Неће нико путовати сваког дана до Бање, него ће то бити место за припреме свих категорија ватерполиста, колико сам ја схватио. То би уз добру организацију, могло да пружи добре услове за припреме и тренинг утакмице, а да не кошта много. Допало ми се што је неко написао да је ово битно и са аспекта достизања новог техничког нивоа - није баш изградња свемирског брода, али је нешто до сада невиђено код нас. Поздрављам.
Ми немамо затворен базен за организацију Европског првенства. Ниједан нема довољан капацитет и остале услове. Пре десет година је првенство организовано на отвореном базену на Ташу, уз монтажне трибине, а фајнал фор Евролиге пре неколико година на Бањици, исто на отвореном базену.
Ватерполо је на светском нивоу у кризи, добрим делом зато што ни екипа из ФИНА не зна где удара. Значај овако организованог првенства је и у томе што би требао да помогне популаризацију овог спорта у ширим оквирима, не само код нас. А ми смо, као значајна ватерполо нација, заинтересовани за то. Што се тиче наше ситуације, првенство треба да буде испраћено акцијама на поновном подизању ватерполо базе, дакле, кроз континуирану акцију, а не да се заврши на једном догађају, што често урадимо. До пре неколико година малтене није било нормалног базена у Београду, сада је значајно боља ситуација, али треба са тим наставити. А базени су пуни, проверите слободно.
Пливање (и ватерполо, као његов наставак) је базични спорт. Ако већ причамо о клиничким центрима, боље је уложити средстава у промоцију спорта, па да имамо мање пацијената тих потенцијалних клиничких центара. Да банализујем ствар до краја: првенство у Арени - нови и реновирани базени - више деце и одраслих који пливају - мање болесних - не треба болница.