Sto se tice takta od 60 minuta, to je zbog radova na pruzi. Jbg, jeste losa situacija, ali nije realno da sav saobracaj kroz BG čvor bude podređen BGvozu uvek.
Za vikend sam išao od Rakovice do Vuka, testirao sam varijantu sam sa malim detetom, kolicima i svim pratećim stvarima i onako, gimnastika je fina, ali ipak za moje potrebe bolje nego bilo koji vid javnog prevoza.
Ali i pored toga najveće zamerke su mi:
1. U Rakovici ne funkcioniše razglas, vozovi dolaze i odlaze bez ikakva najave.
2. Cela garnitura išarana, ne vidi se ništa kroz prozor, tipa gde si, koja je stanica itd.
3. Ovo je već manji problem, ali pošto sam taj BG voz davnoo koristio, dok je još bio Beovoz, navikao sam da RVR garniture staju na stanicu u liniji sa onim znakom sa slovom S, mislim da se zove tačka stajanja i shodno tome se pozicioniram. Ovaj put me zeznu "majstor", stao kod one crvenkapice, otpravnika onako fino dalje, tako da sam morao da potrčim malo sa svim rekvizitima da bih ušao.
Ovako svaka pohvala za vozno osoblje, bio je unutra neki gospodin sa legitimacijom Srbija voza, ponudio se da otvori vrata od "salona" i sve ostalo.