Šta je novo?

Beogradska Arena

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365516#p365516:zx2dereo je napisao(la):
Igor » 04 Jan 2016 03:07 pm[/url]":zx2dereo]I ako je neko pomenuo ja to ne posmatram na tako populisticki nacin mora postojati prostora za sve namene a i sport je bitan za zdravlje.

Ovde je u pitanju po meni bespotrebno trosenje para u situaciji kada su nam isti ti vaterpolo klubovi pred gasenjem par miliona odlazi na organizaciju ekonomski neutemeljene sportske manifestacije. O ulaganju u postojecu infrastrukturu za spotove na vodi da ne govorim. Ovu sklepotinu ne racunam u trajno dobro.

Upravo. Ulaganje u sport ne znači ulaganje u međunarodna takmičenja na najvišem nivou, već ulaganje u bazu, u klince, u trenere, u objekte.

A to ako javna preduzeća zaista zatvaraju konstrukciju, samo za sebe govori koliko i kako se pare rasipaju.

Ajd da sacekamo da pocne pa cemo videti brojnost publike... Ako se tako razmislja, ni jedan sport nije popularan i nije potrebno da se igra u Areni, Sumice su dovoljne...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Greska, recimo dobar primer je izgradnja atletske dvorane koja ce sluziti i za treninge ali i za planirano takmicenje ako se ne varam sledece godine.

Mi imamo sportske objekte koji mogu da zadovolje potrebe takmicenja kao sto je evropsko prvenstvo u vaterpolu a kojima je sigurno potrebno i dodatno ulaganje ne samo za par dana radi prvenstva vec radi redovne upotrebe i treniranja i rekreativnog bavljenja sportom.

Ljudi moji.
Arena je multifunkcionalna dvorana.
Postavljan je i led, postavljane su i prepreke i zemljane staze za motorcikle, pa eto postavlja se i bazen.

Korist nekada nije direktna. Postoji i korist kroz iskustvo u organizovanju neke manifestacije. Postoji popularizacija odredjenog sporta.
Dugove koji se mere desetinama, pa i stotinama miliona koje napravise neki sportski klubovi su nemerljivi sa ovom investicijom.
Zasto vam je ovo toliko zasmetalo?

Znaš kako, mojim roditeljima i širom po familiji i prijateljima skresaše penzije, a zbog štednje i spasavanja države od bankrota.
I onda čujem 2.5 miiona evra iz budžeta za takmičenje u Areni u bazenu, a postoje druge dvorane. Kako da mi ne smeta?

Igor":3plylr2a je napisao(la):
Greska, recimo dobar primer je izgradnja atletske dvorane koja ce sluziti i za treninge ali i za planirano takmicenje ako se ne varam sledece godine.

Mi imamo sportske objekte koji mogu da zadovolje potrebe takmicenja kao sto je evropsko prvenstvo u vaterpolu a kojima je sigurno potrebno i dodatno ulaganje ne samo za par dana radi prvenstva vec radi redovne upotrebe i treniranja i rekreativnog bavljenja sportom.

Vaterpolo centar u Vrnjačkoj Banji je trajni objekat koji će, zahvaljujući ovim bazenima, biti stavljen u funkciju posle EP.

Sent from my iPad using Tapatalk

Iskreno, ovaj dogadjaj ce imati smisla, ako se nakon istog nastavi sa ulaganjem u vaterpolo, u klubove i u decu koja zele da treniraju.
Znamo kako se rukomet i odnos prema rukometu promenio nakon vezanih sampionata u areni (musko i zensko prvenstvo).
Kada je obaran rekord po broju gledalaca za rukomet, ta vest je bila i na nekoliko velikih evropskih televizija.
Ako je samo 2.5 miliona EUR, onda smo odlicno prosli.
Mi nazalost nemamo ni jedno zatvoreno plivaliste iole moderno da primi i 3000 ljudi. A ovde ne govorim samo o kapacitetu za sedenje, vec i da imaju dve tribine, da imaju parking za sve zvanice, moderne svlacionice, bazen za zagrevanje igraca, uredjene tuseve, itd...

