Šta je novo?

BEO Shopping Center [ Tržni centar | 130 000m² ]

Ljudi, taj koji je dao toliku lovu da nešto napravi, sigurno nije pitao komšiju Miloja (kako ovde neki misle) da li mu treba tržni centar, već je vrlo studiozno uradio istraživanje tržišta. Sećate li se pljuvačine "Capitol"-a u Rakovici, koje je otpočelo sa "Šta će sirotinji tržni centar", nastavilo se sa time da je očajna lokacija, a završilo sa standardnom kuknjavom "rušite fabrike, gradite tržne centre?".
E, pa, sad tamo ne može da se pronađe parking mesto... Sve radnje su dupke pune, a i redovno su im, barem na značajnijim projekcijama, pune bioskopske sale.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743405#p743405:3plx513z je napisao(la):
fjerinic » Sub Maj 30, 2020 12:27 pm[/url]":3plx513z]Svi pričaju Big na Karaburmi radi slabo, Ada Mol radi slabo, a pojedine radnje su prepune i gužva je čak i radnim danima, a kamoli vikendom. Najbolji pokazatelj toga koliko je jedan TC uspešan je broj praznih lokala u njemu, a BIG i Ada imaju možda po 1 ili 2 lokala koji su prazni ili u pripremi, a ako želite veći lokal u Delti ili Ušću morate platiti iznos od stotine hiljada evra da bi vam zakupac prodao ugovor. Drugo, ada kao najmlađi TC još uvek treba da se "razradi"... Gradiće se tržni centri još 20 godina u Beogradu sigurno, postoji i dalje potražnja za lokalima koja ne pokazuje tendenciju da će se smanjivati.

Jedino što me čudi kod novog TC na konjarniku je njegov iznimno ružan eksterijer, neinventivno ime i odsustvo bilo kakvog originalnog koncepta. Nisam očekivao to od ozbiljne firme kakva je MPC.

ja bio u adi malu 2 puta iako mi je na kilometar i ne zelim vise nikad, posebno da posetim deo sa hranom gde se miomirisi iz wca sire ko da cvetaju lale, a wc prljav i neupotrebljiv. Niti sam tih dva puta zatekao neke guzve. Prazni lokali... pricao sam vec da su mom kumu hteli da naplate 20000e za pult i 6 meseci kirije unapred. Pukom srecom je odustao i sada za istu kiriju bez tih 20000e i 6 meseci unapred vec 3 iznajmio je lokal u TC Galerija. Tako da srecno im bilo sa tom pasarelom i bioskopom da malo privuku ljude.

Minnheima":32a9m2rj je napisao(la):
Svaki TC u Beogradu, osim Delte i Ušća, je imao period razrađivanja i za svaki se prvih godinu dana, možda čak i duže, govorilo da samo što nije zakatančio vrata. Ta priča je bila za Stadion, a sad su unutra neviđene gužve. Isto se "šuškalo" za BIG, pa već duže tamo skoro da igla ne može da padne. Suviše su to velike investicije da bi se u njih nepromišljeno ulazilo, bez veoma opsežnih analiza tržišta i mikrolokacije, kao što ih ne bi ni toliko bilo da nisu izuzetno plodonosne.

Što se imena konjarničko-šumičko-učiteljskonaseljsko-denkovobaštanskog centra tiče, i ja sam bio iznenađen ovim generičkim nazivom, ali pretpostaviću da su radili brojna istraživanja i organizovali silne fokus-grupe, te da mogu lako da odbrane pomenuti izbor. No, zvao se ovako ili onako, u njegov uspeh ni najmanje ne sumnjam, čak verujem da mu neće biti potrebno ni uhodavanje - to je ubedljivo najveći TC u gustom gradskom tkivu i do njega će veliki broj ljudi moći da dođe peške ili kratkom vožnjom a da ne prolazi pustahijske deonice koje odaju utisak izolovanosti ili udaljenosti.

