Šta je novo?

Beogradska Arena

U objekte koji su za vaterpolo i plivanje je dosta ulagano proteklih godina pogotovo one bitnije objekte, Tas, 25. Maj, 11 April. Uostalom videcete koliko ce utakmice biti posecene van termina nase reprezentacije.

Ovo je nerentabilno pokazivanje bez ekonomske racunice u koju ulazi tj ne ulazi u ovom slucaju turizam. Slicna situacija je i sa rukometom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365360#p365360:12kr35nm je napisao(la):
Igor » Sun Jan 03, 2016 4:35 pm[/url]":12kr35nm]Pored Tasmajdana, 11. Aprila, Banjice ovo je po meni promasena investicija tek da se pokazemo sa velikom dvoranom koja ce samo na par meceva biti dobro popunjena u inace dosta smanjenom kapacitetu. Turisticki potencijal je beznacajan kada je vaterpolo u pitanju.

Onda tako treba misliti za sve sto smo do sada organizovali, na otvaranju rukometa je bilo mozda 1/3 popunjenost. Naravno da je dobro da organizujemo ovakve dogadjaje, pare nismo sigurno bacili.

Odakle ti podatak za 2,5 miliona?

Arena ce mozda imati maksimum 10 000 mesta.

Cuj ovog sa inkubatorima i skenerima, ajde sve da otkazemo do sada i kupimo 200 000 inkubatora, mozda je to bolje resenje? Samo nam onda fale zene koje ce da radjaju...

Sramota je nasta nam lice centri za vodene sportove. Ne znam da li ste bili skoro na zatvorenim bazenima. Jedini koji ispunjavaju kakve takve uslove su MGM i 11.april. Sve ostalo je ispod svakog dostojanstva. Tas, banjica. Zatvorenih olimpijskih bazena vise i nema. Pinki, SRC Vracar, Olimp (samo otvoreni), Kosutnjak (samo otvoreni). Milionski grad sa dva valjana olimpijska bazena. Da to nije malo sobzirom na aspiracije zdrave sportske nacije ? Ukucajte koliko ih im Budimpesta...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365387#p365387:2waf3x2k je napisao(la):
loyola » 03 Jan 2016 06:17 pm[/url]":2waf3x2k]

....
Odakle ti podatak za 2,5 miliona?
....

Rekao Udovčić na RTS, za dva bazena koja su postavljeni u Areni.

Ako ste dobro procitali, za ceo sampionat i za bazene, znaci i za organizaciju i ostale troskove, ne samo za bazene.

Moguće da je rekao "i za šampionat", ja sam gledao na TV.

Ne menja stvar da li ovi sklepani bazeni kostaju 1.5 ili 1.0mil ako je ukupan trosak 2.5mil. Ovom organizacijom nijedan objekat nije unapredjen od postojecih vec su kupljeni montazni bazeni za neki kao centar dok nam glavni objekti stoje zapusteni.

Naravno da ne menja stvar. Previše nula u cifri.

Sada imamo i svečano punjenje bazena :bash:

Nemam ništa protiv organizacije u Areni, samo se plašim polupraznih tribina. Možda bi bilo bolje da smo bazen stavili u Halu sportova (ali tamo je problem parking, kao i kod drugih sportskih centara osim možda MGM)

Ja ne bih da polemisem o tome dal je bilo bitnijih mesta (projekata) za trosenje novca, ali mogu da vam kazem da 2,5 miliona za organizaciju jednog medjunarodnog takmicenja nikako nije velika cifra.
I ne, NISAM naprasno postao simpatizer vlasti. :D

Ne moze manja hala jer samo sponzori i svetska vaterpolo federacija il kako se vec zove ima prava na veliku kolicinu mesta pa nacionalni savezi... Ako se secate Dejvis kupa u Kraljevu ili Nisu nije bilo ni 40% karata u slobodnoj prodaji...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365425#p365425:3t1nhg82 je napisao(la):
loyola » 03 Jan 2016 09:20 pm[/url]":3t1nhg82]Ne moze manja hala jer samo sponzori i svetska vaterpolo federacija il kako se vec zove ima prava na veliku kolicinu mesta pa nacionalni savezi... Ako se secate Dejvis kupa u Kraljevu ili Nisu nije bilo ni 40% karata u slobodnoj prodaji...

Na Wikipediji se mogu pronaći članci za prethodna prvenstva, kao i informacije u kojim objektima je igrano, a u slučaju Ajndhovena 2012 objavljeni su i podaci o poseti.
Utakmica za bronzu - 2.000 ljudi, za zlato 2.300, ostale ispod 2.000, po grupama i ispod 1.000
https://en.wikipedia.org/wiki/2012_Men' ... ampionship

Dakle, može manja dvorana.
Čemu onda adaptiranje dvorane za 20.000 posetilaca?

Mi racunamo da volimo vaterpolo pa da ce mo popuniti 11 000 mjesta

Koliko uspevam da nadjem kapacitet zatvorenog bazena na Tasu je 2000 mesta dok se za Banjicu pominje preko 2000 mesta

(као бивши ватерполиста)

људи, народ ће да долази да гледа, а Арена ће бити пуна када буде играла репрезентација (сетите се Светског купа у одбојци), и преовлађиваће девојке. и још су јефтине карте. и не заборавите, клубови су сигурно већ резервисали места, тако да рачунајте и на 1.000, 1.500 клинаца које је клуб довео да гледају репрезентацију

Ali igra još 15 reprezentacija. I sve se igra u Areni.

Relja, i ja sam inzenjer i cenim sve tehnicke nauke.
Ali daj bre u zivotu malo i meraka, estetike, uzivanja.

Bas je merak gledati veterpolo u Areni, iako je skupo.

Kao što vidiš, nisam jedini, ne mora čovek da završi tehnički fakultet bi mislio da je nešto preterano :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365447#p365447:2fknlvni je napisao(la):
relja » 03 Јан 2016, 23:30[/url]":2fknlvni]Ali igra još 15 reprezentacija. I sve se igra u Areni.

гледаће клинци сваку утакмицу, није то никакав проблем. доведе их клуб, цео дан буду у Арени и гледају утакмице

Ako je neko zaslužio da igra u Areni, to su vaterpolisti.

А да затворимо ми све топике на Беобилду, осим "Реконструкције клиничких центара и домова здравља", пошто међу форумашима а и иначе у народу постоји тај став да је свако улагање изузев онога у здравствене објекте - обично расипање?

I ako je neko pomenuo ja to ne posmatram na tako populisticki nacin mora postojati prostora za sve namene a i sport je bitan za zdravlje.

Ovde je u pitanju po meni bespotrebno trosenje para u situaciji kada su nam isti ti vaterpolo klubovi pred gasenjem par miliona odlazi na organizaciju ekonomski neutemeljene sportske manifestacije. O ulaganju u postojecu infrastrukturu za spotove na vodi da ne govorim. Ovu sklepotinu ne racunam u trajno dobro.

Organizator ima potpuno zatvorenu finansijsku konstrukciju a sigurno da će biti i profita (nemojte da zaboravite sponzore,ima tu dosta državnih preduzeća gde stvari funkcionišu po tipu daćete koliko nam treba,zatim prodaja TV prava učesnicima šampionata),bude tu i par stotina do hiljadu navijača od zemalja učesnika,na završnim utakmicama ih bude i po par hiljada itd.
U svakom slučaju postoji interes da se ovako nešto oranizuje,a arena će biti poprilično popunjena kad naši budu igrali.

Vrh