Kao sto sam i rekao pre nekoliko stranica.....ozbiljan i uspesan arhitekta nece praviti trule kompromise i time upropastiti svoj projekat, koji treba da mu bude svetska reklama a ne antireklama. Tako da dobijemo dve mogucnosti, ili Oblak, ili ARCVS-ov aerodrom....nema kompromisa.vucko":98lfjfjz je napisao(la):Znam Sizife.U prilogu gradologije koji je postavljen ovde fudzimoto kaze da nece da pravi kompromise i kombinacije sa drugim projektom vec mozda jedino da uprosti svoj projekat.Zato kazem.
Nevenkovic":98lfjfjz je napisao(la):Kako mi pre neki dan rekose, krov hale je popucao na vise mesta i ima dosta curenja vode u lokale koji su u funkciji. Valjda neko nije dobro izracunao koliko automobila moze na krov.
stf":1cddeaz9 je napisao(la):Tako da dobijemo dve mogucnosti, ili Oblak, ili ARCVS-ov aerodrom....nema kompromisa..
Nevenkovic":ord5us92 je napisao(la):Kako mi pre neki dan rekose, krov hale je popucao na vise mesta i ima dosta curenja vode u lokale koji su u funkciji. Valjda neko nije dobro izracunao koliko automobila moze na krov. :notok:
relja":ord5us92 je napisao(la):Video sam najmanje jednu staru crno belu fotografiju na kojoj je na krovu BH bio smešten neki kabasti tovar.
Ne verujem da je u pitanju nosivost krovne ploče već loše urađena hidroizolacija.
jovanovm":1zlqc7ks je napisao(la):OK, verovatno grešim, ali ja retko kad vidim veće brodove - osim onih stalno usidrenih koji su više plutajuće kafane, ili onih turističkih koji dođu, okrenu, i prođu.
stf":2gi6bv93 je napisao(la):Nevenkovic":2gi6bv93 je napisao(la):Kako mi pre neki dan rekose, krov hale je popucao na vise mesta i ima dosta curenja vode u lokale koji su u funkciji. Valjda neko nije dobro izracunao koliko automobila moze na krov.
Ako je popucao krov, to nije do nedostatka hidroizolacije, vec do lose izracunatog opterecenja.
spatiotecte":375wwkdi je napisao(la):stf":375wwkdi je napisao(la):Nevenkovic":375wwkdi je napisao(la):Kako mi pre neki dan rekose, krov hale je popucao na vise mesta i ima dosta curenja vode u lokale koji su u funkciji. Valjda neko nije dobro izracunao koliko automobila moze na krov.
Ako je popucao krov, to nije do nedostatka hidroizolacije, vec do lose izracunatog opterecenja.
Nije lose izracunato opterecenje vec je zgrada stara skoro 80 godina sto znaci da je zrela za neke popravke.
Па то и причам. Они су рачунали статичко оптерећење по пројектима, што значи, као да је зграда нова. Очигледно нису узели у обзир старост, и реципроцитетни замор материјала током тих 80 година.spatiotecte":2zydjj1d je napisao(la):stf":2zydjj1d je napisao(la):Nevenkovic":2zydjj1d je napisao(la):Kako mi pre neki dan rekose, krov hale je popucao na vise mesta i ima dosta curenja vode u lokale koji su u funkciji. Valjda neko nije dobro izracunao koliko automobila moze na krov.
Nije lose izracunato opterecenje vec je zgrada stara skoro 80 godina sto znaci da je zrela za neke popravke.