Ada Mall (u koji sam, ako me pamćenje dobro služi, kročio samo dvaput, ali mi se veoma dopao jer odiše izvesnom toplinom i prostranošću) će dobiti na privlačnosti završetkom pasarele i otvaranjem bioskopa (eto me tada češće - biće to jedini CineStar u Beogradu, a red je da se malo pospeši konkurencija), a kako će čudovište na Savi zvano Galerija uticati na sve – saznaćemo već za nekoliko meseci.
Jedino Rajićeva nakon nekoliko godina deluje kao potpuni promašaj, tona lokala zatvorena, poseta nikakva, jedino što ih možda izvuče jeste Mek.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zezeljko":311rx19r je napisao(la):
Minnheima":311rx19r je napisao(la):
Svaki TC u Beogradu, osim Delte i Ušća, je imao period razrađivanja i za svaki se prvih godinu dana, možda čak i duže, govorilo da samo što nije zakatančio vrata. Ta priča je bila za Stadion, a sad su unutra neviđene gužve. Isto se "šuškalo" za BIG, pa već duže tamo skoro da igla ne može da padne. Suviše su to velike investicije da bi se u njih nepromišljeno ulazilo, bez veoma opsežnih analiza tržišta i mikrolokacije, kao što ih ne bi ni toliko bilo da nisu izuzetno plodonosne.

Što se imena konjarničko-šumičko-učiteljskonaseljsko-denkovobaštanskog centra tiče, i ja sam bio iznenađen ovim generičkim nazivom, ali pretpostaviću da su radili brojna istraživanja i organizovali silne fokus-grupe, te da mogu lako da odbrane pomenuti izbor. No, zvao se ovako ili onako, u njegov uspeh ni najmanje ne sumnjam, čak verujem da mu neće biti potrebno ni uhodavanje - to je ubedljivo najveći TC u gustom gradskom tkivu i do njega će veliki broj ljudi moći da dođe peške ili kratkom vožnjom a da ne prolazi pustahijske deonice koje odaju utisak izolovanosti ili udaljenosti.

Ada Mall (u koji sam, ako me pamćenje dobro služi, kročio samo dvaput, ali mi se veoma dopao jer odiše izvesnom toplinom i prostranošću) će dobiti na privlačnosti završetkom pasarele i otvaranjem bioskopa (eto me tada češće - biće to jedini CineStar u Beogradu, a red je da se malo pospeši konkurencija), a kako će čudovište na Savi zvano Galerija uticati na sve – saznaćemo već za nekoliko meseci.
Jedino Rajićeva nakon nekoliko godina deluje kao potpuni promašaj, tona lokala zatvorena, poseta nikakva, jedino što ih možda izvuče jeste Mek.

I parking

Neće Rajićeva propasti, to je sigurno, samo će promeniti zakupce. Mislim da food court upravo tu promenu nagoveštava - ići će se na ponudu namenjenu masovnijoj publici.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743393#p743393:38ffsed6 je napisao(la):
Wuxa » 30 May 2020 10:40 am[/url]":38ffsed6]BEO zahvata ogroman broj velikih naselja kao sto su Konjarnik, Medakovic 2 i 3, Brace Jerkovic, Sumice+Lekino brdo, ceo potez od Cvetka do Vuka, veliki deo Vracara, Uciteljsko, deo Mirijeva.... itd.

Stadion je jedina konkurencija ali bedna konkurencija.
Evo, ja sam kod KBC Zvezdara, mnogo će mi biti lakše da odem do Vojislava Ilića na trolu pa nekoliko stanica do tržnog centra nego da idem kao sada do Ušća ili tržnog centra na Karaburmi jer do njih moram proći ulicama koje su zakrčene i gde su često gužve dok je pristup Beoshopping iz mog pravca mnogo manji rizik. A ako je gužva nije ni kraj sveta došetati sa Cvetkove Pijace nizbrdo, ali jeste povratak nazad uz onu planinu :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743675#p743675:lmywozxe je napisao(la):
vucko » 31 May 2020 12:43 pm[/url]":lmywozxe]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743393#p743393:lmywozxe je napisao(la):
Wuxa » 30 May 2020 10:40 am[/url]":lmywozxe]BEO zahvata ogroman broj velikih naselja kao sto su Konjarnik, Medakovic 2 i 3, Brace Jerkovic, Sumice+Lekino brdo, ceo potez od Cvetka do Vuka, veliki deo Vracara, Uciteljsko, deo Mirijeva.... itd.

