I to je tačno. Ali mogu da se podignu i iznad stazeAko bi išle preko nasipa, išle bi i preko pešačkih staza, a onda građani ne bi mogli slobodno da se šetaju po šetalištu. Ovo je samo jedno od objašnjenja.
Па то је Шапић правио у општини којом је владаоObzirom da aktivisti ne dozvoljavaju da se voda sprovode kroz nasip ja imam resenje a u duhu njihovog vidjenja buducnosti Beograda.
Da se izgradi Rimski akvadukt.
Iskustva imamo, pravili smo Terazije na nbg lepse i starije.
Pogledajte prilog 157937
Dobar rezime. Sećam se, početkom osamdesetih je postojalo doslovno par splavova na Adi, jedan od njih bio je "Aca Ford", gde je moglo da se ubudži 20 ljudi. To je bilo baš tako, nekako jedva legalno i skromno. Špriceri i pivo, pušenje, gitara i nekakve girice. Ubrzo, krajem osamdesetih bilo je 5-6 splavova, malo komotnijih, moglo je da se pojede nešto podgrejano i već tada su se noću tamo okupljali neki zaguljeni likovi. Na levoj obali Save ništa, koliko ja znam. Samo čiste vizure.Сплавови су наслеђе преласка из самоуправног социјализма у неко примитивно предузетништво када су се довијали какао да отворе кафану. Решење је пронађено да то буде на ничијој земљи јер нису могли да раде легално па су ушли у сиву зону. Остало је историје.
Dobar rezime. Sećam se, početkom osamdesetih je postojalo doslovno par splavova na Adi, jedan od njih bio je "Aca Ford", gde je moglo da se ubudži 20 ljudi. To je bilo baš tako, nekako jedva legalno i skromno. Špriceri i pivo, pušenje, gitara i nekakve girice. Ubrzo, krajem osamdesetih bilo je 5-6 splavova, malo komotnijih, moglo je da se pojede nešto podgrejano i već tada su se noću tamo okupljali neki zaguljeni likovi. Na levoj obali Save ništa, koliko ja znam. Samo čiste vizure.
Kada neki stručnjak imenom i prezimenom kaže da to može da se radi onda možemo da uđemo u diskusiju o tome.Ajmo polako, ako se iskopa 40cm sirine rov i tu provuce npr vodovodna cev i onda zatrpa taj isti rov i nabije zemlja onim tabacem i posadi trava i ta cev ide do reke takodje kroz zemlju koja se posle zatrpa i nabije tabacem i posadi cvece ili muskatle preko i ta cev zavrsi na splavu kako je tu ugrozen nasip?
Ako za tebe nije dovoljno ono što je rečeno u gornjem snimku, onda tu nema pomoći. Sve se svodi na laž i manipulaciju, svaka situacija se koristi za "rušenje vlasti", a nije bitno šta je istina.Sa druge strane imamo stručnjake koji su rekli da to ne može.
Malo u šali, a pomalo i ozbiljno sam mislio na malter koji je rađen na bazi kreča "opus caementitium". Znam za moderne betone. Jedino što su neke od ovih rimskih struktura prošle test vremena, više od 1700 godina postojanja. Trenutno se kod nas radi jedan projekat analize rimskih maltera sa različitih rimskih građevina u Srbiji, pa kad bude bio gotov, izvestiću o čvrstini (jedan od parametara koji se ispituje).Arahne wrote:
,, ... Nije moguće napraviti rimski akvadukt, pošto nam nedostaje znanje kako se pravi hidraulični malter... ,,
Savremeni adetivi su čudo
bazeni, fontane, marine čitave luke koje se danas grade su mnogo jače i stabilnije od objekata koj su radjeni rimskim hidrauličnim malterom.