Зума, шта ти није јасно? Обалоутврда је пројектована и урађена по пројекту за језеро и од језера се одустало и тиме је обалоутврда завршена и хвала богу да нису направили ту партијску бару комарничку и променили лични опис Београда. Јовин је дословце рекао да је радиус обалоутврде урађен по пројекту за језеро.
Наставиш ли даље да ми/нам бахато изврћеш речи идеш на игнор.
Ništa nisam izvrnuo. To je ono što si sam napisao. Citiram relevantni deo:
Лева, дунавска обалоутврда јесте пројектована по овоме са слике али су убрзо одустали ...
...
Према томе, твоја изјава да је обалоутврда незавршена је чиста демагогија јер је обалоутврда завршена по измењеном пројекту.
Citat znači da su odustali od projekta jezera koji uključuje i obaloutvrdu (koja je dakle prvobitno rađena po varjanti sa jezerom), pa je
obaloutvrda kasnije završena po izmenjenom projektu. Ne znam kako se to može drugačije razumeti. A sada kažeš nešto drugo:
"Обалоутврда је пројектована и урађена по пројекту за језеро и од језера се одустало ... Јовин је дословце рекао да је радиус обалоутврде урађен по пројекту за језеро."
tj, da su odustali od jezera,
ali ne od toga da sama obaloutvrda bude napravljena po projektu jezera (isti radijus). Plus što se to odustajanje od projekta jezera desilo šest do deset godina posle završetka obaloutvrde. Dakle sada se slažemo, ali to nije isto kao ono što kaže tvoja ranija poruka. Nikada se ne bavim izvrtanjem tuđih reči. Međutim razna tumačenja poruka su uobičejeni i očekivani problem na forumima pa to nije bitno, spominjem samo zato što si me neopravdano optužio. Važna je suština, a to je ovo:
Jedini argument protiv rta koga sam predložio je da je "struka" nekada analizirala hidrološku situaciju ušća Save u Dunav, došla do trenutno postojećeg rešenja obaloutvrde, i da se to
zato to ne sme menjati jer je "stručno dokazano kao najbolje". Međutim iz ovoga ispada da je donji nivo obaloutvrde napravljen po projektu jezera, od koga se KASNIJE odustalo, i to za vreme kad je jezero bilo prihvaćeno rešenje ušća. Slede dva zaključka:
- Da donji nivo obaloutvrde nije završen jer je napravljena onda kad se očekivalo da će vrlo uskoro biti produžena dalje, do Ratnog ostrva
- Da donji nivo obaloutvrde sada ne odgovara hidrološkoj situaciji koja stvarno postoji jer imamo ušće dve tekuće reke, a ne jedno jezero pored reke koja teče, za šta je ovaj deo obaloutvrde projektovan (onaj kod samog ušća). Što znači da mora da se menja.