Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

već su mnogi pisali a ja ponavljam još jednom: - na kalemegdanu nije mesto za ZOO i sportske terene. s druge strane vojni muzej se uklapa u kalemegdan koji je na prvom mestu tvrđava (koja se postepeno onavlja) i park. paviljon "Cvijeta Zuzorić" se takođe lepo uklapa u park samo stalno ga ruže oni jezivi grafiti.

Prosetao sam juce preko platoa kod Pobednika, i utisak mi je da je neverovatno sterilan. Najgore od svega su stepenice pored, nekad kamene, koje se spustaju ka Rimskom bunaru, uzgred i taj deo ce najverovatnije biti poplocan. Ne mislim da je problem samo u boji ploca, vec u izboru materijala, kvantitetu, apsolutno odudara od kalemegdanske atmosfere, tvrdjave od cigli i kamena, kaldrmisanih puteva u tom delu. Nadam se da ce biti autenticnije kada se ploce isprljaju i potamne.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=402983#p402983:2g7xitvx je napisao(la):
direktor » 30 Aug 2016 11:04 pm[/url]":2g7xitvx]

20160824_194124.jpg

Kako znas? Mislim nije da sumnjam, cisto jel imas neki izvor ili smatras da ce tako da bude?

Tako ce da bude sigurno mozes da navatas radnike isto ce ti reci

"Gradonačelnik Beograda je kazao i da će u novembru ili decembru sledeće godine početi izgradnja gondole od Kalemegdana do Tržnog centra "Ušće"."

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... na-prolece

Znam da su pominjali onu rampu od Beton hale do Kalemegdana,ali ne znam za ovo.

Ima li neku neku informaciju vise o kakvoj gondoli je rec? Ili je to jos jedno u nizu mnogih obecanja pred izbore sl. godine :(

"Gradonacelnik Beograda je najavio da ce sledece godine poceti izgradnja gondole koja će voditi u centar Zlatibora."

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Čekaj, jel se neko zeza ili je ovo ozbiljno da je odvalio da će grad našim, gradskim parama graditi gondolu do privatnog šoping centra?

Гондолама до тржних центара, две линије у најави, Ада-Делта сити и Калемегдан-Ушће.

Kakvi strani turisti u Beogradu!? Tu i tamo neko naiđe i to je sve. Beograd i Srbija imaju značaj samo u transportnom turizmu. Ljudi sa zapada i severa kada idu u Grčku, Tursku i dr. prođu kroz Beograd i Srbiju. Ali sjajne perspektive postoje. Beograd pre svega ima dve velike reke što nema ni jedna prestonica u Evropi. Novi bg je skoro sasvim izgrađen a u planu je još mostova i izgradnja i uređenje na levoj obali Dunava. Sve više dolazi do izražaja lepota položaja Beograda. Američke turističke agencije su javile da su Beograd i Istambul gradovi sa najlepšim položajem u Evropi.

O čemu ti?
Beograd ima sasvim pristojan broj turista i to ne tranzitnih.
Ima dosta njih koji obilaze Balkan i BGD je mesto gde se najviše zadržavaju.

Poslato sa telefona

Beograd će biti turistički grad kada budemo videli grupe turista sa vodičem koji nosi štap sa zastavicom zemlje odakle su turisti. Što se tiče turizma možemo da zavidimo Hrvatima.

Takve grupe sa zastavicama imas po knezu i kalisu vec dugo sto bi reko astro o cemu ti

ja takve grupe nisam video. mislim da sportski turizam može da dovede mnogo turista. šta bg može da ponudi? Kalimegdan,reke,avalu, hram. sve ono što imamo u starom gradu imaju i drugi gradovi u svetu i to u većim količinama. ja sam bio ljubitelj Knez Mihajlove ali mi jedan poznanik reče da u Minhenu postoji ista takva samo mnogo veća.

uspinjača sa gondolama na kalimegdanu!? bože sačuvaj pa to bi upropastilo ceo ambijent tvrđave. to je kao kad bi neko predložio parking za kamione na velikom šetalištu.

@dedinje,

Vi ste gospodine izezetno aktivan i kvalitetan trol. Retko koji Vaš post ne izazove potpuno nepotrebnu diskusiju. Svaka čast!

znači diskusije delimo na potrebne i nepotrebne. u ovoj zadnjoj naglasio sam da beograd još nije značajan turistrički grad ali da ima velike šanse da to postane. Inače zalagao sam se: za BG na vodi, za stanicu u Prokopu, za novu operu na NBG a nipošto na trgu republike, za novu džamiju u BG.,za nove mostove na savi i dunavu a nikako za tunele ispod reke, za što pažljivije čuvanje starog bg i, posebno za obnovu fasada. nepotrebna disksija je onih stotine postova protiv bg na vodi. najviše me ljuti kada neko beskrupulozno napada Josipa Broza Tita zato što sticajem okolnosti znam za njegove zasluge u izgradnji bg.

Nema baš mnogo većih gradova pešačku šoping ulicu (Knez) i park sa tvrdjavom u nastavku i reke na 10min od centra. Ni Hram nije daleko.

Minhen ima veći "Knez" od našeg, a bečki Kartner je tu negde (ali sa mnogo lepšom arhitekturom). Kad bismo picnuli fasade i proterali parking mesta na trotoarima iz centra dobili bismo top 10 evropsku turističku destinaciju.

Dedinje je nas stari clan, aktivan je vec 10 godina na Beobuildu ali sa distance koja je njemu specificna.
I tako s'vremena na vreme njegove reci u toku jedne diskusije padnu kao grom iz vedra neba.

Da se nadovežem na Duleta i dodam Vinču koja iako ne bogzna kako opremljena, je jedno od najstarijih naselja čoveka koji se bavi poljoprivredom u Evropi. Čak i više od toga, ubeđen sam da je Beograd (i Balkan) moguće promovisati kao prapostojbinu Evropljana (što potvrđuju i genetska istraživanja, iz razloga što je za vreme glacijala uvek ostajala nepokrivena ledom a time i imala izvor hrane kao i koridor sa toplijim krajevima preko Bliskig istoka (nije bila odsečena ko Apeninsko ili Iberijsko poluostrvo, dok je severna, centralna i dobar istočne Evrope bio pod ledom, a kako se led povlačio Evropljani su se odavde pomerali ka severu. A to se nije deseilo jednom nego se ponavlja svakih par desetina hiljada godina)). O mikropotencijalnim turističkim ponudama Beograda i okoline da i ne govorim: Dunav, Sava, ostrva na njima, Veliko ratno, Ada, Avala, Kosmaj, Tisa, Tamiš, Carska i Obedska bara, Bojčinska šuma, mesto susretanja Panosnke nizije i južnih brda kao i kultura, stari Zemun, stari Beograd, Skadarlija... Ko što reče Dedinje toliko ima potencijala kad bi se sve to povezalo, sredilo, uložilo...maltene neiscrpan izvor mogućnosti i ideja.

Luka;136280179 je napisao(la):
Na kalemegdanu su postavili nove table. Jos uvek nisu ispisali tekst.

20161027_145123_1.jpg

20161027_145445_1.jpg

Prolaz od platoa kod Pobednika i dalje u rasulu

20161027_145333_1.jpg

20161027_145337_1.jpg

20161027_145328_1.jpg
Luka sa SSC

Vrh