vradovic
Expert
- Učlanjen(a)
- 31.10.2007.
- Pohvaljen
- 7.142
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=881883#p881883:2my4pwyw je napisao(la):bushwick » 20 Sep 2021 01:21 pm[/url]":2my4pwyw]pa kad jedni gradovi postanu potpuno nedostupni, krece pritisak na druge. to se desava u okviru USA, na primer vise nisu jako skupi samo njujork (i to vise ne samo downtown menhetn nego bruklin, invud, delovi kvinsa i sl. koji su bili pristupacni pre 20 godina) i SF nego i boston, DC i do skora pristupacni čikago, filadelfija, ostin, majami. skacu cene u atlanti, denveru, phoenixu, orlandu... pola kalifornije se preselilo u teksas. ja znam ljude koji su uveliko zagazili u cetrdesete, sa uspesnim karijerama, i zive sa cimerima u njujorku ili iznajmljuju stanove u palo altu jer zele, kao i ovaj zutokljunac sto se skromno setio, da zive u blizini posla, a tu je preskupo.
ne znam tacno zbog cega je u beogradu toliki rast cena ali ja mogu da kazem za sebe da cu svakako sledeci stan opet da kupim u njemu. fenomenalan kvalitet zivota, veci nego u svim nabrojanim gradovima, a i dalje za relativno male pare mogu da kupim dobar stan dok u USA ne mogu da uradim nista bez 400k i to sa neuporedivo vecim troskovima posedovanja.
Ovo se slazem. Cak bi dodao da se i tih 400k razlicito vredunuje u Honolulu, San Francisku ili Altlanti. Gde sa 400k u San Francisku bi kukao isto kao i ovaj nas buduci senior programer. Ja svakako isto tvrdim u Beogradu je odlican kvalitet zivota za novac koji se daje pogotovo ako znas jezik, obicaje, kulturu i slicno.
Moj ti je savet. Nadji ti zenu/devojku pa sa dve plate koliko toliko mozes da ocekujes neko poboljsanje. Cak i da ne radi pomoci ce sa drugim stvarima Sve sto je na trzistu u Beogradu je sasvim normalno ocekivanje i desavanje. Sto si mladji veci rizik pravi a sto budes stariji sve konezrvativnije. Tako da u pocetku sad rokaj rizicne investments