Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

dsc02250.jpg

dsc02251.jpg

dsc02252.jpg

dsc02253.jpg

dsc02254.jpg

dsc02247.jpg

dsc02248.jpg

dsc02249.jpg

direktor":3eq2m93g je napisao(la):

Da li su ovo fotografije sa neke izložbe?

Ova mi je posebno interesantna: zastavu Kraljevine Srbije sa jarbola spušta austrougarska vojska (boja i kroj uniformi i kape ala "dobri vojnik Šejk"). Ali, zbunjuju me počasti - vojska je postrojena, oficiri i podoficiri pozdravljaju spuštanje zarobljene zastave...

Da li znaš još nešto o ovoj razglednici?

EDIT: pogrešna fotografija

Neslaze ti se tekst i citirana fotka ali sam skontao o cemu govoris , sve su slike iz dvotomne knjige razglednice beograda , pordicna kolkcija , posto sam sklapao police u jednoj knjizari antikvarnici , u paouzi sam listao knjigu i fotkao , i ja sam pomuislio da su austro ugari ,nesjecam se da je pratilo objasnjenje ali cu pogledati evo knjiga
3d.gif

U pravu si, promenio sam fotografiju.

direktor":2htt0isr je napisao(la):
Neslaze ti se tekst i citirana fotka ali sam skontao o cemu govoris , sve su slike iz dvotomne knjige razglednice beograda , pordicna kolkcija , posto sam sklapao police u jednoj knjizari antikvarnici , u paouzi sam listao knjigu i fotkao , i ja sam pomuislio da su austro ugari ,nesjecam se da je pratilo objasnjenje ali cu pogledati evo knjiga
3d.gif
Пошто је код њих ово? У редовној продаји је било прескупо.

Treba da se spremi ogrev za zimu
dsc03188.jpg

i ovdje su sjeckali
dsc03179.jpg

Ovdje se parvi novo djecije igraliste , naravno da nema grdj. table
dsc03178.jpg

dsc03177.jpg

sredjene kante bandere ofarbane do pola jos kad bi se dogovrili oko boje ,i klupu su malo zamazali
dsc03189.jpg

b42fee04bd1aeb55580bb60f06178afc.jpg
d324884bd632ddfecd3819303105bf30.jpg

Naravno da nema građevinske table... K'o da je njihovo vlasništvo...

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Pa kontam, to je i bilo i ti si rekao, ali sam hteo da naglasim taj deo :) Gde je vizuelizacija, da li se radio projekat, kako će park izgledati, da li vraćaju stari izgled? Hiljadu pitanja...

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Pa pisi gospodi ljenstinama , moze da pane i prijava , pogledaj samo kako su nakaradno izbetonirali pionirski park

dfdff_57_zpsa8b3e375.jpg

Upravo ovakav pogled je neka moja prva zapamćena slika Kalemegdana iz detinjstva, nekako baš iz ovog ugla, baš ovako rustično (ne "ispeglane" cigle, kao danas), ovako zelenilo, ovakav dan i ovakvo vedro nebo.... :D

Реља нам је данас посебно расположен (рекао бих свечарски).

Čudo jedno da uprava Kalemegdana (bar ja ne znam) nikada javno se nije zalagala
za iselenje zoo vrta sa kulturno istoriskog (spomenika) kompleksa.
a zapravo takav jedan ,,stručan i brižan,, tim treba da bude naj grlatiji za odbranu Kalemegdana

Evo 2015 gde ce bas takva aktivnost ,,probuditi,, strare
ili
dovesti na čelo nove članove uprave
jer naš Kalemegdan zaslužuje mnogo više...

_5uuu7_zps6218109f.jpg

reljina fotka sa fpz kad i zasto je doslo do renivelacije terena stepenice sad idu ka dolje
1280px-KalemegdanPark.JPG

:?: :?:

Par godina nakon izgradnje platoa došlo je do sleganja terena (ili klizište, ne sećam se priče) taj deo je počeo da puca i morali su da ruše.

Vrh