Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Detalje na žalost ne znam, najvažnije je da se sve što pre vrati u normalu.
Siguran sam da su razlozi za štrajk i te kako opravdani ali isto tako sam siguran
da blokada vozova u TPS Zemun ne bi smela da bude tradicija i način rešavanja
socijalnih problema.
Jedan od načina da posledice takvih štrajkova budu što manje jeste da se
saobraćaj organizuje tako da poslednja dva voza koji završe u Batajnici ostanu
u toj stanici i odatle pokrenu prve jutarnje polaske. Isto važi i za one u Ovči
Na taj način, u slučaju štrajka, imali bismo garantovanih 4 garniture u saobraćaju
i uz pomoć jedne ili dve daljinske mogli bismo da obezbedimo barem 50% saobraćaja.
Dakle, ne sme se dozvoliti da u jednom trenutku sve garniture budu na jednom mestu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431741#p431741:3inuzrk8 je napisao(la):
solecar » 03 Feb 2017, 14:56[/url]":3inuzrk8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431643#p431643:3inuzrk8 je napisao(la):
laki72 » 02 Feb 2017, 23:54[/url]":3inuzrk8]
A i mi smo govna od naroda...
Danima pljuvanje po ljudima koji su u poziciji ocajnika...
Nama tesko, ne ide prevoz?
A sto nekome place gladno dete, to nije nasa briga?
E zato ce da nam bude sve gore i gore!!!
Nekom pre, nekom kasnije, ali niko nece biti postedjen...
Evo jedne teme za razmišljanje. Šta je sa onima kojima taj prevoz služi da odu na posao i nahrane svoje gladno dete , koje takođe plače? Ovako kako si ti predstavio ispada kao da svima nama teče med i mleko a da je jedino njima teško , a da smo mi razmaženi i da zato nemamo razumevanja , a ustvari većina nas je u istim problemima , samo je pitanje ko je koliko. I generalno , kako da imamo razumevanja za ovakvu i slične situacije kada recimo prilikom blokiranja mostova zbog "samoubica" , gazde za koje dobar deo radnika radi uopšte ne interesuju takve stvari , već očekuju da dođeš na vreme , a ako kojim slučajem zakasniš , skida ti se od plate koja i nije neka ... Ili neki političar dolazi u posetu , pa pola grada blokirano , ili neki protest , parade ... Kada ti se veoma često dešavaju ovakve stvari , nije ni čudo što reagujemo kako reagujemo.

Ti imas izbor. Oni nemaju. Tebi mozda skine 3% od plate, a oni ne dobijaju nista vec 7 meseci. A kako reagujemo...pa reagujemo kao drustvo zarazeno sebicnoscu do imbecilnosti.

A resenje za ovakve stravi? Mozda za promenu da drzava radi svoj posao i stiti zakonom garantovana prava?

Evo jedan primer. Rodjak prijateljice moje majke je dobio posao preko veze , i to kod privatnika koji neredovno isplacuje , gde je plata 25.000 a dobija se svaka dva do tri meseca , a radi se po ceo dan ... Da li je po tebi ovo izbor koji nam se nudi zbog kojeg bi trebalo da imamo razumevanja? Ne bih rekao. A ovakvih primera znam vise. Cak sam i ja bio u slicnoj situaciji , radeci za jos manje pare.
Jedino se sa zadnjim delom slazem u potpunosti.

...Ti imas izbor. Oni nemaju. Tebi mozda skine 3% od plate, a oni ne dobijaju nista vec 7 meseci. A kako reagujemo...pa reagujemo kao drustvo zarazeno sebicnoscu do imbecilnosti....
Nisi u pravu,
gde si ti bio meni i hidljadam drugim
kada mnogo duži vremenski period uopšte nije bilo plata....

Nema to veze sa humnaošću nego sa sprovodjenjem zakona
za neke zakon surovo važi
a neki su za isti zakon -nedodirljivi-, pa to obilato koriste
samo što se danas poseldice i rekacije malo redje ovako vide tj. čuju

Kažu da se selektivno sprovodjenje zakona zove ...... ček da pitam Rumune :lol:
U ovom slučaju
Da je babi .... bila bi Deda ..... vinovnik bi morao da nadoknadi i štetu Bgvozu
bar za kupovinu jedne garniture
ne bi li kolko tolko nadoknadio i nastale duševne boli zbog ne saobracanja Bgvoza :lool:

Ok, jos samo ovaj put na ovu temu, inace odosmo u ...Nisam ocekivao ima ovoliko.. pa najblaza rec - nerazumevanja za ovu temu.

@Solecar, protest i strajk su dozvoljena kategorija u demokratskim drustvima radi trazenja zastite zakonom zagarantovanih prava. Kad vec moram sve da crtam: protest je delotvoran kada je vidljiv. Vidljiv je onda kada ga primeti puno ljudi i skrene paznju javnosti. Puno ljudi ga primeti kada su da kazem 'primorani' da ga primete. Blo je gomila protesta, sak i strajkova gladju u parki manjez, pa i ispred same zgrade vlade, o kojima ni ti, ni bilo ko ne zna nista. Zasto sto te nije zanimalo, a nije te ni 'pogodio' kao ovaj ili slicni.

Da drzava radi svoj posao, ne bi ni tvoj poznanik ni ovi ljudi bili u takvoj situaciji. A ne radi, jer ne mora da radi, jer se niko i ne buni. Nema vise ko. Mozemo samo da gledamo na televiziji kako to rade ruminu. Dok ne prebacimo kanal na farmu i zaboravimo na probleme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431815#p431815:ismv339q je napisao(la):
boca-ica » 03 Feb 2017, 23:13[/url]":ismv339q]
...Ti imas izbor. Oni nemaju. Tebi mozda skine 3% od plate, a oni ne dobijaju nista vec 7 meseci. A kako reagujemo...pa reagujemo kao drustvo zarazeno sebicnoscu do imbecilnosti....
Nisi u pravu,
gde si ti bio meni i hidljadam drugim
kada mnogo duži vremenski period uopšte nije bilo plata....

