: :mad:

Права је туга што су изгледа потпуно изгубили знање комунистичке хортикултуре из СФРЈ која је унапред предвиђала вегетацију која се не одржава или се минимално одржава. Нови Београд је пун вегетације и различитих биљака које постоје без икаквог одржавања, зеленило само покоси траву где је има а деценијама стари цветни жбунови, дрвеће, украсне биљке и слично постоје као украс без иквакве интервенције. Криво ми што немам неку слику при руци да илуструјем али довољно је прошетати се савским блоковима у пролеће и видети разно украсно дрвеће и жбуње у цвату
 
Ovo šta je lafayete stavio je za zatvor. Nije ružno ali to nije poenta.

Kad krenu idući lokali, ode nasleđe u pm. Dok je bilo unificirano bar je ličilo na organizovano mesto za zabavu uz reku. Decento i fino, mada to nije :)

Sad će da liči na vašar u sremskim Karlovcima za grožđebal.

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
DJI_0591.JPG
DJI_0597.JPG
DJI_0631.JPG
DJI_0632.JPG
 
Не, те бараке су биле лучки магацини, па су остали ту и након пресељења луке у Вилине воде.
 
Ali antenski stub koji štrči kad se gleda sa Brankovog mosta zaklanja tvrđavu i pobednika, stvarno mi nisu jasni ljudi koji daju dozvole za to.
 
Да баш деградирајуће као и сви садржаји на "крову" бетон хале, и иза ње ка булевару.
 
Ova slika je iz 1997 a skoro sam gledao slike iz 2009 i najezio sam se.
 
Мање је било штрокаво 90их у односу на обе деценије 2000их.
 
Vrh