Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Mas stranaca i vec prave guzvu da ceksm da sezona prodje prvo da neke stvari stedimo radi nas samih

Ma to se nama cini da je masa stranaca jer mi za to realno ni ne znamo. Porast od 15% je za pohvalu ali na globalni broj turista koji dolazi u Beograd koji je relativno mali u odnosu na ostale evropske gradove, taj broj je i dalje minimalan. Znas ti sta je prava masa stranaca Direktore? Pa to bi trebale da budu parkirane kolone autobusa pored kalemegdana.
Budimo realni, turizam nam je na jako niskoj grani i pored poboljsanja u proteklih par godina.

Upravo je danas bilo sigurno 10 tak buseva na pristanistu
Zatekni se u kotoru kad se u luci nadju 2 kruzera pa kad nagrnu nastane opst kolaps u starom gradu i oko istog

Ja to prvo gledam kad spazim tursticke autobuse po centru.
Realno tesko da ces videti 10 autobusa sa stranim tablicama na pristanistu.

Pa ne dolaze strani turisti autobusima u bg :) Verovatno kruzerima ili avionom.

Najvise vidjam stranih autobusa iz Turske, Makedonije, Grcke, Bugarske.
Normalno je da strani turisti iz okolnih zemalja dolaze autobusom.

Горњи град заслужује озбиљну реконструкцију, баш делује офуцано

Ulaz na Beogradsku tvrdjavu treba naplacivati kao turisticku atrakciju, i eto para za urdjenje ostatka tvrdjave i priobalnog dela. za gradjane beograda uvesti godisnju kartu. staviti simbolicnu cenu. na ulaze postaviti citace bar kodova, pa bi se u svakom trenutku znalo ko je na kalisu, ako se napravi neka pizdarija.

Zaboravljaš da mi već plaćamo i to godišnje skoro miljardu evra u gradsku kasu. Od tih para se već plaća održavanje Kališa. Plaćati duplo je pljačka.

20160824_194030.jpg

20160824_194041.jpg

20160824_194107.jpg

20160824_194124.jpg

rasvjeta ovo su porpvili poslije nekih 20 godina i gomile prijava bag**

20160824_194945.jpg

20160824_195027.jpg

direktore da li je plato spreman za sutra? cini mi se da je stajao 31.08. rok ili su ga prelepili novim rokom kao i prosli put?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lepo. Jedino što se nisu pretrgli sa klupama, što je turistička sezona još malo gotova, što je Pobednik nakrivljen i još par sitnica.

c03d4e091de12dda8ce2f47b58296c3a.jpg
e691432d35b11f6ef24ef31e0f0bf962.jpg
e27864a7f4ea447a5ed992b97af90cfd.jpg

Nije jos otvoren plato. Ja se ponadao. Deluje jako mracno za sada.

Evo jedan bahati na donjem gradu.

I zanima me sto stavljaju ove kante odmah do klupe ubi smrad kad sedis, zar nije moglo na pola puta. Ne mora se smece od pljeke i pizza odmah baciti sa klupe basketom bez koske, ustanite ljudi skinite koje kilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da "mracno" treba da ostane, pojcao bih samo dekorativno osvetljenje zidina, ograde i jos nekih detalja. Bolji je pogled sa vidikovca ako su svetla na istom utuljena, Pobednik se istice, i atmosfera je prijatnija .

20160905_182228.jpg

prije predhodnog kamena bio je asfalt a prije toga pjesak

Najzad gotovo.

среда, 7. септембар 2016.
Синиша Мали: Споменик „Победник” коначно добио плато какав заслужује

a22f15d92c3857a13ae8c8a11659a2a5_7097183300.jpg

Радови на обнављању платоа код споменика „Победник” завршени су, а новопостављени мермер трајаће стотинама година, рекао је данас градоначелник Београда Синиша Мали, који је заједно са својим сарадницима обишао овај простор на Калемегдану. Како је прецизирао, радови су трајали нешто дуже него што је очекивано због археолошког истраживања просторије која је пронађена на овој локацији.

– Први пут је реконструкција урађена како треба, јер су сређени и одводи, па се вода више неће скупљати на платоу. „Победник” је коначно добио плато какав заслужује, а издвојићемо и дванаест милиона динара колико је неопходно да се среди и сам споменик – истакао је Мали.

Градоначелник је најавио и да ће се обновити расвета на Калемегдану, нарочито на његовим рубним деловима.

– На овај начин, он ће бити знатно боље видљив и са река и из других делова Београда – додао је Мали.

Догађају су присуствовали главни урбаниста Милутин Фолић, секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић, директорка Завода за заштиту споменика културе града Београда Нела Мићовић, директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић и директор „Београдске тврђаве” Петар Андријашевић.

Izvor: Grad Beograd

Hehe sto godina za onaj čips od debljine. Možda sam preoštar ali Mali sigurno preteruje

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Vrh