Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Цела та прича железница против АТП ме подсећа на сцену из овог филма (само што је овде АТП Панчево, а не Краљево као у филму) :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XCU_xKfD9os[/youtube]

Hahaha kralju bas ta prica :-D

Moracu da odgledam taj film :)

7bef963792014bf95e41498ee4c0950d.jpg

Nazalost cela ova prica se svodi na interese lokalnih samouprava. I Pancevo I Beograd u neku ruku rade ono sto njima odgovara, a nezanima ih neki siri interes.Po meni najveci gubitnik u ovoj celoj prici je Srbija Voz. U situaciji gde ova firma treba da se bori za svakog putnika i svaki dinar,oni se ponasaju ko da se to njih nedotice. Neverovatno je da se tako lako odricu jedne od retko profitabilnih linija u Srbiji danas.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416371#p416371:3v1cbdwx je napisao(la):
dex87 » 13 Nov 2016 10:49 am[/url]":3v1cbdwx]

9f33439e1cce02f741323f0640e9a3af.jpg

Ovo zaokruzeno su stanice Vojlovica, Streliste, Predgradje i Glavna.
Zalosno je to sta oni rade i kako su ljudi zaboravili kako je Beovoz znacio svima, pa i Beigradjanima koji su malte ne dolazili svake nedelje na buvljak.

Tu gde je strelica tu je nekada bila zeleznicka stanica Tamis, ja sam mlad ali baba mi prica da je tu isla parnjaca, zamislite samo kako je to sve lepo isplanirano, ceo grad tj malte ne svaka tacka je bila pokrivena.
Posle 70ih su skinuli te sine i Vojlovica je ostala poslednja stanica u Pancevu, gradio se novi put, prevodnica, novi most preko Tamisa i drumski saobracaj sa Beogradom je pojacan.
Ne kazem Drumski saobracaj je jako bitan, ali zasto tolika sinofobija sirom Srbije.

Evo jedne detaljnije topografske karte.
Kamo sreće da je ostala ova bivša glavna stanica uz Tamiš. Umesto čupanja šina mogao se izgraditi prsten oko Pančeva i pustiti tram-train liniju.
iejxg9.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416455#p416455:6t2fbpuo je napisao(la):
Siniša » Ned Nov 13, 2016 1:15 pm[/url]":6t2fbpuo]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416371#p416371:6t2fbpuo je napisao(la):
dex87 » 13 Nov 2016 10:49 am[/url]":6t2fbpuo]

9f33439e1cce02f741323f0640e9a3af.jpg

Ovo zaokruzeno su stanice Vojlovica, Streliste, Predgradje i Glavna.
Zalosno je to sta oni rade i kako su ljudi zaboravili kako je Beovoz znacio svima, pa i Beigradjanima koji su malte ne dolazili svake nedelje na buvljak.

Tu gde je strelica tu je nekada bila zeleznicka stanica Tamis, ja sam mlad ali baba mi prica da je tu isla parnjaca, zamislite samo kako je to sve lepo isplanirano, ceo grad tj malte ne svaka tacka je bila pokrivena.
Posle 70ih su skinuli te sine i Vojlovica je ostala poslednja stanica u Pancevu, gradio se novi put, prevodnica, novi most preko Tamisa i drumski saobracaj sa Beogradom je pojacan.
Ne kazem Drumski saobracaj je jako bitan, ali zasto tolika sinofobija sirom Srbije.

Evo jedne detaljnije topografske karte.
Kamo sreće da je ostala ova bivša glavna stanica uz Tamiš. Umesto čupanja šina mogao se izgraditi prsten oko Pančeva i pustiti tram-train liniju.
iejxg9.jpg

96/97 su postojali planovi da se posle otvaranja stajalista Vojlovica, prugom ponovo poveze stanica uz Tamis. Nazalost sve je ostalo na planovima.

Дана 16.11.2016. у среду, сео сам у БГ:ВОЗ од Вука до Карађорђевог парка у 14:37, поподневни шпиц, на улицама града уобичајена загушења. Попуњеност, 40%-50%, онога што је било пре пар месеци. Толико о томе колико је могућност шверцовања данас важна ставка у политици квалитета!

Do 2030 Bus Plus ce obezbediti novac da se izgradi metro linija.

Salim se, BUs pljus je tu samo da se plate namire i nista vise.

U jednoj drugoj temi sam nasao ovu kartu. Steta sto ovih linija Beovoza vise nema.
Mozda ovako duge linije nisu bile isplative ali mogli su uz racionalizaciju bar nesto i da zadrze.

Linija Stara Pazova - Vojlovica (Pancevo) je po meni obavezna jer povezuje dva mesta u Vojvodini medjusobno, a i sa centrom Beograda.
Iz Pančeva, Stare Pazove, Nove Pazove, Batajnice mnogo ljudi svakog dana putuje u skolu (fakultet), na posao, u kupovinu ili u izlazak u Beograd,
a poznajem dosta ljudi koji putuju i u suprotnom smeru radi posla. Tako da na toj liniji mislim da ima dosta putnika, a i treba periferiji pribliziti centar grada redovnim i brzim nacinom transporta.

