Došljak, ja ću biti kratak:
Takva tramvajska linija ne postoji.
Gelenderi se lako postave, a na taj put Dunavom nisu krenuli invalidi već ljudi koji su došli da se šetaju, obilaze, da se kreću...ne da planinare.
Gelenderi treba da se postave, ne samo zbog turista već zato što su stepenice i ovako pod nagibom i klizave. Poslednji put sam tuda prošao u oktobru. Mogli bi da postave i osvetljenje, klupe, a i video nadzor
Što se tiče "devastacije" - jedna pasarela i par gelendera neće "devastirati" nešto što nisu uspele austrougarske haubice.
To bi bilo isto kao kada bi rekli da je tenk T-34 Vojnog muzeja "uništen" kada ga je ona ekipa ofarbala u šašave boje
A samu pasarelu će koriiti svi, ne samo turisti, već svako ko poželi da sa Save kod Beton hale pređe Bulevar vojvode Bojovića, da se popenje do platoa kod grobnice narodnih heroja, ili da šeta parkom u Donjem gradu, ili produži do Pobednika.
Što se tiče ostalih sadržaja koje spominješ - vidi, Kalemgdan nije Jerusalim, Rim, ili šta već.
Naša "vojna kuhinja" je jedna obična kasarnska zgrada, ni po čemu različita od one u kojoj sam ja kada sam služio vojni rok čekao u liniji da jedem. Šta ćemo da pričamo turistima? - "znate, ovde se austrijskim vojnicima spremao drnč, a boljim danima - pasulj...
" Tu nema priče, ispali bi smo jadni. Ni "Rimski" bunar nije rimski.. znaš šta je najzanimljivije nemačkim turistima? Nemački tenkovi. A i oni obavezno naglase "ja sam bio u Africi" (valjda u pustinji nije bilo žive duše osim vojske sa obe strane, nisu imali koga da streljaju ili vode u logore, pa je zgodan izgovor).
I još jedna stvar - ja bih se zamislio da mi "RioBl" odobrava. Zamo zbog njegovih besmilsica (jer čovek očigledno nema tri blage veze o čemu se priča) na temi o pešačkim stazama ovo nisam postavio na toj temi, već ovde.
i nisam baš ispao kratak...