Nema to veze sa humnaošću nego sa sprovodjenjem zakona
za neke zakon surovo važi
a neki su za isti zakon -nedodirljivi-, pa to obilato koriste
samo što se poseldice i rekacije retko ovako vide tj. čuju

Kažu da se selektivno sprovodjenje zakona zove ...... ček da pitam Rumune :lol:

Ako ti cekas da ti drugi rese problem i da se drugi za tebe bore... pa daleko ces da doguras. Ja upravo i pricam o postovanju zakona i ne sprovodjenju istog kao razlog za protest.

...Ako ti cekas da ti drugi rese problem i da se drugi za tebe bore... pa daleko ces da doguras.....
Ti prizivaš hajdučiju....
za mene se naj jači i bori, a to je zakon
doduše još uvek ne uspešno je se nakotila gamad koja ga izjeda :(

Zakon je jasan , te produžavanje situacije sa Bgvozom je slika odnosa snaga

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431818#p431818:twy7ypjw je napisao(la):
milanche » February 4th, 2017, 12:29 am[/url]":twy7ypjw]@Solecar, protest i strajk su dozvoljena kategorija u demokratskim drustvima radi trazenja zastite zakonom zagarantovanih prava. Kad vec moram sve da crtam: protest je delotvoran kada je vidljiv. Vidljiv je onda kada ga primeti puno ljudi i skrene paznju javnosti. Puno ljudi ga primeti kada su da kazem 'primorani' da ga primete. Blo je gomila protesta, sak i strajkova gladju u parki manjez, pa i ispred same zgrade vlade, o kojima ni ti, ni bilo ko ne zna nista. Zasto sto te nije zanimalo, a nije te ni 'pogodio' kao ovaj ili slicni.
Nisam ja ni rekao da štrajk nije dozvoljeno sredstvo , već da svi mi imamo neku muku , i da smo gotovo svi manje više u sličnim situacijama , i da ovakvim stvarima samo nanosimo jedni drugima štetu , i da toga ima previše da bi smo bili u situaciji da imamo razumevanja , i da jedni druge napadamo i svađamo se , što ovima gore i odgovara.
Što se tiče štrajkova u Manježu , Pionirskom parku , protesta ispred vlade , protestnih šetnji i sl. , za dosta stvari sam čuo , i dosta njih me je pogodilo , ali kao ovaj koji se desio u kombinaciji sa zastojem na trolama i linijama u okolini , je čini mi se prvi put.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431818#p431818:twy7ypjw je napisao(la):
milanche » February 4th, 2017, 12:29 am[/url]":twy7ypjw]Da drzava radi svoj posao, ne bi ni tvoj poznanik ni ovi ljudi bili u takvoj situaciji. A ne radi, jer ne mora da radi, jer se niko i ne buni. Nema vise ko. Mozemo samo da gledamo na televiziji kako to rade Rumuni. Dok ne prebacimo kanal na farmu i zaboravimo na probleme.
Ako se ikada bude desilo da gledam farmu , ima odmah da se ubijem , jer ću znati da od mene nema više vajde ...
Zbog toga što na televiziji ne mogu da čujem više o raznoraznim protestima , već samo o tome kako nam teče med i mleko i nikad nam nije bilo bolje , i pratim sve više ovakve forume , jer jedino još ovde mogu da saznam za proteste i blokiranje saobraćaja , pa mogu da se organizujem ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431576#p431576:1cqnhqhv je napisao(la):
Karlo del Ponte » Čet Feb 02, 2017 6:05 pm[/url]":1cqnhqhv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431530#p431530:1cqnhqhv je napisao(la):
Kokos » 02 Feb 2017 02:45 pm[/url]":1cqnhqhv]Jedna stvar mi nije jasna u vezi ovog sa ovim štrajkom? Kako Flirtovi napuštaju depo?
Флиртови имају техничко одржавање пре свега у новој хали у Макишу. Нисам сигуран како су подељене улоге између ових депо-а, нека Риле можда објасни.

Ta nova hala u Makisu je za obradu bandaza i nemaju Flirtovi tu odrzavanje, oni se u TPS odrzavaju... Verovatno su bili van hale kad je poceo strajk, a oni koji su se zatekli u TPS ostali su tamo!

Чини ми се да ох често паркирају на главној станици међу путничким вагонима.

Mada, naravno, sutra će biti pravo merilo za to da li sve šljaka kako treba.

Trebalo bi da bude sve u redu s obzirom da na samoj stanici Zemun ima 4 garniture ( bar koje sam ja izbrojao) :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve je spremno za nornalan saobraćaj BG voza po redu vošnje za radni dan.
Tri garniture su već u 01 sat otpremljene u Ovču gde čekaju prve jutarnje polaske.
Otprilike u isto vreme i u Batajnicu su otpremljene dve garniture za prve polaske.
Ostale čekaju vreme u st Zemun.

Kakvo je to novinarstvo kada nijedan medij ne objavi da je gotov štrajk već samo da se normalizovao saobraćaj???

Pošto veoma ličite na profilnim slikama, ne mogu da vas razlikujem.
Sve i da je pitanje ozbiljno, nije valjda da je neko računao da će cenzurisani mediji pričati o nekom tamo štrajku?

Vrh