Mapa-metroa-u-Beogradu.jpg

Malo sam trazio po internetu i nasao ovu kartu.
Ispada da je trenutno stanje ovakvo kao na slici.

mapa-beovoz-bg-voz-zeleznice-srbije_v2.png

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=417318#p417318:3vbjr3xy je napisao(la):
KartmenBG » 17 Нов 2016, 23:45[/url]":3vbjr3xy]Ko je ukinuo ove linije Beovoza??? i zasto?

један дебил који више није међу живима, па да га не именујем (хинт: био је градоначелник). зато што је рекао да то нама не треба, и да град неће то да финансира. онда су железнице почеле да укидају мало по мало, док нису укинули скроз

Jbt bila je Avantura cekati Beovoz na Vuku i Pancevcu, kada kasni onaj iz Valjeva ona najavi onako opusteno, Voz ce kasniti 90minuta :-D
Zamislite, i tako malte ne svaki 3, 4 dan.

Pa ko se seca one "Spore voznje" Beovoza Pancevo-Beograd ide voz 15khm na sat, vuce seeeee ko puzzzz, oko sat vremena putujes Pa-BG.
Razlog: ukrali su tegove na stubovima, voz iz bezbednosnih razloga ne sme da ide brze, dobro, gledam kroz prozor na svakom stubu ima tegova, svi vise uredno...
Bilo je tu dosta lazi, svasta se plasiralo kao izgovor, al sta ce ljudi vole voz udjes i kako ti bude.
Uticaj ATPa je mogu reci poceo jos od 2000 videlo se tacno da to nije to..

Dex,iznosiš paušalne zaključke oko razloga tzv.lagane vožnje izmedju Pančeva i Beograda. Zarad istine i sprečavanja pogrešnog zaključivanja moram te ispraviti. NIKADA sakupljači sekundarnih nisu krali sve tegove sa jednog zateznog polja za zatezanje kontaktne mreže. Bilo je i tih primera ranije ali se onda dešavalo da padne cela kontaktna mreža. Ovako od 10-12 tegova oni skinu po par. Ali sasvim dovoljno da se KM opusti i da se iz tog razloga mora uvesti lagana vožnja iz bezbednosnih razloga.

Da i mi cekali da se tegovi vrate koliko?! Godinu dana... Zar je to toliki trosak bio?!
Ovoj bolesnoj zemlji lopovi kao da cine uslugu, posto ne vidim da se stvara mehanizam koji ce ih bas onako osamariti..
Zar im nije onda bilo pametnije iz bezbednosnih razloga da ide dizelka a ne da se rizikuje.

Kada je i na kom delu bila toliko dugo lagana vožnja zbog kradje tegova KM-a? O5 pišeš nešto što nisi u pravu.
U takvim slučajevima se brzina smanjuje na 30km/h i to traje najviše dan-dva. I to u slučajevima ako u magacinima nema tegova pa oni moraju da se dopreme iz neke druge sekcije. I još da napomenem,da se brzina ne smanjuje na celom staničnom odstojanju već samo na delu zateznog polja gde su otudjeni tegovi.
Da me pogrešno ne razumeš,da se zakoni u ovoj zemlji primenjuju kako treba,sav taj ološ bi odavno bio u Zabeli ili sličnim kazneno popravnim ustanovama i mi sad ne bi vodili ovu polemiku.

Sada imamo do Pančeva novu prugu, tako da je polemisati o stanju pruge pre 10 i vise godina besmisleno.
Novu prugu treba sto bolje iskoristiti, tako da ovaj novi red vožnje do Ovče je besmislen.

mvbg1":2j6me2oe je napisao(la):
Kada je i na kom delu bila toliko dugo lagana vožnja zbog kradje tegova KM-a? O5 pišeš nešto što nisi u pravu.
U takvim slučajevima se brzina smanjuje na 30km/h i to traje najviše dan-dva. I to u slučajevima ako u magacinima nema tegova pa oni moraju da se dopreme iz neke druge sekcije. I još da napomenem,da se brzina ne smanjuje na celom staničnom odstojanju već samo na delu zateznog polja gde su otudjeni tegovi.
Da me pogrešno ne razumeš,da se zakoni u ovoj zemlji primenjuju kako treba,sav taj ološ bi odavno bio u Zabeli ili sličnim kazneno popravnim ustanovama i mi sad ne bi vodili ovu polemiku.
Ja sam se vozio i nije taj kosmar trajao dan dva nego mesecima, voz je milio od mosta preko Tamisa pa sve do Ovce, putovanje Pancevo Vojlovica - Pan most je trajalo oko sat vremena.
Nemam razloga da izmisljam, a ti nemas razloga da glorifikujes zeleznicu pa cak iako radis za njih.