Igor je pomenuo SC Banjica, a to plivaliste je najgore od svih (a sve ostala plivalista su manja). Na stranu sto je to plivaliste u zakupu VK Partizan, pa bi svako renoviranje bilo direktno davanje para jednom klubu (ne bilo kom, ali svakako jednom).

Ово ће бити домаћи задатак за све будуће организаторе.

Наместило се следеће:
1. Некад је неко без преке потребе изградио Арену а кад већ постоји треба и да се користи
2. Инфраструктура око Арене је одлична, без неког већег утицаја на околину могу да се организују велика дешавања
3. Србија је ватерполо велесила и биће лако анимирати домаћу публику
4. Србија је суседна држава и још се налази у замишљеном центру земаља у којима је ватерполо битан
5. Ватерполо тренутно има јаког лобисту на положају министра спорта

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=365722#p365722:3fb4pnnk je napisao(la):
orion » 06 Jan 2016 10:35 am[/url]":3fb4pnnk]...
Наместило се следеће:
1. Некад је неко без преке потребе изградио Арену а кад већ постоји треба и да се користи
....

Započeta je u vreme SFRJ sa namerom da se u njoj održi Svetsko prventvo u košarci 1994 i da bude matična hala reprezentacije.
Reprezentacija je u to vreme harala, Jugoplastika takođe, liga je bila najjača u Evropi, u MCDonalds ligi su igrali neki klinci koji su kasnije postajali reprezentativci... Ali desilo se šta se desilo.

Šta više Beograd je već bio izabran za domaćina Svetskog prvenstva (mislim da je postojalo obećanje da će hala biti gotova do početka i da je to presudilo u dodeli organizacije nama).

Ako neko čuva stare brojeve časopisa "KOŠ" :grand: - u jednom od brojeva je bio prikaz idejnih rešenja za halu. Jedno rešenje je imalo i sporednu halu, i čini mi se da je u njoj bio planiran bazen.

I da:
http://kosmagazin.com/

Relja mozes li da nadjes taj broj lakse ces ga ti prepoznati :)

Kada bih znao gde da tražim, rado :)
Svašta ljudi skeniraju i postavljaju na internet, možda se i "KOŠ" pojavi...lepa sećanja :)

Мени ово много добро изгледа. Могло би ово такмичење да остави баш добар утисак. Као стари заљубљеник у ватерполо, једва чекам да видим како ће то да изгледа.

Што се тиче цене, знам да је пре неколико година била помињана цифра од милион евра за монтажу базена у Арени. Не знам да ли се ту нешто мењало.

елем, данас сам са мојом супругом обишао Арену и базен, са свим постројењима (захваљујући њеном чланству у Инжењерској комори). нећу много да причам, већ ћу само поставити слике у спојлер, да видите како све изгледа. капацитет Арене је смањен на 12.000, с тим да планирају да, ако Србија уђе у финале, отворе и остале трибине, тако да буде максималан могућ капацитет. и отварање и последњи дан су готово распродати.

цена, 1.250.000€. у ту цену је ушло: два базена са свом пратећом опремом, монтажа, демонтажа, транспорт базена у Врњачку бању и поновна монтажа на локацији која је за њих намењена.

првих шест слика су филтери, системи за грејање и проверу квалитета воде

I onda dodju neki cobani ove da lupaju kako im se trose pare. Kupio sam karte za dve nase uakmice i finale :)
A danas je bio tekst kako fifa ili uefa placa 250 soma evra za promenu imena Arene dok bude ep u futsalu, plus skoro celu organizaciju. Koji ce nam to k opet ce neko reci da nam trose pare...

Nek isprobaju sutra i Hrvate sa jedno 3, 4 komada razlike :)

Vrh