Stadion je jedina konkurencija ali bedna konkurencija.
Evo, ja sam kod KBC Zvezdara, mnogo će mi biti lakše da odem do Vojislava Ilića na trolu pa nekoliko stanica do tržnog centra nego da idem kao sada do Ušća ili tržnog centra na Karaburmi jer do njih moram proći ulicama koje su zakrčene i gde su često gužve dok je pristup Beoshopping iz mog pravca mnogo manji rizik. A ako je gužva nije ni kraj sveta došetati sa Cvetkove Pijace nizbrdo, ali jeste povratak nazad uz onu planinu :D

Pa to, ovaj TC ce opsluzivati 31, 17, trole, 50, 46 i 55.... ostalo malo tramvaji sa Cvetka

Отварање је померено за четвртак, 25.6.
Извор: радим код једног закупца и радићу у овом ТЦ.

Едитован пост.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Zanimljivo, opet im malo vremena, a pomeren rok već mesec i kusu dana u odnosu na prvobitni.
Mada opet zanimljivo, ovo je prvi tržnjak koji odlaže otvaranje, umesto da kao neki drugi otvori što pre, pa posle da ima poplave, građevinare paralelno sa kupcima...

Rok je pomeren za preko 2 meseca, prvobitno otvaranje je trebalo biti 9. Aprila.

Pre ce biti da je zbog zabrane okupljanja, verovatno ocekuju olaksavanje mera do tada.

Razlog je jer većini stranih firmi dolaze inostrane ekipe da montiraju enterijer, a oni mogu da uđu u zemlju tek od skoro, pa da se ne bi lokali otvarali parcijalno nego sve odjednom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743445#p743445:2vyls8kp je napisao(la):
Minnheima » Суб Мај 30, 2020 2:53 pm[/url]":2vyls8kp]

Nisam ni dovodio u pitanje da će biti uspešan, ali zbog renomea kompanije sam očekivao neko rešenje koje je više džentrifikovano a manje "tc pored ibarske magistrale" jer je strana ka ulici Mis Irbijeve zaista odvratna. NPR, u prvobitnim renderima se objekat zvao IPM, ako me pamćenje dobro služi, po fabrici koja je bila tu ranije. Da su implementirali neke industrijske elemente u eksterijer ili enterijer, sigurno bi bilo lepo prihvaćeno, nešto slično kao što su uradili na projektu Novi Dorćol sa bivšom fabrikom. Ali avaj...

Ada Mall je u početku zaista bio odvratan i prljav (dobro je primetio forumaš iznad) , otvorili su ga prebrzo, sada već izgleda mnogo bolje i prijatnije je boraviti u njemu.
Jedino što grešiš je CineStar, u pitanju je najgora bioskopska firma u Srbiji, ubedljivo. Menadžment čine Hrvati koji su potpuno nezainteresovani za bilo šta, a drugi bioskopi po Srbiji im se jako slabo održavaju. Dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti vremenski period za koji nisu uspeli da opreme bioskop u Ada Mallu.

Jesu testirali alarm culo se, a takodje su i vecinu trave postavili tako da izgleda sad malo lepse i zelenije :)

Čini se da je MPC najozbiljniji investitor, što se tiče kvaliteta ovog tipa gradnje.

Kasne sa opremanjem svojih lokala dva najveća zakupca, zato se odlaže otvaranje.

A na autobusu reklama da je otvaranje 18.
49840445c8f9196e6c48d0588222fe09.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Heinz":1f4on52z je napisao(la):
Kasne sa opremanjem svojih lokala dva najveća zakupca, zato se odlaže otvaranje.
Klasicna srpska posla, zbog 2 budale ispastaju svi ostali. Ne znam sto bi to bio problem samog TC-a, ako nisu stigli da opreme na vreme, otvore kad budu spremni i gotovo.

Daxara":2d174xpo je napisao(la):
A na autobusu reklama da je otvaranje 18.
49840445c8f9196e6c48d0588222fe09.jpg
Na stajalištu Šumice piše da je otvaranje 25. juna. Nisam mogao da fotografišem, jer me uhvatio pljusak, te sam gledao kako da se sklonim.

Verujem, verovatno su reklamu platili pre nego što su mislili da će da odlože.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Heinz":3d6hossf je napisao(la):
Која ако није тајна?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Taj lokal se moze videti sa ulice, postavili su stalaže unutra,a mogu se videti i neke kutije sa robom.
Pre ce biti da je uzrok kasnjenja MPC, ostalo im je jos poprilično radova. I dalje fale 2 velika polja fasade ka Mis Irbijevoj, ulaz u garažu sa te strane je u totalnom haosu, pretpostavljam da parking nisu ni pipnuli itd.

Vrh