Johnest_Hon":22845ax7 je napisao(la):
Bolji je most koji je Zidar nacrtao.
JohnnyLee":22845ax7 je napisao(la):
требало би направити Југов мост. таман и један скроз пешачки, лепо би легао на том месту
Bice most na tom mestu, posle godinu dana Imamo Plan lobiranja potreba za pesackim mostom postace cinjenica u svesti kako gradjana tako i uprave.
Radimo na tome
Samo nam treba 15ak miliona evra, sto je red velicine jedne/dve pristupne saobracajnice za most na Adi
Primer iz Francuske dva pesacka mosta slicnog raspona (razdaljina od Beton Hale do nasipa na NBGD je
300m):
Dietmar Feichtinger Architectes:
Dreiländerbrücke -Weil-am-Rhein (D) - Huningue (F) - 2007
346m - 9 M €
Footbridge Simone-de-Beauvoir - Paris - 2006
304m - 21 M €
Inace Dietmar je profa na mom faksu u Parizu...
Feanor":22845ax7 je napisao(la):
Nisam shvatio, jel ovo zatvoreni forum "kolega" ili...?
Samo da znam da li da prekinem da ucestvujem u diskusijama posto nisam "kolega"...
Bez uzbudjenja, obicaj je kod arhitekata da se oslovljavaju sa "kolega" (a Spatiotecte, Delija i ja smo arhitekte) sto ne iskljucuje nikoga iz razgovora vec naprotiv obavezuje arhitekte (ali ne i ostale) da postuju kodeks ponasanja profesije, uvazavaju rad kolega, pribegavaju argumentovanoj kritici tudjeg rada i ustrucavaju se od pukog nipodastavanja.
I meni smeta izraz "zbudzimoto" jer ne samo sto Fudzimoto iza sebe ima zavidan opus vec i zato sto je njegov projekat za beton halu zaista najbolji od svih konkursnih resenja, koliko god kritike na njegov racun bile opravdane.
To sto je konkurs lose postavljen i sto je postala praksa da se na konkurse odgovara crtezima koji nemaju veze sa realnoscu je druga stvar.
Bolje bi bilo da se nagrada zove "Djilasijada", tu bi vec bilo mnostvo kandidata i teska borba: Belvil, platani, busplus sistem, lrt fijasko, konkurs za beton halu . . .