Pre 15-20 godina dok je Beovoz imao puno linija ka Pančevu, često su putovanja trajala preko sat vremena, ali uglavnom zbog iskakanja iz reda vožnje i čekanja da se mimoiđu kompozicije, jer je ceo potez bio sa jednim kolosekom. U Ovči se tako čekalo 20 minuta, da prođe spora teretna kompozicija koja je tek prešla most, a onda ponovo čekanje u Krnjači da prođe neki putnički voz... ... ...

Avaj kako je to bilo nefunkcionalno.

A sada nemamo čak ni toliko. Nemamo ništa. :bash: Odnosno rešili smo ogroman i skup infrastrukturni problem, a i dalje nemamo ništa. :bash: :bash: :bash:

@Dex
Evo sad ću ti o5 reći da nisi u pravu. Samo preko Tamiškog mosta je bila lagana sa 10km/h a dalje ka Ovči i Krnjači 95km/h. Vozio godinama samo taj turnus Pazova-Vojlovica(kasnije P.Most-Vojlovica) pa znam.
A to,da li ja glorifikujem ili ne to je tvoj subjektivni osećaj,i ja tu ne mogu ništa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=417500#p417500:eyhzw1pv je napisao(la):
mvbg1 » 18 Nov 2016 15:35[/url]"]@Dex
Evo sad ću ti o5 reći da nisi u pravu. Samo preko Tamiškog mosta je bila lagana sa 10km/h a dalje ka Ovči i Krnjači 95km/h. Vozio godinama samo taj turnus Pazova-Vojlovica(kasnije P.Most-Vojlovica) pa znam.
A to,da li ja glorifikujem ili ne to je tvoj subjektivni osećaj,i ja tu ne mogu ništa.

Da znas ali izgleda nisi vozio taj period ili su tvoji drugari strajkovali zbog "niske" zarade pa su vozili namerno sporo ?!
Izrazito su 2010 , 2011 i 2012 bile godine lopovluka na Srbskim zeleznicama....

Nisam lud secam se kako je bilo i tako nesto ne ponovilo se , da gledas kako voz ide ‚~15kmh .... tuga.

Evo i linkova o cemu sam pricao ... nema link za Pancevo - Beograd ali generalno su bila ogranicenja brzine upravo zbog kradje tegova, a Zeleznice nisu to popravljale kako ti kazes za dan dva nego se bas bas mesecima to osecalo.

Beograd: Lopovi zaustavili vozove
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ili-vozove

Železnicu čerupa ko stigne
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/z ... _id=268105

Železnica na meti bakarne mafije
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=568032

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Malo fantazije ministarke radi popularnosti ... > http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=939016

I mozemo reci jos neke fantazije , medjutim nista od toga :( http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... do-Panceva

Sva tri primera koja si ovde pokazao ne govore o pruzi Bg-Pa. Da se krade,krade se i to mnogo. Ali dokle god se nepočne primenjivati zakon,infrastruktura železnice biće na meti lopova.
Ne znam kakva je tvoja percepcija brzine pa imaš opšti utisak da se voz kreće 10-15km/h. Dešavalo se izmedju Ovče i Krnjače da se vozi sa 30km/h zbog kradje kablova za signalno sigurnosne uredjaje,ali nikad izmedju Pančeva i Ovče. I to je takodje trajalo par dana a nikako mesecima i godinama.

mvbg1":3w1qibmz je napisao(la):
Sva tri primera koja si ovde pokazao ne govore o pruzi Bg-Pa. Da se krade,krade se i to mnogo. Ali dokle god se nepočne primenjivati zakon,infrastruktura železnice biće na meti lopova.
Ne znam kakva je tvoja percepcija brzine pa imaš opšti utisak da se voz kreće 10-15km/h. Dešavalo se izmedju Ovče i Krnjače da se vozi sa 30km/h zbog kradje kablova za signalno sigurnosne uredjaje,ali nikad izmedju Pančeva i Ovče. I to je takodje trajalo par dana a nikako mesecima i godinama.
Pamte putnici dobro, sa tobom ne zelim vise o ovome da pisem, neka bude da sam izmislio.

Dex,nije mi bila namera da te pravim ludim ili da navodim da izmišljaš. Daleko bilo. Samo tvoja priča i moj rad na toj pruzi se ne poklapaju nikako.
Živ bio i pozdrav.

Besmisleno je da sad trazimo razloge zasto je usluga na pruzi za Pancevo bila losa pre deset godina. Bolna je cinjenica ovo sto kaze Goje. Sad kad smo rekonstruisali prugu - nemamo vozove :(

Postoji li ikakva sansa da Srbijavoz pojaca liniju za Pancevo? Ne mora se ici BG vozom. Mislim da ako postoji traznja da postoji i sansa da se ona ispuni.

Vrh