Ambassador
Advanced
Naročito sada kada je Grad ispunio deo svog obećanja - renovirao je stari generalštab.
da, samo sto je u to vreme rec "grad" znacila utvrdjenje - rec je o baroknim kasarnama kao na petrovaradinu... a austrijski barok... khmkhm.sizif":19gz6qf9 je napisao(la):Чекај, колико ја знам Аустријанци су по мировном уговору - након кога су Турци поново ушли у Београд 1739. године - морали да сами, "камен по камен" сруше комплетан барокни Београд који су подигли после 1717. А био је то, према аустријским путописцима тог доба, најлепши град на Дунаву.
Мислим да је од града и утврђења које је поставио Никола Доксат остала само Леополдова капија. Касарне и турске грађевине са горњих фотографија су из каснијег периода. Што се тиче Музеја Београда, нека војска напокон преда граду зграду Војне штампарије у Немањиној и имаћемо перфектан објекат за ту намену.
Jel ovako?dedinje":1nuuqd95 je napisao(la):U orkestrima vojske i milicije sviraju muzičari koji su završili muzičku akademiju. Sve države sveta imaju vojnu muziku koja npr. svira himne u određenim svečanim prilikama. Nikad nisam čuo da ljdi beže od dobre muzike bez obzira ko svira.
Onda verovatno nisi čuo orkestar "Stanisalav Binički" feat. ABBA, John Williams, The Rolling Stones...jovanovm":219sjlf4 je napisao(la):^^^ Na Kališu još uvek ima dobre muzike, samo malo drugačijeg žanra Mada neki besplatan koncertni program sa stalnom svirkom (džez, etno, klasika, elektronika, world itd...) ne bi bio loše ustanoviti... Ove orkestre vojske i milicije bih radije izbegavao, mislim da bi pre terali goste nego privlačili...
@relja: Bio je skoro na B92 mislim, vojni orkestar i ABBA, sa onim raznoraznim glumcima itsl što su pevali. Ne znam da li ej bilo do zvuka, ali trebalo je ostaviti samo orkestar, koji zvuči genijalno, a ovi što su pevali - bože me sačuvaj.jovanovm":tagrsh62 je napisao(la):Mada neki besplatan koncertni program sa stalnom svirkom
Nesto mi se ozbiljno ne svijda u vezi sa ovim projektom.vucko":28vz4v8f je napisao(la):
Mozes i dresinom, imaces prugu jos minimum do 2021. godine....:bash:Sallex":25b7gvbe je napisao(la):Да ли је планирано повезивање бетон хале са кулом "Небојша" неком пешачком стазом уз реку, или ће пешаци и даље морати да иду по бициклистичкој стази неких 100 метара где недостаје део за пешаке?